Hogyan lehetne felgyorsítani a végítélet eljövetelét?
Figyelt kérdés
2021. júl. 12. 05:19
3/21 anonim válasza:
Isten a rend Istene. Azt már azon a napon meghatározta, amikor megtörtént a lázadás. Egy másodperccel előbb sem később nem fog bekövetkezni.
A kérdésed, az önzőségedet jelzi. Isten mindenkinek kellő időt, és lehetőséget ad, hogy változzon. Te a felgyorsítással, ezt nem adnád meg.
Isten tudja a legjobban, hogy mikor és milyen módon kell végre hajtani a dolgokat.
Ellenben nem a szeretete vezérelné a hatalmát, a bölcsességét, és az irgalmát.
4/21 anonim válasza:
Én is gondolkoztam már ezen többször, kérdező. De hát ezt csak az Isten tudja csinálni. Jézus azt mondta ő se tudja mikor lesz végtelen csak az Atya. Lehet mikor Isten mondja neki akkor jön el az ég felhőin.
8/21 uyscuti válasza:
Átvitt értelemben lehetséges ,,felgyorsítani" , hogy eljöjjön Isten nagy napja. A 2Péter 3:12-ben van egy görög kifejezés - speudontas- , amit a különböző fordítások persze más-más módon adnak vissza ( sóvárogjátok , élénken elmétekben tartjátok , siettessétek). Szó szerint ugyanis azt jelenti , hogy felgyorsítani. Ezt úgy teheti meg egy keresztény , hogy elfoglalja magát Isten szolgálatával , Isten dolgaival. Így gyorsabbnak tűnhet számára az idő múlása.
9/21 anonim válasza:
De akkor se jön el hamarabb az ítélet napja csak az ember nem.ara gondol hanem lefoglalja magát. Szent Péter így erthette. Ha Isten úgy határozott hogy 6666- van jön el az ítélet napja akkor nem jön hamarabb és azt mi nem érjük el legalábbis nem élve.
10/21 uyscuti válasza:
Igen, éppen ezt írtam az utolsó mondatban és a válaszom elején , hogy ez átvitt értelemben , tehát jelképesen értendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!