Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Különböző vallásúak házassága...

Különböző vallásúak házassága működhet?

Figyelt kérdés

Pl.: keresztény - muszlim, keresztény - hindu stb..

Van egy hindu fiú akit megismertem. Én keresztény vagyok. A szülei is vegyes házasságban élnek. Anyukája keresztény apukája hindu. Azt még nem kérdeztem, hogy hogyan működik a szülei között a hitbeli eltérés. Viszont tudom magamról, hogy én nehezen viselném, ha egyedül kellene templomba járnom és a hitemet egyedül kellene gyakorolnom, mert nem tudom megosztani a párommal.

2020. dec. 8. 13:45
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy ő jár e.. Igazából annyira még nem volt alkalom elmelyulni ebben a témában vele, nemrég óta beszélünk. Sok mindent elmondott a témával kapcsolatban, de nekem úgy jött le, hogy a maga módján hisz, de szerintem különösebben nem jár ilyen helyekre. Meg a hinduizmuson belül is több válfaj van.. Nem mindegyik ágnak ugyanaz a szemlélete. Még annyira nem volt esélyem kibogozni, hogy tulajdonképpen mit is követ. Majd rákerdezek, csak nem akartam lerohanni.
2020. dec. 8. 21:26
 12/15 anonim ***** válasza:

A legfontosabb kérdés: mi legyen a gyerekekkel?

Ezt kell mindenképpen tisztáznotok!

2020. dec. 8. 22:35
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egyenlőre még csak pár napja beszélünk. Lehet ilyen komoly temakig el sem jutunk. Majd kiderul.
2020. dec. 8. 23:05
 14/15 anonim ***** válasza:

Mukodhet, de egyenfuggo.

En ismerek olyan Angliaban elo magyar katolikus not, akinek hindu indiai a ferje. A gyerekek katolikusok, katolikus iskolaba jarnak es az anya mindig megy veluk templomba, minden katolikus unnepet tartanak. Itt viszont az apa nem nagyon gyakorolja a vallasat es egyaltalan nem banja.

Azt kell elore tudni, hogy (ahogy a kereszteny tarsadalmakban is sokan csak meg vannak keresztelve) attol, hogy valaki hindu vagy akár muszlim, naluk sem jelenti azt, hogy hisz is es gyakorolja a vallast. Ha igen, akkor az eletmodra nezve is lehet kovetkezmenye. Pl. vannak olyan hinduk, a jain-ok, akik vegetarianusok, es tojast sem esznek. Ha pl. ezt be akarja tartani, akkor valahogyan alkalmazkodnod kell.

En ismerek olyan muszlim-kereszteny hazassagot is, ahol a no nem lett muszlim. Az alkoholfogyasztast abbahagyta, de a disznohusevest nem, csak kicsit felrehuzzak a hutoben.

Kereszteny-ateista hazassagok is boven vannak, amelyek mukodnek, en is ilyenben elek. Sot, olyan lelkesznoket is ismerek, akiknek ateista a ferjuk.

Ket dologra kell figyelni, ha odakerulne a sor. Feltetlenul meg kell beszelni a gyakorlati dolgokat elore: milyen legyen az eskuvo? mi lesz a gyerekekkel, milyen vallasban nojenek fel? milyen iskolaba jarjanak? milyen dolgok fognak tortenni otthon, amihez a masiknak alkalmazkodni kell, pl. ha katolikus vagy, szoktal-e bojtolni husvet elott, hogyan stb. Megtartjatok-e a karacsonyt? Mindent persze nem lehet elore tudni, hiszen az ember az evek soran valtozik is, a hite is, a vallasgyakorlata is.

A masik a maximalis tisztelet, soha nem szabad a masik vallasat kritizalni vagy kigunyolni, a legfeszultebb helyzetekben sem.

Azt mondanam neked, igy elmeletben, hogy a vallasi-vilagnezeti kulonbseg egy lehetseges konfliktusforras, amit ki lehet kuszobolni, de nem szabad elbagatellizalni sem. Ha kialakul valami, hamar erezni fogod, hogy megy-e.

2020. dec. 8. 23:44
 15/15 A kérdező kommentje:
Szerencsere szuletesem óta Vega vagyok, ez nem okozna problémát :) Ő nem Vega, csirkét és pulykát eszik de engem nem zavar. Ez lenne a legkisebb gond, hogy húst főzzek neki.
2020. dec. 9. 04:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!