Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Jól értem, hogy ilyen esetben...

Jól értem, hogy ilyen esetben régiesen írt családi nevet is felvehetek, ha például az a nagymamámé?

Figyelt kérdés

"A magyar hagyományoktól eltérő hangzású, magyartalanul képzett név, történelmi név, régies

írásmóddal írott családi név felvételét – különös méltánylást érdemlő körülmények kivételével – nem

lehet engedélyezni.

Különös méltánylást érdemlő körülményként értékelhető többek között, ha az ügyfél bármely egyenes

ági felmenője által viselt családi név felvételének engedélyezését kérelmezi és igazolható a felmenő

és a kérelmező közötti családi kapcsolat (családfa felállítás) vagy a kérelmező külföldön hivatalosan

nevet változtatott és a külföldi névváltoztatás tényét okirattal tudja igazolni."

Hogy tudom hivatalosan igazolni, hogy a nagyanyám, és ez mennyibe kerül ( ha valakinek volt már ilyesmivel dolga).

( Nem maga a kérelem, azt tudom, hogy első körben 10000 Ft,az érdekelne, hogy igazolni a rokonságot hol, és mennyiért tudom hivatalosan)

2020. júl. 19. 00:58
 1/1 anonim ***** válasza:
94%
Annak a szülődnek az anyakönyvi kivonatával, akinek az édesanyja.
2020. júl. 19. 01:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!