A tudomány, alapbeállítottságát illetően leginkább egy materialista valláshoz hasonlítható?
Úgy értem, mivel indulásból kizárják a lélek és spirituális világ létezését, elmondható, hogy a tudomány materialista?
Például az emberi élet szentségét sem veszik számba, szerintük mi csak elektromos véletlenszerű kisülések vagyunk, esetleg vegyi folyamatok. Fú de undorító még csak belegondolni is.
9
Szerintem azt sem lehet bizonyítani, hogy random elektromos meg vegyi folyamatok öntudatot generálnak. De a tudomány tudtommal ezt vallja.
Melyik az a bizonyítási folyamat amivel ezt bizonyította a tudomány?
2
Az emberi szentség annyit jelent, hogy az emberi élet önmagában értékes, csodálatos és tiszteletet érdemlő dolog.
A hátborzongató emberi kísérletek amelyeket végigvittek a tudósok a múlt századok során pont azt bizonyítja, hogy számukra az emberi élet nem különb az állatétól, és az alapján ahogy az állattal bánnak még egy élettelen kődarabtól sem különb.
Ezért gyalázatos a tudomány, mert az emberi életet nem tiszteli!
"Szerintem azt sem lehet bizonyítani, hogy random elektromos meg vegyi folyamatok öntudatot generálnak. De a tudomány tudtommal ezt vallja."
Ez hülyeség, nem tudomány.
Illetve a tudomány eleve nem vall semmit.
A tudomány, a tudomány. Ez nem így működik. A tudomány az nem egy csoport, az csak egy szó, ami összefoglalja a világról alkotott ismereteinket.
Igen, az emberkisérletek gyalázatosak, de nem a tudomány a gyalázatos, hanem az emberek, akik véghezvitték.
Ha valaki a keresztény vallás nevében égetett el embereket, aki nem tetszett neki, akkor a vallás sem tiszteli az emberi életet? Nem, hanem az ember, aki csinálta.
Mellesleg a tudomány azzal foglalkozik, ami mérhető. Ami mérhető, azt kutatja, és próbálja bebizonyítani, leírni a rendszerét. Ilyen az agy. Még kutatják, elértek vele már sok mindent, de még mindig kell egy kis idő, mielőtt megtudjuk, mi "genrálja" az öntudatot, de elötte meg kell fogalmazni, mit is takar az öntudat.
A vallas "Isten neveben" szoveggel nepeket irtott ki a kereszteshaboruban. Az iszlam allam vallasi indittatasbol tomegeket ol meg. A hindu a not erosen alarendei ami egyebkent igaz az elozo kettore is.
Mi veszi hat figyelembe az emberi szentseget?
Illetve ismetlem, a tudomany nem egy szemely akit utalhatsz vagy egy csoport aki gonosz. Te embereket utalsz es emeberek nezeteivel es tetteivel nem ertesz egyet. Ez nem egyenlo a tudomannyal.
A mult szazadban nem csak a tudomany jegyeben vegeztek hatborzongato dolgokat de a satanista iranyra is igaz ez. Egyre tobb pedofil vonalat fedeznek fel a keresztenyegyhazban es az nem a mult szazad. Az az erzesem, hogy ezeket inkabb direkt nem akarod tudomasul venni. Es ha az a valasz, hogy azok nem is igazi keresztenyek vagy azok a vallasok nem is igazi vallasok. Vagy a terrositak felrevezetett hivok ez ugyan ugy elmondhato azokrol akik tudomanynak hivtak az emberkiserleteket vagy az allatok kinzasat. Mengele inkabb volt naci mint tudos de ezt szeretik elfelejteni az emberek. Papa Doc a tarsadalmi kulonbsegeket akarta felszamolni mielott megvalasztottak Haitin majd egy veres diktator lett. Akkor a politika se veszi figyelembe az emberi szentseget. Veletlen se a politikusok persze, a politika.
A tudomany nem tud tisztelni es nem tisztelni.
16
De én mikor védtem be a vallást? Csak azt állítottam, hogy egy kutya a vallással, azzal a különbséggel, hogy materialista és tagadja az emberi lélek létezését, szabadakaratot, szeretetet és hasonlókat! Vagyis ezeket mind véletlenszerű vegyi és elektromos folyamatokként kezeli. Ezért materialista! Szerintem a tudomány materialista volta nem tagadható.
Tehát a vallást nem védtem be, viszont arról se feledkezz meg, hogy a vallási tanok nem ugyanazok mint a pszichopata vallási vezetők tettei. A pszichopaták általában minden rétegben sikeresen a nép élére tudnak állni és onnan már csak játszma az egész számukra. Valahogy az empatikus ember nem tud túl sűrűn a hierarchia csúcsára jutni. De erről nem a vallások tehetnek. A vallások olyasmiket hirdetnek, hogy ne ölj, ne hazudj, ne csalj stb. Szóval az alapkoncepció nemesebb mint a tudományé viszont az tényleg nem a vallás hibája, hogy a vezető pozíciójukba, mint minden más területen ez lenni szokott, pszichopata, deviáns beteg állatok kerülnek. Talán ha az ember majd nem lesz annyira naiv, hogy ezeknek az álszenteknek bekajálja a mondandóikat akkor lesz másként is.
De addig is én alapkoncepciókról beszélek, és a vallási tanításokban az emberi élet szentként és értékesként, méltóságteljesen van említve, ellentétben a tudományokban ahol egyenértékű egy darab kővel!
Remélem átjött a mondandóm lényege
"Csak azt állítottam, hogy egy kutya a vallással, azzal a különbséggel, hogy materialista és tagadja az emberi lélek létezését, szabadakaratot, szeretetet és hasonlókat! Vagyis ezeket mind véletlenszerű vegyi és elektromos folyamatokként kezeli. Ezért materialista! Szerintem a tudomány materialista volta nem tagadható."
Ebből gyakorlatilag mindegyik mondat tévedés. Elolvastad te a kommenteket?
Atjott, igen.
Egyetertunk abban, hogy a moralitas hatranyt jelent de ez igaz a tuomanyban resztvevokre is.
Azt sem allitom, hogy veded a vallast de a tudomanyt kiemelni olyan allitasokkal amik igazak masra is ferditi a valosagot.
Azzal nem vitatkoznek, hogy a tudomany materalista de a szabadakaratrol nem nyilatkozik a szeretetet, erzelmeket, lelek letezeset szinten nem tagadja de nem tudja megmagyarazani.
18
Olvastam a kommenteket, tulajdonképpen eufemizmusokkal ugyanazt mondták mint én, hogy mivel nem tudja bizonyítani ezért nem foglalkozik vele, ergo nem létezőként kezeli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!