Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért vagy keresztény?

Miért vagy keresztény?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy a keresztények közül ki hogyan lett keresztény. Ha keresztelés előtt tértél meg, írd le, hogy hogyan! Persze ha nem publikus, akkor ne.

És kérlek írd le, hogy szívesen követed-e Jézust!

2021. jún. 21. 11:14
A kérdező szavazást indított:
Babakoromban megkereszteltek.
Magamtól tértem meg.
Valaki segített nekem, hogy megtérjek (legyen az Isten vagy ember)
38 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőre válaszoltam, de alapvetően alsós koromig csak hébe-hóba jártam templomba, kb. negyedikes koromban magamtól akartam hittanra járni, ill. rendszeresen misékre is, és onnantól élek aktív keresztény életet.

36F

2021. jún. 21. 11:23
 2/21 anonim ***** válasza:
58%

Én keresztény vagyok születésem, hívő embernek tartom magam, mindazonáltal a hittan és erkölcstan órákról nem egyszer kizavartak.

Sose szerettem a sablonos egyházat, szerintem az abszolút kiábrándító. Ezt már alsóban is mutattam sokszor.

2021. jún. 21. 11:41
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Református vagyok. Kellett egy Kapaszkodó Erő, mankó.
2021. jún. 21. 11:56
 4/21 anonim ***** válasza:
29%
Mert a világon mindenki keresztény !
2021. jún. 21. 12:34
 5/21 A kérdező kommentje:
Hát, sajnos nem mindenki, de azt viszont hiszem, hogy alapjáraton arra születnek az emberek, hogy lehessenek keresztények valaha az életükben.
2021. jún. 21. 12:50
 6/21 anonim ***** válasza:
76%
Megkereszteltek babakoromban, de a hit elmélyítése és a megtérés is egy élethosszig tartó folyamat. Családom, nagyszerű papok és hitoktatóim példája alapján lettem keresztény, illetve vezetésük nyomán sok olvasás és tapasztalat alapján.
2021. jún. 21. 13:52
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre a válasz:

Mert megismertem Isten szavát, és úgy döntöttem, így helyes élni. Kereszténynek lenni egyenlő azzal, hogy Jézus példáját, és tanítását utánzom követem. Elismerem mint megváltót, és mint az Atyja által kinevezett királyt.

Amikor ismeretet szereztem, eldöntöttem, hogy keresztény életet szeretnék élni, akkor elmondtam Atyámnak a szándékomat, Jézus nevében. Majd jeleztem a felvigyázóknak. Ezután megkeresztelkedtem.

2021. jún. 21. 17:56
 8/21 KZitus ***** válasza:
100%

szia

Alapos bibliai kutatás után meggyőződtem, és megtapasztaltam, hogy az Istenbe és Krisztusba vetett hit célt ad az életemnek.

2021. jún. 21. 18:21
 9/21 A kérdező kommentje:

Miért pontoztátok le 2-est és 4-est? :(

Amúgy mindenkinek köszönöm szépen a válaszait, érdekelnek még.

2021. jún. 21. 18:27
 10/21 anonim ***** válasza:
70%
Mert a 4-es baromságot válaszolt, a kettest pedig nem tudom.
2021. jún. 21. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!