Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet személyes kapcsol...

Tudatos Istenkereső kérdése:

Hogyan lehet személyes kapcsolatom Istennel?

Figyelt kérdés
2020. aug. 12. 17:33
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Kedves 8-10. anonim, amikről Te beszélsz, azok az igék a gyülekezethez szólnak, semmi közük az egyéni megtéréshez és az egyéni imához. Szolgáló is a gyülekezetbe kell. Az "ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük." (Mt 18,20), nem jelenti azt, hogy Jézus csak minimum két ember esetében van jelen, és ha Te egyénileg imádkozol, akkor Jézus nincs veled, hiszen Jézus azt mondta: "Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk." (Jn. 14,23). Ehhez nem kell semmiféle "felkent ember" közreműködése. Ehhez csak a megtérő ember egyéni döntésére és imájára van szükség. Ahogy Jézus mondta: "aki az én beszédemet hallja és hisz annak, a ki engem elbocsátott, örök élete van" (Jn 5,24). Jézus és az ember között nem kell közvetítő. Jézushoz bárki mehet személyesen, úgy ahogy van, bűneivel terhelve. Hisz Jézus pont ezért jött.
2020. aug. 12. 19:58
 12/28 anonim ***** válasza:
56%

11 Ne haragudj, de én ezekkel nem értek egyet. Sőt.

Ha neked lenne igazad, akkor felkent pásztorra sem lenne szükség megtérésnél,sem bűnvallási szolgálatra, sem semmire és sem semmilyen szolgálóra. Az Ige nem egy helyen felkent embereknek mondja azt amit mond és nem világinak.

A bűn elválaszt Istentől. Akár elfogadod ezt, akár nem-ez így van.

Ha a rádióban, vagy net-en hallod/látod az Igehirdetést is Pásztor az aki belevezet imában-mivel ő a közvetítő.

Természetesen ha kegyelem alatt vagy már akkor valóban elég, de kegyelem nélkül el sem jut Istenhez az ima.

2020. aug. 12. 20:05
 13/28 anonim ***** válasza:

11

Máté 28-

18.

És hozzájuk menvén Jézus, szóla nékik, mondván: Nékem adatott minden hatalom mennyen és földön.

19.

Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,

20.

Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!

Ezt nem világi embereknek mondta, hanem tanítványoknak.

2020. aug. 12. 20:09
 14/28 anonim ***** válasza:
56%

Kedves 11-es

Ha neked lenne igazad, akkor a világ összes imája feljutna Isten elé-de ez nem így van.

2020. aug. 12. 20:11
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Létezel. Engedd be, beszélj hozzá.
2020. aug. 12. 20:14
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenféle közvetítő nélkül tértem meg, és fogadtam be Jézust a szívembe immár 37 éve. Meghallgatta az imámat, pedig bűnös voltam, kijelentette Magát nekem, megajándékozott hittel, és azóta is követem Őt és kapcsolatban vagyok Vele.
2020. aug. 12. 20:46
 17/28 pelgrim ***** válasza:
53%

Személyes kapcsolatod Istennel, mint ahogy nekünk embereknek személyes kapcsolatunk van egymással nem lehet. Isten nem egy valaki, nem egy személy.

De Isten válhat neked személyessé, mint ahogy Názáreti Jézusnak személyessé vált, aki Őt mennyei Atyának nevezte és úgy is szólította, tudva, hogy saját isteni kilétével van dolga.

2020. aug. 12. 22:02
 18/28 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat!

6-os: ezt honnan veszed, hogy bunos allapotban nem jut el Istenhez az ima? Ez uj, ezt meg nem hallottam...

Sola Scriptura, szoval van ra bibliai alapod, hogy igy latod?

2020. aug. 12. 23:09
 19/28 anonim ***** válasza:

Igen.

6-os voltam.

2020. aug. 12. 23:18
 20/28 A kérdező kommentje:
Akkor esetleg forrast irnal?
2020. aug. 13. 06:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!