Miért vagy keresztény?
Kíváncsi vagyok, hogy a keresztények közül ki hogyan lett keresztény. Ha keresztelés előtt tértél meg, írd le, hogy hogyan! Persze ha nem publikus, akkor ne.
És kérlek írd le, hogy szívesen követed-e Jézust!
Az elsőre válaszoltam, de alapvetően alsós koromig csak hébe-hóba jártam templomba, kb. negyedikes koromban magamtól akartam hittanra járni, ill. rendszeresen misékre is, és onnantól élek aktív keresztény életet.
36F
Én keresztény vagyok születésem, hívő embernek tartom magam, mindazonáltal a hittan és erkölcstan órákról nem egyszer kizavartak.
Sose szerettem a sablonos egyházat, szerintem az abszolút kiábrándító. Ezt már alsóban is mutattam sokszor.
A kérdésedre a válasz:
Mert megismertem Isten szavát, és úgy döntöttem, így helyes élni. Kereszténynek lenni egyenlő azzal, hogy Jézus példáját, és tanítását utánzom követem. Elismerem mint megváltót, és mint az Atyja által kinevezett királyt.
Amikor ismeretet szereztem, eldöntöttem, hogy keresztény életet szeretnék élni, akkor elmondtam Atyámnak a szándékomat, Jézus nevében. Majd jeleztem a felvigyázóknak. Ezután megkeresztelkedtem.
szia
Alapos bibliai kutatás után meggyőződtem, és megtapasztaltam, hogy az Istenbe és Krisztusba vetett hit célt ad az életemnek.
Miért pontoztátok le 2-est és 4-est? :(
Amúgy mindenkinek köszönöm szépen a válaszait, érdekelnek még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!