Milyen ajánlott könyveket ajánlanátok Jézus hitelességéről, amit minden eziránt érdeklődőnek ajánlanátok?
Tudsz esetleg egy olyan vallást mondani a 8000-ből, amelyik nem a hiten alapul?
Mert én nem ismerek ilyet.
Sajnos itt ez van. A tudomány megmond dolgokat - például ezt is, hogy Jézus valószínűleg nem 2000 éve élt, ha élt egyáltalán - de csodákra nem képes. Nem mondja meg az élet célját, vagy hogy mi van a világunkon túl, vagy mi volt előtte, vagy mi van a halál után.
Ha neked ezek a válaszok is kellenek, akkor keress egy rokonszenves vallást.
De akkor ne csak a kereszténységet nézd meg, azt túl könnyű cáfolni.
Ennyi erővel az összes vallást könnyű cáfolni, pedig a keresztéynség az egyik nyugati elterjedt vallás, tudtommal a bolygó lakosságának kb. 30%-a keresztény. Na mindegy, én közelebb akartam kerülni az igazsághoz, de úgy érzem ez egyre rosszabb, nemhogy jobb. Én vakhitben nem tudok élni. Egyszerűen elviselhetetlen, hogy valaki vakhitben él.
De ha már ha ezirányba elment a dolog, akkor megkérdezem ki teremtette, formálta, rakta össze az embert? A természet? senki?
Erre sem tud a tudoány mit mondani tudom, de azért a kérdés nyitva maradhat.
Mármint miből?
Mert azt kiválóan tudjuk, hogyan alakult ki sok millió éve az akkori majmokból.
Erre vagy kíváncsi?
Ha igen, erről rengeteg tudományos művet találhatsz.
Ha az élet kialakulása érdekel az élettelenből, az kicsit húzósabb. Ott is sok dolgot ismerünk már, de ott még valóban nem az összeset.
Az, hogy egy vallást mennyien követnek, semmit nem jelent az igazságra nézve.
Majmokból ember? Tehát fán levő csimpánzból ember? Hogyan? Ilyen nincs.
Az élet kialakulása az élettelenből, tehát a semmiből az ember létrejötte érdekel, de úgysem fogok erre rátalálni tudom, csak kérdeztem, hátha. Tehát ha Isten nincs bizonyítva akkor az ember teremtése vagy földönkívüliektől lehetséges vagy tényleg Istentől. De hitelesség szempontjából mi állja meg a helyét az itt a kérdés.
"fán levő csimpánzból ember? Hogyan?"
Ne mondd azt, hogy még sose hallottál erről!
Nagyjából 2 millió évvel ezelőtt Afrikában volt egy terület, ami fél millió évre elzáródott a többitől.
Itt eredetileg erdők voltak, majmokkal. Fán élő csimpánzokkal.
Csak a fák szép lassan elkezdtek ritkulni, és a majmok lekényszerültek a földre IS.
A fél millió év alatt valamelyest alkalmazkodtak ehhez, és a vízhez, és az agyuk is egy KICSIT nagyobb lett.
Épp csak annyira, hogy utána, mikor ez a zár feloldódott, már külön faj voltak.
Kinézetre még majom, de valójában már nem az.
Az élet keletkezéséről is sok mindent lehet találni, csak címszavakban:
- kemoton,
- ősleves,
- spontán sejt,
- RNS világ.
A földönkívüliekkel meg a gond, hogy rendben, de akkor ők hogyan keletkeztek? És most miért nincsenek itt? Miért nem látunk sehol nyomot se?
Szóval ez nem a legjobb magyarázat.
Istenekkel meg az a gond, hogy az semmit nem magyaráz, ezért a tudósok nem is használják ezeket az elképzeléseket.
A szavannai csimpánzok - tehát azok, akiknek időnként le kell jönni a fáról, mert kevés ott a fa - ma is sokkal értelmesebbek, mint az erdeiek.
Azért, mert egy fán élő majom magasról fütyülhet az oroszlánokra, de a szavannán, ha életben akar maradni, akkor okosnak kell lennie. Ők már elindultak ezen az úton.
De van egy olyan törvény, hogy ha egy ökológiai fülke foglalt, azt kívülről nem lehet elfoglalni.
Magyarán, amíg mi élünk, addig a mostani majmokból nem lehet ember. Csak akkor lehetne, ha lenne nekik valahol hely erre.
De nincs, mert ezeken a helyeken ma emberek élnek.
"Nem inkább azért nem lehet ember, mert nem tudnak beszélni, nincs szociális készségük, nem tudatosak"
Nem.
Ugyanis tudnak beszélni (sokkal kevesebb hanggal, mint az ember, de tudnak), van szociális készségük, tudatosak.
Nincs olyan óriási különbség: leginkább csak az elvont dolgokat nem ismerik.
Verset nem fognak írni, és nem lesznek vallásosak.
"állatiasak"
Miért? Az ember milyen volt? És ma milyen?
"Mert attól még, hogy nincs nekik hely még válhatnának emberré"
Pontosan hogyan?
Az embernek is kellett a megfelelő hely hozzá. Pont ez az ökológiai fülke lényege, hogy NEM LEHET kívülről betörni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!