Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért érzem jól magam mióta...

Miért érzem jól magam mióta abba hagytam a vallásos dolgokat?

Figyelt kérdés
Mióta abba hagytam a gyülit templomba járást bibliát sokkal jobban érzem magam, ön magam vagyok boldog vagyok . Nem ártok senkinek és nem bántok senkit. De a magánéletem élem ahogy akarom. És az elmém ujjong örülök, nevetek. Mikor jártam hites közösségbe levert voltam ezt nem szabad mert bűn de ezt SEm mert ezt is bűn szóval rosszul voltam levert depressziós, most pedig vírulok nevetek. De ennek ellenére hiszek megvagyok keresztelve katolikus szoktam imádkozni. De így sokkal jobb szerintem annak köszönhető a jólétem h kiléptem mert mikor oda jártam bűntudat meg depressziós gondolatim voltak pokol meg ilyenek most pedig tiszta hitem van tudom hogy Isten velem nem kell ehhez közösség
2021. jún. 14. 16:31
 1/9 anonim válasza:

Én hiszem Istent, de sosem szerettem templomba járni, mindig olyan félelmetesnek meg ridegnek tűnt.

Nem feltétlenül kell, templomba járnod vagy bibliát olvasnod hogy hidd Istent.

Mikor én a bibliát olvastam, féltem Istentől mert igazból olyan mintha minden "rossz dologtól amit elkövetünk a pokolba fogunk szenvedni.

Most hogy már nincs rajtad a teher ,hogy szabadon mersz mondani/csinálni bármit, boldogabb is vagy. Nincs több bűntudat semmiért, vagy depi mert mi van ha ezért vagy azért a pokolra kerülsz.

Szerintem amúgy ez az egész vallás, templom csak a pénzről szól már.

2021. jún. 14. 16:48
 2/9 A kérdező kommentje:
Én hiszek Benne, úgy élem meg a hitem hogy célom a szeretet mások felé jó indulat jó cselekedet. Nem ölök meg senkit, nem bántok senkit, nem ártok senkinek. A szex meg ilyen dolgok meg hadd legyenek a magán úgyeim és nagyon jól érzem magam! Nem agyalok a pokolon..Bizok benne hogy a Jó Isten velem van! És kesz! A szekták meg le húzzák az embereket meg le rohasztják az agyukat
2021. jún. 14. 16:59
 3/9 anonim ***** válasza:
15%
Megjött az eszed
2021. jún. 14. 17:15
 4/9 anonim ***** válasza:
42%
Engem úgy megnyomorított a vallással a hülye apám, hogy gyerekkoromban attól is bűntudatom volt, ha kivertem a farkam. Aztán próbáltam nem csinálni, képzelheted mennyire tudtam a tanulásra koncentrálni álló fsszal. Persze minket is meg anyámat is vert, pszichiáterhez azóta sem hajlandó elmenni, egy igazi keresztény fideszes barom, egy életre elintézte az összes gyerekét.
2021. jún. 14. 17:37
 5/9 anonim ***** válasza:
27%
A szektákat emberek találták ki, hogy jól lehúzzák a többieket. Minél jobban utálod magad, annál többet fizetsz. Sajnos az egyházakról sem lehet már semmi jót elmondani. Éld az életed a lelkiismereted szerint és nem lesz semmi baj. Istennel közvetlenül tudsz kommunikálni, nincs szükség ehhez sem pedofil papokra, sem a markukat tartó szektavezérekre.
2021. jún. 14. 17:46
 6/9 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem már senkit se érdekel, mert hetente többször leírod. Hagyd már békén az embereket...
2021. jún. 14. 17:49
 7/9 anonim ***** válasza:
29%

6

Így van.

Egy valamit elfelejt a kedves Kérdező.

Azt hogy felismeri, hogy rossz "vallásban" van, attól még a Biblia szavai továbbra is érvényesek.

Az helyes, hogy ott hagytad a helytelen vallás gyakorlását.

Azonban a Biblia továbbra is Isten szellemmel írt szava, és az van benne, hogy a keresztény életet élő, nem csak olvassa, hanem alkalmazza a benne leírtakat.

Ezzel a Jézus által mondott szavakkal, hogyan élsz együtt?

(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megteszitek, amit parancsolok nektek.

(Jakab 1:22) 22 De engedelmeskedjetek is a szónak, ne csupán hallgassátok azt, hamis érveléssel ámítva magatokat.

(1János 5:3) 3 Mert ha szeretjük Istent, megtartjuk a parancsait. A parancsai pedig nem megterhelőek,

Csak hogy tudd. Isten a népét mindig is egységben, egy módon vezette ebben a tekintetben. Az izraelitákra is, és a keresztényekre is vonatkozott ez a kijenetés:

(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.

Vajon ennek hogyan teszel eleget?

Mert ugye Te is szelektálsz, amit nem lehet tenni.

2021. jún. 14. 17:58
 8/9 A kérdező kommentje:
5-ős nálad a pont
2021. jún. 14. 18:51
 9/9 anonim ***** válasza:
82%
Mi van, ennyire nincs eszed, hogy nem emlékszel mit írtunk neked a többi, ugyanilyen ezer kérdésedre?
2021. jún. 14. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!