Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy apácának ma már lehet...

Egy apácának ma már lehet okostelefonja meg facebook profilja?

Figyelt kérdés
A buszon előttem ült egy apáca a 4-esben feltett lábbal még a mozgás sérült nénikét se engedte oda ülni pedig volt hely a buszon, és előkapta az iphonet és pörgette a facebookot. Ilyet ma már lehet? Ennyire liberális lett az egyház?
2021. júl. 12. 13:09
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
55%
Ennek mi köze a liberalizmushoz?
2021. júl. 12. 13:14
 2/21 A kérdező kommentje:

1

Az hogy régen a kolostorból sem jöhettek ki nemlehettek kspcsolatban senkivel, most meg facebookon küldözget szívecskés smileykat utazgatás közben? Ez azért eléggé szabadelvűségre vall.

2021. júl. 12. 13:18
 3/21 anonim ***** válasza:
82%
Persze, hogy lehet. Nem amishok.
2021. júl. 12. 13:22
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy igazi apáca volt? Nem a facebook miatt, hanem a viselkedése miatt kérdem.
2021. júl. 12. 13:47
 5/21 A kérdező kommentje:

4

Igen bár nagyon ölelgetett egy csávót a felszállasnál de ilyen vallasi dolgokról beszéltek.

2021. júl. 12. 14:01
 6/21 anonim ***** válasza:
82%

lehet, volt tanáraim közül is (apáca) van aki fent van Facebookon

amúgy miből gondolod, hogy az apácák egy kolostorban ülnek? elég ostábácska vagy...

2021. júl. 12. 14:36
 7/21 anonim ***** válasza:
86%

mármint ostobácska.

az apácák tanítanak, beteget ápolnak, amit viszonylag kevéssé lehet egy kolostorba bezárva művelni

2021. júl. 12. 14:37
 8/21 anonim ***** válasza:
92%

"Az hogy régen a kolostorból sem jöhettek ki"

Régen is voltak olyan női szerzetesrendek, akik "kijöhettek" a kolostorból, illetve ma is vannak olyan rendek, ahol tényleg nincs nekik telefonjuk.

Nem csak egyféle apácarend van.

De a leírás alapján én még ilyen viselkedésű apácával nem találkoztam, pedig ismerek nem is keveset.

2021. júl. 12. 15:31
 9/21 anonim ***** válasza:

Igazad van kérdező. Én is elég érdekesnek találom. Úgy van ahogy írod hogy nem jöhetnek Kína klatrombol csak ha beteghez mennek ápolni vagy iskolába tanítani.

Nálunk ( vagyis Romániában mert én református vagyok) az ortodox egyházban is úgy van. Vannak ezek a fekete ruhás maicuță azok az apácák és csak akkor jönnek ki a kolostorok hamennek a szegényeknek ételt osztani vagy a kórházba betegekért imádkozni vagy az iskolákba tanítani vallást, máskülönben a kolostorban vannak.

És egy szerzetesek Nem lehet saját vagyona csak amit a szerzet enged neki használni, és csak a priorissza engedélyével internethez. Nagyon liberális kolostorok lehetnek nálatok. Ortodoxoknal komolyan veszik.

2021. júl. 12. 16:18
 10/21 anonim ***** válasza:
87%
Jelmezbálba ment! :D Amúgy lehet nekik okostelefonjuk. Ebben a történetben inkább a láb felrakása és a néni oda nem engedése a megdöbbentő, ezért nem hiszem, hogy igazi apáca volt.
2021. júl. 12. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!