Milyen gépet vegyek a nagymamáméknak?
Sziasztok!
Netet, office-t, kepnezegetest, alap programokat használnak. A lényeg a gyorsaság, és hogy ne avuljon el azért olyan gyorsan, olyan értelembe, hogy megint belassul, használhatatlan lesz erre.
Ezeket találtam egyelőre jobbnak:
Kérdés, mibe érdemes fektetniük, érdemesebb újabb generációs intel processzorokkal felszerelt gépeket venniük, ha tényleg csak ez az alap szükséglet van, és a gyorsaság számít? Ha most vesznek egy valamelyik gépet SSD-vel, az mennyire lesz még gyors 10 év múlva is, vagy később? A mostani gépük sokáig volt, de nagyon belassult, bár egy win újrarakás és kis takarítás biztos sokat segítene, de az én régebbi gépem is nagyon belassult, bár ott is a hdd sz*rt be + mindig újabb windowsra váltottam. Láttam ilyen mini pc-ket azokat érdemes venni? Ha SSD és HDD van együtt, és a windows az ssd-ről megy, akkor ugyanolyan gyors a gép, mintha csak ssd lenne, vagy mennyivel lassabb? Köszi a válaszokat!
Én a linkeltek közül egyiket sem ajánlanám. vagy gyenge, vagy túlárazott gépek, és az eladóknak sincs sok pozitívja, a jófogás meg teljesen lutri ilyen szempontból.
Valami ehhez hasonló gép kellene, csak példaképp:
Valami brand PC kéne (ezekben gyárilag megbízható táp van, plusz olcsóbbak is mint egyénileg épített társaik), egy 2. vagy 3. generációs i5-tel, legalább 4 GB memóriával.
És még SSD pluszban: [link]
Nem befolyásolja a teljesítményt, ha HDD is van még pluszban, mert nem azon van a rendszer.
A legfontosabb jofogásról csakis személyes átvételt használd mert könnyen kaphatsz egy bélelt dobozt és érték miatt rendőreség sem fog tudni semmit(nem is akar) tenni.
Én innen néznék egy brand gépet: [link]
Dell optiplex az milyen? hardverapro.hu/apro/dell_optiplex_3020_intel_i3-4150_cpu_3_5ghz_4gb_dd_6/hsz_1-50.html
De szeretném SSD-vel együtt, kb. 60 ezernél többet szerintem semmiképp se érdemes költeni rá, tényleg az ő igényüknek még a mostani, 15 éve is gyenge gépük is elég lenne, jelenleg xp-vel, csak lassú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!