Szerinted igaza van a nagymamámnak?
Szerinted igaza van a nagymamámnak?
23F vagyok, az egész családom Római Katolikus. Gyermekként voltam első áldozó, de mi csak karácsony s húsvétkor megyünk templomba. Mondta nagymamám nem kell menni ahhoz hogy higyj mindennap vessek keresztet, mondjak el egy imát esténként, meg arra törekedjek hogy senkinek se ártsak, senkit se bántsak legyek emberséges, szeretetben élő, de a magánéletemet (szex, stb) éljem ahogy akarom…! Meg hogy ne foglalkozzak ilyenekkel mint a Hitgyüli, Jehovások, mert ezek nem hogy segítenek hanem ki mossák a másik agyát, s le húzzák anyagilag. Azt a pènzt költsem magamra. Meg ne vegyem magamra mások keresztjét, elég mindenkinek a maga baja.! Bízzak Istenben legyek szeretteljes jó lelkű ember és ha van túlvilág NEM jutok pokolba. A hithez nem kell se egyház semmi. Mit gondolsz erről? Kérem szépen flegma emberek ne válaszoljanak. Még egyszer csak jó lelkű emberek válaszoljanak.

Szia,
Ha a Szentírás szerint nézzük akkor nincs igaza. Pál apostol ezt írta: „Senki ne keresse azt, ami az övé, hanem ki-ki azt, ami a másé.” (1Korinthus 10,24)
A szeretet a következetes másik-középpontúság, avagy a másokért élés gondolkodásmódja és életformája.
Az „én és te” sorrend megváltozik „te és én”-re. A Biblia szerint ez az igazság. Az az igaz ember, akinek az életében ez az alapelv válik győzedelmessé, mindent meghatározóvá.
Az önzés, az önmagunkért élés gondolkodásmódja és életformája bűn a Biblia szerint.
Nagyon érdekes, hogy ennek az igazságnak a felfedezéséig természettudományos megfigyelés útján is el lehet jutni. A neves, külföldön élt magyar tudóstól, Selye Jánostól idézem a következőket: „Bizonyos tekintetben úgy is vehetjük, hogy az önzés az eredendő bűn, nemcsak az ember, hanem minden élőlény számára.” (Életünk és a stressz, 1973, 310. l.)
Ezután úgy szemlélteti állítását, hogy leírja, mi történik például az emberi testben, ha annak valamely része egyszer csak az „önzés törvénye” szerint kezd működni: „Ki-kitörhet egy forradalom valamely részlegben, amely elfeledkezik a kollektív önzetlenségről. Ez az, amit ráknak nevezünk. És ebbe nemcsak az egész szervezet pusztul bele, hanem vele együtt a lázadó rész is saját törekvésének áldozatává válik.” (I. m., 295. l.) Majd hozzáteszi mindezekhez: „A racionális értelem korában szinte megörvendeztet, hogy az emberi magatartást nevelő vallási és bölcseleti tantételeknek tudományosan feltárható biológiai igazság az alapjuk.” (I. m., 293. l.)
Van min elgondolkoznod: minden rossznak az önzés a gyökere. Sajnos sokaknak az önérdek és önös vágyak, kívánságok követése tűnik az élet és a boldogság útjának! Nem bűnösnek, hanem természetesnek érezik, hogy a maguk javát keressék mindenben. Ugyan mi mást tehetnénk, hiszen mindenkinek ez a kézenfekvő? – mondja sok ember. „Van olyan út, amely igaz az ember szeme előtt, de a vége a halálnak útja” – mondja a Biblia (Példabeszédek 16,25).
A Biblia a szeretet, a másokért élés törvényét mondja az élet és a boldogság egyetlen útjának – teljes egyértelműséggel. A bűn – az önzés – életfelfogása és életmódja követését pedig a szenvedés és a halál útjának jelenti ki minden ellenkező látszat ellenére:
„A bűn teljességre jutva halált nemz.” (Jakab 1,5)
„A bűn zsoldja a halál.” (Róma 6,23)
Üdv. Péter

Szerintem simán fogyatékos, erős mentális kilengése lehet. Sokszor már a kérdéshez írt hülyeséget se kell elolvasni, most se tettem meg, egyből kiderült, hogy ki a kérdező.

Kovács, a gyógyszerből van még? Amit a pszichiátered írt fel. Ugye nem felejtetted el bevenni?
A rezsire tedd félre a hó elején, és akkor a hónap végén nem lesz gond! Úgy látom a kérdéseid alapján, hogy itt is kell a segítség.

Templom az egyház része. Az egyház istenkáromló, romlást szolgáló szervezet.
Legyél istenhez hű, nem kell leresztet vetni, ezt az ember találta ki, a spirituális entitások, akik az égből mimket szolgálnak le se szarják hogy ezt csinálod, vagy miben hiszel, amíg jó ember vagy és a spirituális fejlődésed útját járod.
A pokol nem egy hely hanem állapot, és csak akkor juthatsz oda, amikor még életben vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!