Istennel kapcsolatban ez, hogy van?
Hallottam egy Isten ellenes érvet hogy ugys van gonoszság a födlön.
Ha Isten akar tenni a gonoszság ellen de nem képes akkor nem mindenható. Ha Akar tenni es tud is akkor miért van még gonoszság.
És ha csak teszt az élet akkor Istennek már előre kellene tudni a teszt eredményét.
Ez mennyire zárja ki Isten létezését.
"1: A Biblia kifejezetten megmondja, hogy ő teremtette,
2: Mivel más NEM teremtett semmit"
Most akkor kifejezetten írja, vagy tévesen következtetsz. Ez utóbbi. Isten nem tud rosszat cselekedni, sem rosszat teremteni. Ez paradoxon
"Tudott volna úgy is teremteni, hogy meglegyen a szabad akarat, de ne létezzen bűn."
ÉS akkor hogyan biztosítja szabad akaratban, hogy ne őt válaszd, hanem a bűnt? Akkor szerető biorobotokat teremtene, akik nem tudnák nem Istent választani
" Meg kell érteni, hogy Isten nem gondolkodás nélküli, szabad akarat nélküli robotokat teremtett."
Ere nem hajlandóak, mert végük. Inkább tettetik az ostobát. De így is végük
Na, Kreatti, kellettél ám most ide.
Nem baj: ha nem érted, ez van. Más érti.
"Na, Kreatti, kellettél ám most ide."
Szia kiskutyám. Én értem, amit írtam, nem baj, ha te nem, te úgyis elkárhozol. Tök jó lesz, hogy az örökkévalóságban nem lesznek ilyen suttyók, mit te :) Majd ültetek a sírodra virágot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!