Hiszel Egy Teremtő Istenben de Ha NEM a Biblia Istenében miért?
Egyedül Ő íratta le az elhatározását, és ezt hogy egy kicsit miért nem úgy alakult. Azt is, hogy idővel milyen módokon fogja azt helyre állítani.
A célját leíratta, és bizonyította a történelem során, hogy az emberek által kitalált Istenek mennyit érnek hozzá képest.
Én a mondattagolásban hiszek, főleg a vesszőben, ami nagyban segít értelmezni az írott anyagot. De a mondatvégi írásjelek is rulez!!!
"Én is hiszek erősen benne, hogy van egy Égi Atyánk aki szeret minket gyermekei vagyunk a világ mindenség Ura teremtője de viszont NEM a biblia Istenében hiszek"
Nem vagy egyedi. Az egód nem engedi, hogy az igaz Istenben higgy, a Biblia IStenében
Amikor először elolvastam a Kegyes Korànt, megértettem belőle, hogy az egyetlen Isten Allah, és àtéreztem az Ő végtelen nagysàgàt, és könyörületét. Röviden ezért egyetlen Istenben hiszek, de nem a Biblia szerint.
A megvàltàst sem tudom elfogadni belőle.
Abdullah
"A megvàltàst sem tudom elfogadni belőle."
Nem kötekedésként, csak érdeklődésként: a bűntől való szabadulást hogy mutatja be a Korán? A bűnért járó örök halálból a Korán hogy ad felmentést?
"Nem hiszek benne, nem kaptam vallásos nevelést zsenge kiskoromban, valószínűleg ezért nem. Ugyan egyházi iskolába jártam, de akkor más késő volt"
Nem lesz késő. Én sem kaptam olyan nevelés, keresztény suliba sem jártam és 38 éves koromban tértem meg
Hiszek Valamiben, amit nevezhetsz Istennek. Valójában egyik vallásban sem.
Nagyszüleim, szüleim elsősorban az erkölcsre neveltek. Többnyire "kegyes hazugságra" is képtelen vagyok. Maximum sok dologról nem beszélek.
6
Jó kérdés.
Kedves Abdullahtól, már Én is kérdeztem, hogy az általa is elfogadott próféták, akiket tiszteletben tart, hogyan fogadja el, a megváltóról szóló szavakat.
Mert a Tórát ugyan úgy elfogadják, ahogy a Quoránt. Mindegyikük őszintén elmondta, hogy lesz valaki aki által az emberiség megszabadul a halál büntetésétől.
"Mert a Tórát ugyan úgy elfogadják, ahogy a Quoránt. Mindegyikük őszintén elmondta, hogy lesz valaki aki által az emberiség megszabadul a halál büntetésétől."
@9, hatos vagyok. Én nem is feltétlen ezért kérdeztem, hanem, hogy a Korán mit kezd az olyan elemi, univerzális filozófiai kérdésekkel, mint bűn, halál, büntetés. Tudja-e a Korán, hogy a bűn Isten hiánya. Ismeri-e ezeket az alapvető filozófiai dolgokat. Ebből következősen tudja.e a Korán, hogy ezért jogos lenne az örök halál az emberiségnek. Tisztába van-e vele, hogy kizárólag tökéletes áldozattal váltható meg az emberiség, és tökéletes csak az Isten lehet? Stb., stb.
Tehát a Korán alapvető filozófiai szintjére lettem volna kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!