Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Különböző vallásúak házassága...

Különböző vallásúak házassága működhet?

Figyelt kérdés

Pl.: keresztény - muszlim, keresztény - hindu stb..

Van egy hindu fiú akit megismertem. Én keresztény vagyok. A szülei is vegyes házasságban élnek. Anyukája keresztény apukája hindu. Azt még nem kérdeztem, hogy hogyan működik a szülei között a hitbeli eltérés. Viszont tudom magamról, hogy én nehezen viselném, ha egyedül kellene templomba járnom és a hitemet egyedül kellene gyakorolnom, mert nem tudom megosztani a párommal.

2020. dec. 8. 13:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
Akkor nálad nem. Másnál meg igen. A nagy kérdés szerintem a gyereknevelés.
2020. dec. 8. 13:51
 2/15 anonim ***** válasza:
76%

Ha komolyan veszik a hitüket, akkor nem. És akkor sem, ha az egyik fél elkötelezett hívő, a másik meg módjuk ateista.

A húgomnak udvarolt egy muszlim fiú. Jó családból származott, orvosnak tanult, kedves volt, szóval semmi baj nem volt vele. De mesélte a húgom, hogy volt olyan feltétel, hogy ha hozzáment volna feleségül, akkor a gyerekeiket is muszlimnak kellett volna nevelni. Szóval inkább nem lett az egészből semmi.

2020. dec. 8. 13:54
 3/15 anonim ***** válasza:
70%

Attól függ, hogy ez a hindu fiú mennyire ragaszkodik vallásához. Ha erősen, akkor nyilván nem fog működni.

Keresztény-muszlim viszont semmilyen mértékben nem működik, mert ha a férfi a muszlim, akkor a nőnek is azzá kell lennie. Másik esetben pedig nem lehet házasodni, tehát keresztény férfi elvileg nem vehet el muszlim nőt az iszlám vallás szerint.

2020. dec. 8. 13:56
 4/15 A kérdező kommentje:

Szerintem ő benne lenne abba, hogy ő gyakorolja a sajátját én meg az enyémet. Lehet látta a szuleinel, hogy ez működik, és nem okoz neki gondot. Viszont én nehezen viselném, hogy ilyen téren nincs közös örömünk. Pl közös alkalmak a gyülekezetben. Látni ahogy a barátnőim ott ülnek a parjukkal. Bár van olyan barátnőm aki keresztény és egyedül jön az imahazba, a barátja nem hisz. Nem tudom ő hogy tudja ezt így kezelni. Tudom, hogy vágyik rá, hogy a fiú jöjjön vele. De valahogy mégis megalkuszik magával.

Nemtudom, majd meglatom..

2020. dec. 8. 14:46
 5/15 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem az a legnagyobb probléma, hogy ha valaki valóban hívő keresztény, akkor azt vallja, hogy a hinduk, azok bizony nem fognak a Mennyországba kerülni... és akkor egy olyan illetővel kell együtt élnie ebben a világban, akivel a túlvilágon nem élhet együtt.

Privát véleményem: mindenki házasodjon a saját vallása köréből, akkor kevesebb az esély a későbbi problémákra...

2020. dec. 8. 14:49
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
Mukodni mukodik, csak nem az ilyen begyepesedett fanatikusoknal mind te.
2020. dec. 8. 18:34
 7/15 A kérdező kommentje:
Annyira szeretem h az emberek ilyen kedvesen válaszolnak ezen az oldalon :)
2020. dec. 8. 18:44
 8/15 anonim ***** válasza:

Viszont tudom magamról, hogy én nehezen viselném, ha egyedül kellene templomba járnom és a hitemet egyedül kellene gyakorolnom, mert nem tudom megosztani a párommal.

Meg is valaszoltad a kerdesed. Szoval nem.

Nalunk a csaladban tobb pelda is van, de senki se hitgyulis, es senki se fanatikus hogy jojjon mar a parom is!!!

2020. dec. 8. 19:03
 9/15 A kérdező kommentje:
Nálad a fanatikus egyenlő azzal, hogy valaki szeretne, ha a párja is elkiserne a templomba? Érdekes szemlélet. Nálam a fanatikus kissé mást foglal magába.
2020. dec. 8. 19:58
 10/15 anonim ***** válasza:
Es te cserebe mennyire vagy hajlando hindu szertartasra jarni vele?
2020. dec. 8. 20:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!