Okostelefon nélkül a 21.században fiatalként? 18L
Elegem lett, hogy ennyire függök a telefonomtól. Hogy ezen tsrtjuk fent a barátságainkat és hogy akarva akaratlanul egész nap a kezemben van.
Nyáron általában teljesen megfeledkezem róla, annyi programom van, de most így kovid időben meg előtte marha sokat töltöttem előtte, konkrétan egész napokat.
Nem baromságokat, hanem ezen olvasok, tanulok, barátaimmal beszélek, fejlődök, videót nézek, inspirálódok.
De rohadtul elegem lett ebből az egészből.
Van egy régi nyomógombos telefon, ami a papámé volt, húsz éves:D igazából a legtöbb mindent laptopomon el tudok intézni, a nyomógombosat használnám telefonálásra (egyedül a spotify hiányozna). meg vennék egy fényképezőgépet, mert fotózni szeretek.
Szerintetek mennyire hátrány a hétköznapokban, hogy nem tudnék ahhoz nyúlni mindig, mindenhol, és nem tudnék azonnal információhoz jutni?
Talán csak egy kis szünetre lenne szükségem. Nem tudom, de nagyon megutáltam ezt az egészet és hogy erről szól a fiatalok élete, a tiktok, az insta, stb. Én nem vágyom már erre, kiskorom óta okostelefonom van és olyan szinten hozzám nőtt. Vágynék a digitális világ előtti életre.
Bocsi, most ez így hirtelen felindulásból kicsit keszekúsza lett.
18/L
Semmi baj. Majd lenyugszol. :)
Ott kezdődik, hogy a papád 20 éves telefonjába valószínű aktuális az aksicsere.
(Nekem is vannak régi telefonjaim, de ki tudja melyik töltő lenne jó hozzá.)
"Nem tudom, de nagyon megutáltam ezt az egészet és hogy erről szól a fiatalok élete, a tiktok, az insta, stb."
Egyet értek. A tiktokot soha le sem töltöttem, nagyon primitív az egész, agysejtromboló baromság. És az összes barátom 0-24ben azt nézi. Néha elküldenek videókat, hogy "nézd milyen vicces", de egyszerűen nem tudok nevetni. Tudom, hogy ez már nem teljesen ide tartozik, de azért leírtam.
Nem értek egyet előttem hozzászólóval. Én eléggé sokat használok elektromos készülékeket, laptopot mivel azon dolgozok. Azonban telefont hetente nagyából 15 percet vagy annyit sem. Nincs szükségem a telefonomra, csak is akkor kerül elő ha kell a google térkép a közlekedéshez, ja és covid alatt is sokat járok el úgy mondom, nem pedig egész nap otthon ülök. De minek is kellene a telefon? Hívásra talán, de én mindent meg tudok oldani messengeren is, és ha épp nem vagyok gépközelben majd vissza írok akkor másoknak amikor otthon vagyok, nem nyomkodom a telefonomat az utcán. Nem tudom te mire használod a telefonod, de gondold végig mennyire létfontosságú az és hogy nem e tudod e gépen csinálni azt vagy laptopon. Én ajánlom hogy próbáld meg egy 2 hétre elzárni a telefonod magadtól és meglátod hogy fentartható e hosszabb távon. (20 éves fiú)
Ps.: (nagyon jó amúgy hogy vannak ilyen emberek is akik tenni akarnak a telefon függőség ellen vagy hogy ne legyenek ennyire rászorulva az elektromos készülékjeire, szóval büszke lehetsz magadra hogy ilyen a gondolkodásod)
Nyugi, majd megjön az eszed.
Én pl most csinálom az autósiskolát. Nyomógombos telefonon meg kicsit nehéz lett volna megkeresni, hogy melyik papírt mikor tudom intézni. A számítógépem meg 16 km-re van. :) Okostelefonon meg csak bekapcsoltam a mobilnetet, megnéztem a programokat, s eldöntöttem, hogy ha 2-tól el tudom intézni a dolgokat még aznap, hogy megtudtam, hogy miket kell, akkor nem megyek a fél 1-es busszal haza, hogy másnap újra becocókázzak a városba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!