Egy apácának ma már lehet okostelefonja meg facebook profilja?
1
Az hogy régen a kolostorból sem jöhettek ki nemlehettek kspcsolatban senkivel, most meg facebookon küldözget szívecskés smileykat utazgatás közben? Ez azért eléggé szabadelvűségre vall.
4
Igen bár nagyon ölelgetett egy csávót a felszállasnál de ilyen vallasi dolgokról beszéltek.
lehet, volt tanáraim közül is (apáca) van aki fent van Facebookon
amúgy miből gondolod, hogy az apácák egy kolostorban ülnek? elég ostábácska vagy...
mármint ostobácska.
az apácák tanítanak, beteget ápolnak, amit viszonylag kevéssé lehet egy kolostorba bezárva művelni
"Az hogy régen a kolostorból sem jöhettek ki"
Régen is voltak olyan női szerzetesrendek, akik "kijöhettek" a kolostorból, illetve ma is vannak olyan rendek, ahol tényleg nincs nekik telefonjuk.
Nem csak egyféle apácarend van.
De a leírás alapján én még ilyen viselkedésű apácával nem találkoztam, pedig ismerek nem is keveset.
Igazad van kérdező. Én is elég érdekesnek találom. Úgy van ahogy írod hogy nem jöhetnek Kína klatrombol csak ha beteghez mennek ápolni vagy iskolába tanítani.
Nálunk ( vagyis Romániában mert én református vagyok) az ortodox egyházban is úgy van. Vannak ezek a fekete ruhás maicuță azok az apácák és csak akkor jönnek ki a kolostorok hamennek a szegényeknek ételt osztani vagy a kórházba betegekért imádkozni vagy az iskolákba tanítani vallást, máskülönben a kolostorban vannak.
És egy szerzetesek Nem lehet saját vagyona csak amit a szerzet enged neki használni, és csak a priorissza engedélyével internethez. Nagyon liberális kolostorok lehetnek nálatok. Ortodoxoknal komolyan veszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!