Milyen keresztény az ilyen? Mindig kedvesnek kell lenni?
"Azért tilos az ilyen gondolat, mert aztán kifogsz ábrándulni"
Ha idáig valami nem létező dologban hittél, akkor ez miért baj?
Értelmes ember nem fél a gondolkodástól.
"és nem fog érdekelni Jézus, mert rájössz, hogy bármi történhetett"
Ha bármi történhetett, Jézus történetei akkor is fontosak maradnak. Megmutatják, hogy a jóra és az erkölcsre minden körülmények között törekedni kell.
"és az egész életre elpazaroltad talán? A nem létező Jézusra :("
Nem.
Ha jóra fordítottad az életed, akkor nem pazaroltad el.
De meg kell találni a mértéket:
- ha csak Jézust imádod, és semmi mással nem foglalkozol, akkor lehet, hogy elveszíted az itteni életed.
- ha csak az életeddel foglalkozol, és a mulatságos dolgokat hajszolod, akkor pedig elveszítheted Jézust.
Ha te Jézusban hiszel, akkor a kettő között kell megtalálni az összhangot, és akkor úgy se lesz baj, ha esetleg ő mégse várna téged a halálod után, hiszen közben végigéltél egy jó életet is.
Szerintem olvasd el az írásaimat.
Úgyis megismered, nem lesz nehéz azonosítani.
Látni fogod, hogy igyekszem mindenütt az igazságot keresni.
Te nem azt keresed?
Mert annak a vallásnak tényleg nem vagyok a barátja, amelyik már TUDJA, hogy nem mond igazat, és MÉGIS ragaszkodik hozzá.
Az a vallás hazudik.
De szerencsére a kereszténység tudott újítani, bár elég nehezen megy neki... de legalább már a nyilvánvaló dolgokat nem tagadja.
Én tisztelem a vallást, és látom a hasznát.
Nem csak a kereszténységnél, a többi vallásnál is.
De ugyanúgy látom a visszásságokat is benne, és azt is, ami nem igaz, nem úgy van, ahogy hirdetik. Sok vallásban van ilyen.
Én az igazságot keresem.
Ha az igazság az, hogy létezik valamilyen isten, akkor azt keresem.
Ha nem létezik, akkor azt.
Akkor marad a tudomány, ami létezik és működik is...
Ne kezdd el most a tudományt gyalázni, ennél sokkal értékesebbnek ismertelek meg!
Nem a tudomány pusztít, hanem a kapzsi emberek.
A tudomány lehetőségeket ad neked - és, ha lehetőségeid vannak, akkor nem csak sodor az élet, mint egy vihar, hanem TE tudsz dönteni, hogy mikor mit csinálsz.
A tudomány mindig hasznos!
Mert valóban vannak ilyen dolgok is a vallásban.
Nekem például az a legnagyobb bajom ezzel, hogy egy vallásban nincsen semmiféle korlátozás magára a vallásra.
Ha holnap például kitalálják azt, hogy mindenkinek meg kell ölnie magát a vallás nevében, vagy a fiát, vagy bárki mást - és erre nevelik a fiatalokat - akkor tényleg sokan meg fogják ölni magukat, vagy mást.
Emlékszel egy Ábrahám nevű emberre és az ő fiára?
Az ő története miért a dicsőségről szól, és miért nem elrettentő történet?
Vagy amikor medvék tépnek szét gyerekeket?
Azért kell valami, ami vigyáz arra, hogy a vallások ne szaladjanak el féktelenül, mert különben tényleg féktelenül elszaladnak, és abból lesz az inkvizíció, a vallásháború, vagy emberek föláldozása.
Ez pedig a vallás hibája, nem másé!
Szuper, akkor azt akarod mondani, hogy a vallás rossz, de a tudomány jó? :D a tudomány miatt szennyezzük a Földet, kiírtjuk az állatvilágot, erdőket, mérgezzük a járművekkel a Földet és a levegőt, a tudománnyal megöljük egymást a fegyvereinkkel! Most komolyan azt mondod, hogy a vallás káros a jó embereknek is, de a tudománynak nincs baja, nem káros? xd
https://www.youtube.com/watch?v=cCmHIK_8GFI
szerintem nézd meg ezt a videót amikor eszel éppen, vagy nincs nézni valód a gépeden. Van olyan gondolat is amit Gergőtől hallottam, hogy létezik a vágókés amit lehet sok mindenre használni. Lehet jóra és rosszra, ahogy a vallást és a tudományt is. Ki a hibás ha a vágókést rosszra használjuk? A feltaláló? a készítők? A használók?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!