Amúgy ez beugratós kérdés? A vallás a keresztény, ami a felsorolásban nem is szerepel. Ezen belül vannak különböző irányzatok, egyházak. A katolikus, protestáns nem vallás. Az ortodox meg végképp nem. Eleve ortodox mi? Keresztény vagy zsidó, muszlim? Felteszem az ortodox keresztényekre gondolt a kérdező, de ez így nagyon pontatlan. Ráadásul ezzel a hárommal még nem fedte le a teljes kereszténységet. Azt sem értem miért csak a keresztényeknek kell nyilatkozniuk az egyházi hovatartozásukról, a zsidók, muszlimok, hinduk, buddhisták miért ne írják le melyik irányzatot képviselik a vallásukon belül?
2021. júl. 8. 11:54
22/27 anonim válasza:
Egyéb…Vallás nélküli keresztény
2021. júl. 8. 16:57
23/27 anonim válasza:
Én is vallás nélküli keresztény vagyok
2021. júl. 8. 17:01
24/27 anonim válasza:
#21: Szerény tudomásom szerint a Magyarországon élő muszlimok nagy többsége szunnita muszlim. Ugyanakkor szerintem minden muszlim testvére a másiknak, felekezettől függetlenül.
Abdullah
2021. júl. 8. 17:29
25/27 anonim válasza:
Számomra a vallás egyenlő a hitvallással, a hitvallás pedig a - Biblián alapuló - meggyőződéssel (Héberek 11:1). "...gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak -e ezek a dolgok..." (Cselekedetek 17:11), meggyőződve mindenről (1 Tesszalonika 5:21). Nem hiszékenyen, hiszen csak "az együgyű hisz minden dolognak..." (Példabeszédek 14:15).
2021. júl. 12. 15:43
26/27 zubu válasza:
Jehova tanúja vagyok, ateistaként nőttem fel. A akkori rendszer ezt sulykolta belém.Mivel az élet keletkezésére nem kaptam kielégítő választ,így a kutatásaim közben Jehova Tanúi segítettek a Teremtőt megtalálnom. Komoly bibliatanulmányozás után döntöttem az egy igaz vallás gyakorlása mellett. 29 éve vallom az igaz imádatot. Csak Jehova Isten szent szellemének a segítségével találhat igazságra minden ember.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!