Hiszel Egy Teremtő Istenben de Ha NEM a Biblia Istenében miért?
Allah mindenek felett hatalmas. Làtja a gondolatainkat, szàndékainkról tudomàsa van. Allah elől semmi sem marad rejtve.
"A cselekedet hogyan hozza rendbe a halott, torzult emberi szellemet? A fizikai cselekedet hogyan van kihatással az ember szellemi valójára, mikor a szellem előbbre való, és a szellemnek van hatása a testre, a szellem uralkodik a fizikai testen? Hogyan építi újra a fizikai test cselekedete a felette álló, fizikai testen uralkodó szellemet? A Biblia ezekre pontos választ ad, ami filozófiailag és logikailag is helytálló. A saját cselekedetes megváltás logikailag is megbukik."
Elborzadva olvastam ezeket a kérdéseket, mert borzasztó az a megközelítés ami mögöttük van.
Én nem vagyok filozófus.
Milyen Isten lenne az, akinek nem szàmít az erőfeszítés, amit egy ember istenfélelemből tesz, és azért hogy valami jót cselekedjen embertàrsàval ??
A jó cselekedeteket nem a "testünk" teszi :) A testünket csak eszközként hasznàljuk ehhez.
Abdullah
"Milyen Isten lenne az, akinek nem szàmít az erőfeszítés, amit egy ember istenfélelemből tesz, és azért hogy valami jót cselekedjen embertàrsàval ??"
Ez ok, de én nem erről beszéltem. Én a képmutatókáról, akik összeszorítják a fogukat, hogy üdvösségük legyen, és utána majd gonoszkodnak.
Kérleg ne forgasd ki a szavaimat. Ha nem tudsz válaszolni, mert a Korán hiányos, akkor ismerd fel, hogy esetleg a Biblia...
"A jó cselekedeteket nem a "testünk" teszi :) A testünket csak eszközként hasznàljuk ehhez."
Akkor is adott a kérdés. Mi van a szellemben található bűnnel. És a többi kérdésre nem válaszoltál. A dualitásra, az abszolút jó és rosszra, stb. PEdig ezek összefüggnek, kérlek ne emelj ki mondatokat a szövegkörnyezetemből és ne adj nekik más értelmet. A kérdésemnek én adom meg az értelmet
Tehát a 17-es kérdésem egészében és összefüggéseiben áll, nem válaszoltál rá
"Ádámnak nem tetszett mert azt súgtak a fülébe, hogy Istennel lehet egyenlő, és nem kell majd számot adnia a tetteiről és következmény sem lesz."
Ez így nem igaz. Nem következik a történetből hogy Ádám egyenlőnek tekintette magát Istennel, nem kell majd számot adnia a tetteiről stb. Annyi történt hogy evett arról a fáról amit Isten megtiltott.
"Ezt pedig nem lehet senki számlájára írni, csak Ádáméra."
Pontosan. Viszont keresztény tanítás szerint Ádám bűne miatt minden ember bűnösen születik. Ezt az iszlám elutasítja és az iszlám szerint minden ember a saját tetteiért felel és vonható felelősségre.
Abdullah
Ha nem ismerném jobban az iszlámot, kezdeném megszeretni.
De 8 évet éltem iszlám országban...
#22: Ez ok, de én nem erről beszéltem. Én a képmutatókáról, akik összeszorítják a fogukat, hogy üdvösségük legyen, és utána majd gonoszkodnak.
Kérleg ne forgasd ki a szavaimat. Ha nem tudsz válaszolni, mert a Korán hiányos, akkor ismerd fel, hogy esetleg a Biblia..."
A Koràn nem hiànyos. Ha valaha olvastad volna tudnàd, hogy milyen sokat foglalkozik a kérdéseddel.
A vàlaszom pedig ez volt, most megismétlem:
Allah mindenek felett hatalmas. Làtja a gondolatainkat, szàndékainkról tudomàsa van. Allah elől semmi sem marad rejtve.
Értelmezd szószerint. Allah tudja kik a képmutatók. Miért becsülöd le Őt ? Allahnak mindenről tudomàsa van
A többire esetleg később, nem vagyok filozófus.
Abdullah
23
Csakhogy Ádám, nem tudott az utódainak tökéletességet átadni, mert sérült az Istennel ápolt kapcsolata, és elvesztette az élet lehetőségét. Ez a hajlam pedig tovább öröklődött az utódaiban. Mert a bűnbe esés után születtek az utódok, sajnos nem előtte. Akkor másként alakult volna.
Ezt pedig Ádám egyetlen leszármazottja sem tudja kivágni saját magából.
Ezért hozta azt a jogi megoldást, amit csak egyszer lehet felhasználni, hogy valaki helyet cserél Ádámmal.
Ha nem így lenne kedves Barátom, akkor mindig történnének ilyesmik, Isten pedig gyökerestül megszünteti ezt, mert akadályozza a tervét a Földre vonatkozóan.
Ez a módszer pedig választ is ad a következő nemzedékeknek, hogy valójában méltó-e Isten hogy vezessen bennünket, hazudik-e Isten? Vagy Sátánnak van igaza?
Lehet választani most még, ki támogatunk.
"A Biblia ezekre pontos választ ad, ami filozófiailag és logikailag is helytálló. A saját cselekedetes megváltás logikailag is megbukik."
Te magadnál vagy? Az hogy te abban hiszel hogy Istenek emberáldozat kell hogy meg tudjon bocsátani neked, te bajod. De az hogy behazudod hogy ez logikus meg hogy az iszlám szerinti minden ember a saját tetteiért felel és ezek alapján lesz megítélve szerinted logikátlan, hát ehhez nagyon gerinctelennek kell lenni.
"Csakhogy Ádám, nem tudott az utódainak tökéletességet átadni, mert sérült az Istennel ápolt kapcsolata, és elvesztette az élet lehetőségét. Ez a hajlam pedig tovább öröklődött az utódaiban. Mert a bűnbe esés után születtek az utódok, sajnos nem előtte. Akkor másként alakult volna."
Ne haragudj, de te szoktál gondolkodni? Ha Ádám tökéletes lett volna akkor nem eszik a tiltott gyümölcsből. Mivel evett és ezzel bűnt követett el, azt jelenti nem volt tökéletes, benne volt a bűnre való hajlam alapból. Ha Ádám nem eszik abból a gyümölcsből akkor is benne marad a bűnre való hajlam és a gyerekeiben is. A tiltott gyümölcsből evésnek nem következménye a bűnre való hajlam, az alapból benne van az emberben. Ilyennek lett teremtve.
"Ezért hozta azt a jogi megoldást, amit csak egyszer lehet felhasználni, hogy valaki helyet cserél Ádámmal."
Ádám megkapta ezért a büntetését, mást pedig Ádám bűnéért nem lehet felelősségre vonni mert az igazságtalan lenne.
"Ha nem így lenne kedves Barátom, akkor mindig történnének ilyesmik, Isten pedig gyökerestül megszünteti ezt, mert akadályozza a tervét a Földre vonatkozóan."
Jézus állítólagos megváltó halálával semmi nem változott. A bűnre való hajlam megmaradt, az emberek továbbra is elkövetnek bűnöket.
"Ez a módszer pedig választ is ad a következő nemzedékeknek, hogy valójában méltó-e Isten hogy vezessen bennünket, hazudik-e Isten? Vagy Sátánnak van igaza? "
Hogy mi van? :)
Gyerekként még azt hittem jó dolog a kereszténység, de TÖBBEK KÖZÖTT az ilyen keresztény "agymenések" is meggyőztek az ellenkezőjéről.
Abdullah
Elég sok imám "agymenését" volt "szerencsém" végighalgatni ahhoz, hogy meggyődődjek, nem igazán vonz ez a vallás.
-Turistákat kisértem, s gyakran nem volt kedvem, s erőm több száz lépcsőt újra és újra megmászni, s ilyenkor az "aljban" megvártam a vendégeket.
Helyi iskolásokat kisértek tanárok hasonló túrákra, sok esetben egy tanár ott maradt velem.
Valahányszor rákérdeztem, hogy ő mit tanít, még véletlenül sem mást: iszlám hittudományt.
Ilyenkor egy-egy órát én voltam a nebuló, akivel foglalkozhatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!