Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tennétek? (lent)

Mit tennétek? (lent)

Figyelt kérdés

Többször is találkoztam olyan vallásosokkal akik szerint az állatok azért vannak csak hogy megegyük őket azért teremtette őket isten és az ember egy felsőbbrendű faj. Emelet többen azt is állították ezekből kifolyólag teljesen rendben van az ahogyan sok helyen az állatokkal bánnak és ahogyan levágják őket.

Akik szintén osztják ezeket a nézeteket elsődlegesen tőlük kérdem. Ha jönne például egy földönkívüli faj és a vallásuk meg egyezne a tiétekkel annyi kiegészítéssel hogy őket azért teremtette isten hogy uralkodjanak és megegyék az embereket. Akkor hagynátok hogy rabszolgaként bánjanak veletek és sorban mészároljanak le titeket szörnyű kínok között?

2021. jún. 15. 13:46
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
76%

Ja ok.

A keresztények döjfös wgója nem engedi meg az ilyen kijelentéseket,hogy az ember is állat vagy,hogy az embernél is van értékesebb teremtménye istennek.

Ha a nagy Cthulhu kiirt minket akkor sem hiszik azt,hogy ez több vagy más lenne,mont az eredendő bűn miatti büntetés.

2021. jún. 15. 17:17
 22/27 anonim ***** válasza:
Bocsánatot kérek, nem szeretnék háborúzni, békére hívott a Teremtő.
2021. jún. 15. 17:37
 23/27 anonim ***** válasza:
92%

Nem olvastam végig a válaszokat. Csak a véleményemet fűzném hozzá a kérdéshez.

Az állatokat meglehet enni. Ezt a Biblia nem tiltja.

Viszont! Az állatokat is élőlényeknek tekinti. Így bár egyes állatokat kifejezetten fogyasztásra tartunk, az állat életét nem szabadna megkeseríteni, nem szabad hagyni, hogy szenvedjen és a vágást minél gyorsabban és fájdalommentesebben kellene elvégezni. Alapvetően az embernek gondoskodnia kell az állatokról és védeni őket.

2021. jún. 15. 19:33
 24/27 A kérdező kommentje:

23.

A kérdés lényegében nem a hozzád hasonlókhoz szól. Neked van egy normális felfogásod ezzel a témával kapcsolatban.

Arra lennék kíváncsi akik vallásosak és akik szerint nyugodtan levághatjuk az állatokat akárhogy azért vannak csak hogy megegyük őket. Hogy ők abban az elképzelt esetben mit tennének. Hagynák hogy megegyék őket ahogyan azt isten is akarja vagy ellen szegülnének az akaratának.

2021. jún. 15. 19:48
 25/27 anonim ***** válasza:
Értsd meg,hogy a kereszténység alapja a hiúság és így számukra elképzelhetetlen,hogy táplálékká váljanak.Ha mégis bekövetkezne akkor is az üdvösségük szükségszerűségét látnák bele.
2021. jún. 15. 19:55
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdés lényegében nem a hozzád hasonlókhoz szól. Neked van egy normális felfogásod ezzel a témával kapcsolatban."

Igen, tudom. Csak kissé zavart, hogy úgy láttam mintha az első pár válaszban, olyasmit állítanának a Bibliára hivatkozva, amit a Biblia nem mond. Sőt a felfogásával ellentétes. Így gondoltam leírom ezt a megjegyzést.

Őszintén szólva nem hiszem, hogy valóban választ fogsz kapni a kérdésedre. Nem fogják leírni.

2021. jún. 15. 20:00
 27/27 A kérdező kommentje:

25

Te is elkezdtél itt vitázni velük. (már ha te voltál az az anonim)

Pedig te ott is lehetett tudni előre az eredményt. Mintha mindketten a fallal ping pongoznátok. Mondjátok de semmi hatása a másikra.

26

Megeshet hogy nem fognak.

Volt azonban hogy egy-egy kérdésnél felmerült más érdekes téma is. (bár itt nem hiszem hogy ilyen lenne)

De ha nem is jön semmi hasznos akkor is kiírtam és nem fog később felmerülni.

2021. jún. 15. 20:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!