Jézus Krisztus földi életére vannak bármilyen más hiteles bizonyítékok is a Biblián kívül?
Még egy érdekesség: közben ott volt a Mithrasz-kultusz is.
Fej fej mellett küzdöttek a kereszténységgel, és majdnem az terjedt el!
Érdekes lenne most Zitus, mint Mithrasz-hívő...
Tulajdonképpen az döntött végül a kettő között, hogy a kereszténység jobban tisztelte a nőket... pontosabban egy árnyalattal kevésbé nyomta el.
De ha ez nincs, akkor ma lehet, hogy bikaátugrásokkal ünnepelnénk a nagyobb ünnepeken.
# 29
Én csak azt mondom, hogy ha én nagy tömegeket akarok megvezetni [mert a te logikád alapján Jézus csak kitalálta valaki vagyis megvezette az embereket] akkor én biztosra mennék, és nem olyan messiást találtam volna ki akiről abban a korban okkal feltételeztem volna, hogy nem lesz népszerű.
"A kereszténység meg nem fogadta el a korabeli értelmezést, így kiszakadtak a zsidóságból. Érdemes belegondolok, hogy a kereszténység eleve egy kiszakadt kis közösség volt, ami aztán, amikor naggyá lett..."
Ez volt ennyire fekete-fehér folyamat mint amennyire te képzeled. Nézd meg ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=fDG5U0inNlE
És akkor te is egy felejthető próféta lennél, hisz te sem jöttél rá hogy az egyszerű emberek javát egy példamutató, egyszerű életet élő, önfeláldozó messiással lehetett megfogni akkoriban is.
"Még egy érdekesség: közben ott volt a Mithrasz-kultusz is.
Fej fej mellett küzdöttek a kereszténységgel, és majdnem az terjedt el!"
Tény, hogy a Mithrász-kultusz nagyon elterjedt a Római birodalomban, de nem ez a vallás volt a kereszténység legfőbb riválisa, hanem a manicheizmus. A manicheizmus alapítója Mání próféta, és az egyik kedvenc titulusa (amit saját magának adott) az Mání, Jézus Krisztus Apostola. Mindenki vonja le magának a következtetést.
Did Sztálin Exist?
Most még igen, de 2000 év múlva???
Pláne, ha lesz egy mindent megsemmisítő atomháború és nem marad fenn irat, de azért egy-két ember igen.
Kevés!
Túl közvetett, túl homályos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!