Miért érzem jól magam mióta abba hagytam a vallásos dolgokat?
Én hiszem Istent, de sosem szerettem templomba járni, mindig olyan félelmetesnek meg ridegnek tűnt.
Nem feltétlenül kell, templomba járnod vagy bibliát olvasnod hogy hidd Istent.
Mikor én a bibliát olvastam, féltem Istentől mert igazból olyan mintha minden "rossz dologtól amit elkövetünk a pokolba fogunk szenvedni.
Most hogy már nincs rajtad a teher ,hogy szabadon mersz mondani/csinálni bármit, boldogabb is vagy. Nincs több bűntudat semmiért, vagy depi mert mi van ha ezért vagy azért a pokolra kerülsz.
Szerintem amúgy ez az egész vallás, templom csak a pénzről szól már.
6
Így van.
Egy valamit elfelejt a kedves Kérdező.
Azt hogy felismeri, hogy rossz "vallásban" van, attól még a Biblia szavai továbbra is érvényesek.
Az helyes, hogy ott hagytad a helytelen vallás gyakorlását.
Azonban a Biblia továbbra is Isten szellemmel írt szava, és az van benne, hogy a keresztény életet élő, nem csak olvassa, hanem alkalmazza a benne leírtakat.
Ezzel a Jézus által mondott szavakkal, hogyan élsz együtt?
(János 14:15) 15 Ha szerettek engem, megteszitek, amit parancsolok nektek.
(Jakab 1:22) 22 De engedelmeskedjetek is a szónak, ne csupán hallgassátok azt, hamis érveléssel ámítva magatokat.
(1János 5:3) 3 Mert ha szeretjük Istent, megtartjuk a parancsait. A parancsai pedig nem megterhelőek,
Csak hogy tudd. Isten a népét mindig is egységben, egy módon vezette ebben a tekintetben. Az izraelitákra is, és a keresztényekre is vonatkozott ez a kijenetés:
(Héberek 10:24, 25) 24 Ezenkívül figyeljünk egymásra, hogy szeretetre és jótettekre ösztönözzük egymást, 25 és ne hanyagoljuk el az összejöveteleinket, mint szokásuk némelyeknek, hanem bátorítsuk egymást, éspedig annál inkább, minél inkább közeledni látjátok azt a napot.
Vajon ennek hogyan teszel eleget?
Mert ugye Te is szelektálsz, amit nem lehet tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!