Milyen vallásúak vagytok?
Figyelt kérdés
Családilag "örököltétek"? Követitek az adott hit utasításait?2021. júl. 7. 12:30
11/27 anonim válasza:
A reformátusoknál nincs pap. Legalább ennyit tudjál már. Ja, de te vagy, aki nem tudta, hogy keresztény a kereszténynek testvére és magatokon kívül mindenkit az inkvizíció által ölnél meg. Így azért világos, hogy miért papoztad le a lelkipásztort.
12/27 anonim válasza:
Na és mi a neve a református papoknak? Hm? Megkeresztelt és konfirmalt református vagyok és mindig papoknak tudtam őket mert azok is, a nők meg papnők. Ha beszélek velük akkor tiszteletes úr vagy tiszteletes asszonynak szolitom és Békesség istentől a Köszönésünk. De ha róluk beszélek akkor pap és papnő, a papné a pap felesége.
13/27 anonim válasza:
Nem is akarok magamnak ártani hogy elmondjam a református templomban hogy kis gyerekkoom óta vannak jehovas könyveim meg folyóirataim. Azt hinnék jehovas akarok lenni és még bajba kerülnék. Pedig én a vallásokat nem hagynám el soha, csak akkor kereszteljednek át más vallásra ha az anyukám vagy valaki élete múlna rajta, másként nem. Nem volna az az Isten...
14/27 anonim válasza:
Az illendőség úgy kívánja, hogy mindenkit a maga titulusában hívunk. Egy orvosnak sem mondod, hogy mérnök úr, hanem doktor úr. Csak az ostobák viselkednek úgy, ahogy akarnak.
16/27 anonim válasza:
Református.
"Családilag "örököltétek"?"
Igen.
"Követitek az adott hit utasításait?"
Őszintén szólva nálam jelenleg inkább papírforma és hagyomány, mint élő hit.
18/27 anonim válasza:
Katolikus. Még kiskoromban kereszteltek meg,de egyáltalán nem volt a valláson nagy hangsúly. Max. ünnepekkor jártunk templomba. Aztán volt lehetőség elsőàldozásra,kb 10 éves voltam és után jàrtam hittanra és saját akaratomból jártam bèrmàlkozó előkészítésre is,majd kb 15 èvesen bérmàlkoztam. Szóval részben "örököltem" de nem voltam kényszerítve,saját döntésemből követem a mai napig a katolikus,keresztèny hitet.
19/27 anonim válasza:
Római katolikus vagyok, de egyáltalán nem tartom a szokásait, előírásait, bár gyerekként rendszeresen járattak misére, ministrálni, hittanra... ezt örököltem.
A hindu egyes irányzatai vonzanak, azokkal szívesen foglalkozom.
20/27 anonim válasza:
Muszlim vagyok, saját kútfőből. A családom mindig megrögzött hitgyülis volt, engem is annak neveltek, de eltávolodtunk egymástól és végül az iszlámnál kötöttem ki.
Próbálom minél jobban betartani a szabályokat, mert jó érzés Isten kedvében járni, de a mai világban sajnos nem mindig sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!