Milyen keresztény az ilyen? Mindig kedvesnek kell lenni?
Mindenkinél egyéni elbírálás van.
Nincs olyan, hogy valaki elkövetett egyszer egy bűnt, és már repül is a pokolra.
De olyan sincs, hogy valaki nem hajlandó VÉGLEG lemondani a bűnről: akkor nincs helye a mennyekben. Azért, mert nem illik oda.
Fontos a szándék, az akarat és az eltökéltség is.
Úgy könnyű nem bűnözni, ha nincs is rá lehetőséged.
De mi van akkor, ha az ördög állandóan tologatja eléd a jobbnál jobb lehetőségeket?
Te lazán elcsábulsz, mondván, hogy "van még lehetőségem" - vagy ellenállsz a bűnnek?
Akkor le kell mondanom a trollkodásról. Szerencsére a legtöbbször vigyázok a hírnevemre ( Emberek véleménye ) és legtöbbször problémakerülő vagyok, mert nem nagyon szeretem a drámákat a valóságban :D
egyébként te miért van néha durva, néha jó fej? Mert láttalak más régi kérdésnél és ott durva voltál. De lehet, hogy a 3 és feles ponttal kevertelek össze.
Szerintem összekevertél, én nem szoktam nagyon durva lenni.
Idézd be, hol volt ilyen, vagy írd meg magánban.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
bár nem tudom. Csak mert észrevettem a pontod alapján, hogy te, ő lehetsz, de most más milyen vagy. nem érdekel a kérdés megosztása. úgyis mindenki megtalálja, de szerencsére anomim oldal.
Ezen kívül Pál például teljesen átírta Jézus tanításait, egészen máshogy látta a világot, mint ő.
és társai... o.O
Ezeket én írtam, kivéve a #17-et.
Szerintem ez annyira nem durva. Egy kifakadás tényleg van benne... sajnos néha nekem is elszakad a cérna, ha valaki teljesen fogalmatlan.
Ha valamivel nem értesz egyet belőle, írd meg ott, aztán megbeszélhetjük.
"egy keresztény nem gondolhat olyat, hogy Pál apostol hallucinált amikor látta Jézust az üldöző úton"
Miért ne gondolhatna?
Egy értelmes embernél alap dolog, hogy nincsen tilos gondolat.
Értelmes gondolat van, vagy kevésbé értelmes. Valószínű, vagy kevésbé valószínű.
De tilos?
"vagy pedig Pál találta ki a leveleket és nem is küldte be sehova"
Na, ez a nem valószínű dolog.
De attól még nem biztos, hogy minden levélben csak a 100%-os igazság van leírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!