Keresztények, mi a véleményetek erről a sztereotípiáról?
Erdekes kerdes.
Bizonyos szempontbol lehet igaz, ha ez egyfajta lelki erzekenyseget jelent. Kisebb dolgokban is eszreveszik a teremto jelenletet. Azok a keresztenyek, akik rendszeresen gyonnak, imaban vagy papnal, hozza vannak szokva, hogy oszinten megnezzek, mi van a lelkukben, es hogy azzal mit kezdjenek.
Ugyanakkor ha valaki melyen hisz Isten gondviseleseben, nehezebben lenditik ki az aprosagok, foleg a negativ esemenyek, es nyugodtabb marad. A kinjait, szorongasait imaban Isten fele kibeszeli.
Megis, ha igennel vagy nemmel kell valaszolnom, akkor ez megis inkabb az illeto szemelyisegetol fugg, mint a vilagnezetetol.
Esetleg ha irnal egy konkret peldat, mire gondolsz.
"ti mennyire rendelkeztek intenzív érzelmekkel"
erre nehez valaszolni, bizonyos dolgokban szenvedelyes vagyok, legyen szo oromrol, felelemrol vagy duhrol. De altalaban eleg nyugodt a vermersekletem.
"és mit gondoltok, lehet e egy igaz hívő érzelmileg fásult?"
Szerintem lehet, mindenki lehet. Ez egy normalis emberi reakcio. A hit intenzivitasa is hullamzik.
Fásult nem lehet az, aki követi istent, de lehetnek kevés érzelmei, ha éppen olyan utat kell bejárnia.
Ez egyébként nem hülyeség.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!