Nagymamámék hova fognak kerülni?
Én nem vagyok vallásos, de osztom a nagyszüleid nézeteit. Lényegtelen, hogy mi van odaát, segíts másokon és ne bánj meg semmit. Utánna meg mindegy, hogy vár-e valami, vagy sem, mert már a hátad mögött egy csodálatos élet. Ha van túlvilág, akkor az egy bónusz, ha nincs, akkor is mindent megtettél egy szép életért.
Ha létezik menny, akkor szerintem ők odajutnak, hacsak nem követtek el valamit, amiről nem tudsz.
Mivel nem hívtatok bográcsozni, ezért kicsit elbizonytalanodtam 😊
Egyébként normális vallás nem tanítja azt, hogy az élet rossz, vagy megvetendő. Az élet ajándék, de nem csak a tiéd.
Szia
A nagymamád korosztálya, vagy te, vagy én, mindannyian más korúak vagyunk. De ugyan azt mondhatjuk el magunkról, amit Pál apostol fogalmazott meg:"Naponta szembenézek a halállal. Ugyanolyan biztos ez, mint az, hogy büszke vagyok rátok, testvérek, akik Krisztus Jézus, a mi Urunk tanítványai vagytok. Ha másokhoz hasonlóan vadállatokkal harcoltam Efézusban, mi hasznom belőle? Ha a halottak nem támadnak fel, „együnk, igyunk, holnap úgyis meghalunk”. 1Korinthus 15:31, 32
A lényeg a feltámadásban vetett hit!. mert ha reménységünk van a feltámadásra, akkor nem kell abba a kevés életidőnkbe mindent belegyömöszölni, hogy MOST legyünk boldogok, mindegy milyen áron. A legjobb példa erre Krisztus életútja.
Számos dolog van, amit nem tudunk. Ezek java része megtudható némi munkával, mégis a legtöbben nem törik érte magukat. Van néhány dolog, amit nem tudunk, és kevés az esélye a ma élőknek, hogy akárcsak ötletet is kapjanak a bizonyosságra, mégis sokan éppen erre kíváncsiak.
Ilyen az emberi természet. Amit "én" nem tudok, de tudom, hogy mások igen, azt elfogadom, nem izgat, hogy én is tudjam. Amit senki sem tud, az rettentően izgat, ez a kíváncsiság az evolúció adománya, az élet féltése érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!