A keresztény férfiaknak/fiúknak meg kell hagyni a hajuk és a szakálluk szélét (ha már van), azaz a pajeszt hajvágáskor?
Az Ószövetségben van egy olyan vers, ami ezt írja:
„Ne nyírjanak kopaszságot a fejükön, szakálluk szélét le ne messék, és a testükbe vágásokat ne vágjanak.” Ószöv., Mózes III. könyve, 21:5
A rasztafariánusok ezzel indokolják a raszta haj viseletét, szóval nem csak a zsidók tartják.
Muszlim és keresztény férfiakon még nem nagyon láttam.
Le fogom vágni a hajam és vallásosnak tartom magam és nem tudom, hogy akkor most hogy és mi van.
"Az Ószövetségben van egy olyan vers, ami ezt írja:
„Ne nyírjanak kopaszságot a fejükön, szakálluk szélét le ne messék, és a testükbe vágásokat ne vágjanak.” Ószöv., Mózes III. könyve, 21:5"
Az a vers (a kontextusban) az izraelitáknak szól, nem az egész emberiségnek. Az is benne van a Bibliában, hogy Isten azt parancsolja, hogy át kell kelni a Jordán folyón, ha arról nem gondolod, hogy neked szól, az előbbi versről miért?
"A rasztafariánusok ezzel indokolják a raszta haj viseletét, szóval nem csak a zsidók tartják."
A rasztafariánusok egy eretnek szekta.
"Muszlim és keresztény férfiakon még nem nagyon láttam."
A muszlimokat nem érdekli a Biblia, mert hiszik a Bibliát a keresztények és a zsidók átirták.
"Le fogom vágni a hajam és vallásosnak tartom magam és nem tudom, hogy akkor most hogy és mi van."
Nyugodtan vágasd le.
"Egy keresztény emberre az Ószöv. mennyire vonatkozik? Vagy csak az Újszöv.?"
Zsidók azért tartják ezeket be mert a talmudban ez van írva meg az összes szokasjog. Ami ugye rád nem tartozik keresztényként ha Te abban hiszel, hogy Isten Jézus által Új szövetséget kötött neked nem kell foglalkoznod a zsidók mit tartanak be és mit nem az Ószövetségből
Hát akkor én inkább meghagyom a zsidóknak, meg az eretnekeknek...
Képzelem milyen macerás lehet a pajeszt folyton göndöríteni, figyelni, hogy ne akadjon be stb.
A körülmetélésről pedig Pál apostol leírta, hogy a tévtanokkal és az eretnek gondolatokkal ellentétben felesleges és SEMMIT nem ér.
A pajeszon gondolkodtam, mert arról Pál nem írt.
5-ös
Érdekes mégis mesterként magyarázzák az Újszövetségben a rabbi-t.
A farizeusoknak az ürügy volt, hogy "hivatalosan" nem volt rabbi, de főleg az volt a bajuk, hogy mást tanított.
Az a tanitványai pedig mesterüknek tekintették, és rabbinak nevezték a tudása alapján.
#16.
Persze, hiszen az Újszöv. görögül van, az Ószöv. meg héberül és vannak fordítási és nyelvi eltérések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!