Hogyan lehet személyes kapcsolatom Istennel?
Több ilyen kincs is van.
Ima által, ismeretszerzés által, illetve az általa felállitott erkölcsi elvek, és feladatok elvégzésével megtartásával.
Kezd innen 1 résztől, végig, közben cselekedd meg a 4 lépést, ami szükséges hozzá, hogy szövetséget tudj kötni Istennel.
Nincs más út, csak 1 Jézus
5 Ezzel az a gond, hogy az imája nem jut el Istenhez. Ezt nem akarjátok megérteni. Bűnös állapotban még Jézusig sem jut el az ima. Ahhoz, hogy eljusson kell egy közvetítő, aki Jézusig elviszi a kérdezőt.
Bűnös állapot elválaszt Istentől. Engesztelő áldozat kell hozzá, hogy be is érjen a célba. Ezért nincs annyi imameghallgatása az embereknek.
Fogjátok fel, próbáljátok megérteni.
A másik: Pap az akit Isten jelöl ki pappá.
Kedves 6-os, ha "Bűnös állapotban még Jézusig sem jut el az ima", csak közvetítővel, ahogy írod, akkor a lator imáját a kereszten hogyan hallotta meg Jézus? Sőt, válaszolt is rá. Pedig a lator aztán igazán bűnös volt, és nem volt ott semmiféle közvetítő.
Jézus azt mondta: "nem az igazakat hivogatni jöttem, hanem a bűnösöket a megtérésre." (Mt. 9,13.) Akkor hogyne lehetne bűnös állapotban eljutni Jézushoz? És miért kéne ehhez közvetítő, amikor Jézus azt mondta: "aki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem." (Jn 6,37)
Kedves kérdező, fordulj bátran imában Jézushoz, mert egyedül Jézuson keresztül lehet személyes kapcsolatod Istennel. Jézus feltámadt és él! Ő azt mondta: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam." (Jn 14,6) Jézussal keresd a kapcsolatot, és akkor megtalálod Istent. Jézus mindenkinek azt üzeni: "Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem." (Jel. 3,20)
Hívd be Jézust az életedbe, és megtalálod a személyes kapcsolatot Istennel. Jézus az út és az ajtó Istenhez. Nem elméletből, hanem tapasztalatból mondom. Ő él!!!
7 Akkor áruld már el miért is kell szolgáló?
És miért is van: Ahol 2-en vagy 3-an ott vagytok ott vagyok én is?
A Lator ott volt Jézus mellett a kereszten, és bizonyságot tett Jézus megváltói mivoltja mellett.
8+ Ezt hagytad ki:
Jak 5,16
Valljátok meg bűneiteket egymásnak és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok: mert igen hasznos az igaznak buzgóságos könyörgése.
Az igazak buzgóságos könyörgése-ezt hagytad ki.
Egy megváltatlan emberhez mindig kell 1 felkent ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!