Mit tennétek? (lent)
Többször is találkoztam olyan vallásosokkal akik szerint az állatok azért vannak csak hogy megegyük őket azért teremtette őket isten és az ember egy felsőbbrendű faj. Emelet többen azt is állították ezekből kifolyólag teljesen rendben van az ahogyan sok helyen az állatokkal bánnak és ahogyan levágják őket.
Akik szintén osztják ezeket a nézeteket elsődlegesen tőlük kérdem. Ha jönne például egy földönkívüli faj és a vallásuk meg egyezne a tiétekkel annyi kiegészítéssel hogy őket azért teremtette isten hogy uralkodjanak és megegyék az embereket. Akkor hagynátok hogy rabszolgaként bánjanak veletek és sorban mészároljanak le titeket szörnyű kínok között?
Arról nem írtál hogy mi van a ragadozó állatokkal.
Vagy akkor ők is csak noétól fogva ehetek meg másik állatokat?
Ahogyan arra sem reagáltál ami miatt az utóbbi pár válasz volt. Még pedig hogy azzal érveltél (jó vallásos módjára) hogy:
"Ez marhaság, értelmetlen és logikátlan párhuzam."
"Ez egy paradoxon, nincs értelme. Te gondolom fosnál tőlük, beállnál rabszolgának. Az ateisták mindig gyávák "
"Isten nem teremt úgy élőlényeket, hogy egymást igázzák le, vagy egyék meg. A húsevés is az ember hibája, a bűn következménye. Ezért paradoxon, hogy így teremt űrlényeket "
stb.
Szóval amennyiben az eredeti kérdés úgy merül fel hogy isten a másik fajt úgy teremti meg mint egy ragadozót ami arra szolgál lecsökkentse az emberek létszámát ezáltal fenn tartva a működő rendszert akkor ez feloldja a paradoxont amire hivatkozol.
Ezenfelül feloldhatjuk akár úgy is hogy úgy tekintünk erre mint egy büntetésre. Ha már egyszer noét emlegetjük.
Az ateisták nem gyávák,csak nem hisznek el akármit...ti viszont simán egy mesekönyv alapján önként lehúztátok az eszeteket a klotyón.
A vallásos tények nem meggyőzők, csak a meggyőzöttek számára.És kiket lehet meggyőzni?Ostobákat és gyávákat.
És mivel szolgálod?
Mert ezzel ami csinálsz csak nőveled az emberek isten és követői iránt megvetést.
De pont ez a cél ugye?
Régi trükk ez már a szektáknál,minél több bírálat és gyűlölet ér titeket annál jobban megerősődik és összezár a hitetek.
Ezért jártok házról házra is.Nem téríteni,hanem a visszautasítások miatt.
15
Milyen érdekes, amíg nem írtam hogy a 10-es nem egyenlő az általad bírált személlyel, még egyet is értettél bizonyos értelemben a szavaimmal:
"Kérdező: akivel vitatkozol, a gyik legismertebb trollja, Kreatti.
Bár - tőle szokatlan módon - a #10-ben megpróbált egész értelmesen reagálni,"
Most hogy megírtam, hogy Tanú vagyok, máris ellent mondasz annak, amit előtte írtál.
Ellent mondasz saját magadnak.
Összekeversz minket, én még nem válaszoltam.
Csak a 10-est írtad?
Mert az tényleg különbözik Kreatti agylövéseitől.
A tanukat könnyű összekeverni az alacsony %uk miatt.
Gondolom ez ott eredmény...
15
"Régi trükk ez már a szektáknál,minél több bírálat és gyűlölet ér titeket annál jobban megerősődik és összezár a hitetek."
Kedves Barátom, ez nem trükk, hanem teljesedik Jézus szava, ellenben hazugság volna, nem teljesedne. Ezzel maga Jézus adott evvel a kijelentésével erőt, és kitartáshoz szellemet.
(János 15:20) 20 Tartsátok észben, amit mondtam nektek: a rabszolga nem nagyobb az uránál. Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak. . . .
Hát nem érdekes, hogy azok gyűlölködnek, akik azt mondják, hogy Krisztus tanítványai? És úgy gondolják, Istennek végeznek szent szolgálatot, ha bántják azokat, akik ugyan úgy Krisztust fogadják el megváltó királyuknak?
Pedig nem kaptak arra felhatalmazást a keresztények, hogy a velük egyet nem értőkre támadjanak. Soha nem is tettek Jézus igaz tanítványai ilyet.
Egyszerűen, kizárták a gyülekezetből, és elkerülték, az ilyen embert. De nem kezdték el üldözni, szidalmazni, máglyára vetni, és ezekhez hasonló.
Rá bízták Istenre, és visszaküldték Sátán világába.
Vajon a keresztény életforma mely "ágazata" felel meg az írásoknak?
Mert Jézus beszélt az "ágazatokról", amik kiszakadnak az eredeti fából.
Hidd el jól ismert és elismert trükk ez de igaz,azt nem tettem hozzá,hogy ezt nem kötik a hívek orrára.Szavaidból egyértelműen felsejlik hiúság és hovatartozási élmény elmét lezáró béklyója.
Eszemben sincs jézus "tanait" összemosni véres egyházi és hatalmi érdekekkel ,láthattuk milyen népirtással járt ez sokszor,az emberek lelkéröl nem is beszélve.
A keresztes háborúk oka a rablás volt,egy hatalom nyers demonstrációja,a ti szolgálatotok csak miattatok van,a hitetek táplálása az oka.
Ooookéééé.
Én elégé elvesztettem a fonalat itt ott hogy ki kicsoda.
Azonban ha végeztettek a vallási háborúval vissza térhetünk majd az eredeti kérdésre? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!