Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tennétek? (lent)

Mit tennétek? (lent)

Figyelt kérdés

Többször is találkoztam olyan vallásosokkal akik szerint az állatok azért vannak csak hogy megegyük őket azért teremtette őket isten és az ember egy felsőbbrendű faj. Emelet többen azt is állították ezekből kifolyólag teljesen rendben van az ahogyan sok helyen az állatokkal bánnak és ahogyan levágják őket.

Akik szintén osztják ezeket a nézeteket elsődlegesen tőlük kérdem. Ha jönne például egy földönkívüli faj és a vallásuk meg egyezne a tiétekkel annyi kiegészítéssel hogy őket azért teremtette isten hogy uralkodjanak és megegyék az embereket. Akkor hagynátok hogy rabszolgaként bánjanak veletek és sorban mészároljanak le titeket szörnyű kínok között?

2021. jún. 15. 13:46
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
35%

"Többször is találkoztam olyan vallásosokkal akik szerint az állatok azért vannak csak hogy megegyük őket azért teremtette őket isten és az ember egy felsőbbrendű faj."

Ez nagyjából így van, bár kezdetben nem erre teremtette az Isten őket, de az éhező országokban, ha még nem is vadászhatnak néha, húzós lenne nekik. Tenyészállatokat meg azért "szültetik" és "nevelik fel", hogy levágják őket, különben nem is léteznének.

" Emelet többen azt is állították ezekből kifolyólag teljesen rendben van az ahogyan sok helyen az állatokkal bánnak és ahogyan levágják őket."

Nem lehet minden disznónak saját szobája, klímával. A nagyüzem meg sajnos ilyen, a termelés a lényeg, etetni kell a népet. Én is sajnálom az állatokat, de ez van

"Akik szintén osztják ezeket a nézeteket elsődlegesen tőlük kérdem. Ha jönne például egy földönkívüli faj és a vallásuk meg egyezne a tiétekkel annyi kiegészítéssel hogy őket azért teremtette isten hogy uralkodjanak és megegyék az embereket. Akkor hagynátok hogy rabszolgaként bánjanak veletek és sorban mészároljanak le titeket szörnyű kínok között?"

Ez marhaság, értelmetlen és logikátlan párhuzam. Látszik, h nem ismered Istent, Jézust. Ez egy paradoxon, nincs értelme. Te gondolom fosnál tőlük, beállnál rabszolgának. Az ateisták mindig gyávák

2021. jún. 15. 13:55
 2/27 A kérdező kommentje:

1.

Csak a kérdésre nem tudtál válaszolni rendesen. Az állat tartós részbe most nem folynék bele az egy másik kérdés. De kifejtenéd légyszíves ezeket a részeket:

"Ez marhaság, értelmetlen és logikátlan párhuzam."

"Ez egy paradoxon, nincs értelme."

2021. jún. 15. 14:04
 3/27 anonim ***** válasza:
40%

"Csak a kérdésre nem tudtál válaszolni rendesen"

Pedig nem keveset írtam válaszként. Mondjuk úgy, h nem tudtad megfelelően értelmezni

Kifejtem: Isten nem teremt úgy élőlényeket, hogy egymást igázzák le, vagy egyék meg. A húsevés is az ember hibája, a bűn következménye. Ezért paradoxon, hogy így teremt űrlényeket

2021. jún. 15. 14:21
 4/27 A kérdező kommentje:

"Pedig nem keveset írtam válaszként. Mondjuk úgy, h nem tudtad megfelelően értelmezni"

Sokat írtál ebben igazad van csak nagy része nem a kérdésre volt válasz hanem az előzményekhez kommentár.

"Isten nem teremt úgy élőlényeket, hogy egymást igázzák le,"

Erre idézetekkel felelek:

"Akkor ezt mondta Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a jószágokon, az összes vadállaton és az összes csúszómászón, ami a földön csúszik-mászik. Megteremtette Isten az embert a maga képmására,"

"és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a szárazföldön mozgó minden élőlényen! "

Szóval akkor hogy is van ez?

2021. jún. 15. 14:30
 5/27 anonim ***** válasza:
0%

"Sokat írtál ebben igazad van csak nagy része nem a kérdésre volt válasz hanem az előzményekhez kommentár."

Ok, akkor tényleg nem tudsz értelmezni. Engedd el

Azt elfelejtetted leírni, hogy neked mit jelentenek az idézett igék. Tényleg azt hiszed, hogy gondolatolvasó vagyok és tudom, hogy hogyan értelmezed?

Vedd ezeket is bele:

"1,29 És monda Isten: Ímé néktek adok minden maghozó [rész 9,3. Zsolt. 115,16.] fűvet az egész föld színén, és minden fát, a melyen maghozó gyümölcs van; az legyen néktek eledelül.

1,30 A föld minden [Zsolt. 104,14.] vadainak pedig, és az ég minden madarainak, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatoknak, a melyekben élő lélek van, a zöld fűveket adom eledelűl. És úgy lőn."

Szóval?

2021. jún. 15. 14:39
 6/27 anonim ***** válasza:
9%

Mindegy hagyjad, úgysem tudsz két értelmes modnatot kinyögni. Az uralkodás itt pozitív értelemben van. Minden állatnak megvol a maga funkciója, az ember vigygyázott rájuk, ő volt a főnök, de ez nem valamiféle diktatórikus elnyomást jelent. Tudod, az uralkodás szó alapból nem negatív szó, csak te szeretnéd ennek beállítani. Bizonyít engem, hogy az állatok nem féltek az embetől. Csak az özönvíz után rendelte ISten az állatokhoz, hogy féljenek az embertől. Szóval köszi az idézetet, engem igazoltak.

Más kérdés? Miben taníthatlak még?

2021. jún. 15. 14:43
 7/27 anonim ***** válasza:
9%
Mindig mondom, h nem érdemes a keresztényekkel kötekedni és belekötni a Bibliában, mert eddig mindig pofáraesés volt a vége. De ti materialisták szeretitek ezt ezek szerint. Még a vallás és a valláskritika közti különbséget sem érted, de a Bibliát akarod kimagyarázni :)
2021. jún. 15. 14:45
 8/27 A kérdező kommentje:

"Ok, akkor tényleg nem tudsz értelmezni. Engedd el"

Oké akkor maradjunk annyiban hogy ebben sem értünk egyet.

""1,29 És monda Isten..."

Tehát akkor nem kéne hogy húst egyél. Akkor még egy dolog amit majd meg kéne gyónod a következő misén. :D

"1,30 A föld minden.."

Amúgy akkor a ragadozó állatoknak nincsen lelkük? Vagy ha van akkor nekik is füvet kell enniük? Nem tesz nekik jót ha folyton csak növényeket esznek.

Vagy ők a teremtés történet kettőből jöttek? Isten kitaszitá az embert a paradicsomból és csak hogy viccesebb legyen a dolog és mert a növény evő állatok olyan unalmasak voltak magukban megteremtette a ragadozó állatokat.

Mivel úgy látszik csak a vallásos oldalt képviselők dobálgathatnak idézeteket mindenféle magyarázat nélkül ezért kifejtem kicsit azt a részt.

Azokat az idézeteket leginkább csak kutyafuttában kerestem mert hogy abban uralkodásról van szó ellen pontként a " Isten nem teremt úgy élőlényeket, hogy egymást igázzák le, vagy egyék meg." kijelentésedre.

Azonban itt megint előkerül amit te idéztél és "1,30 A föld minden". Mert itt ugye az van hogy minden állat megkapja kajának a növényeket. Azonban vannak húsevő állatok is világon de ez az idézet alapján és az alapján amit TE írtál még pedig hogy " Isten nem teremt úgy élőlényeket, hogy egymást igázzák le, vagy egyék meg." itt is egészen pontosan a "...vagy egyék meg." résszel nem egészen egyezik az hogy teremtett olyan állatokat amik igenis meg eszik a másikat.

Erre pedig részben szükség is van mert ha csak növény evők lennének akkor leginkább a táplálékuk elfogyása lenne az ami visszább fogná a szaporulatukat ami pedig nem eredményezne működő rendszert.

De az emberek is nagyon elszaporodtak már egy ideje. Akkor miért lenne elképzelhetetlen hogy teremt egy olyan fajt ami kicsit lecsökkenti az emberek számát?

2021. jún. 15. 15:00
 9/27 A kérdező kommentje:

"Mindegy hagyjad, úgysem tudsz két értelmes modnatot kinyögni."

Gratulálok. Még egy dolog amit mehetsz majd meggyóni.

Egyébként azt hogy miben hiszek csak te feltételezgeted. Én nem mondtam erről semmit.

2021. jún. 15. 15:03
 10/27 anonim ***** válasza:
65%

Az Isten által kiadott "uralkodjatok" kifejezést úgy kell érteni, ahogy maga Isten is gyakorolja a hatalmát a teremtményei felett.

Ő sem eszi meg az embereket, és semmit, amit létrehozott, hanem szerető útmutatással, vezetéssel egyengeti az életüket.

Ezzel Isten az embert bízta meg az állatokkal való törődéssel, és gyönyörködni Isten munkáiban, az állatok vidám játékában....

A házi állatok némelyikét pedig használhatja segítségül a ház körül, de nem barbár módra.

A vadon élő állatok pedig Isten munkáját dicsőítik.

Isten le is íratta, hogy nem ért egyet az állatok ilyen fajta bánásmódjával, és megbüntette azokat az embereket, akik aljas kegyetlen módon viselkedtek velük.

Az állatok megevését pedig Noé napjaitól engedte meg. De szabályozta, melyik ehető.

Az új rendben pedig idővel lehetséges, hogy vissza áll az eredeti tálálék lánc, ahogy kezdetben volt. Hiszen Isten a szándékát megvalósítja, akár hisszük akár nem.

2021. jún. 15. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!