Pál apostol honnan tudta, hogy Jézus jelent meg neki a damaszkuszi úton, ha Pál soha nem látta Jézust azelőtt?
Nem tudta hogy nézett ki.
Lehetséges, hogy Jézus egyik tanítványa jelent meg és eljátszotta mintha ő lenne Jézus?

Szia
Nem értem a kérdésed okát.Mert ha elolvastad ezt a találkozást a Cselekedetek könyve 9. fejezetében, ott minden, érthetően le van írva? Szóval ha elhiszed,hogy ami a Bibliában van, az az Isten Szava, akkor hogyan kell értened a kérdésedet? Ha nem hiszed el, hogy az Isten Szava, akkor miért a kérdés?
Nem megsérteni akarlak,csak érdekelne az indokod, a miért?
No nézd mi van ott írva:(3-5 vers):"Mikor már úton volt, és közeledett Damaszkuszhoz, hirtelen világosság ragyogott fel körülötte az égből. Erre ő a földre esett, és hallotta, hogy egy hang így szól hozzá: „Saul, Saul, miért üldözöl engem?” Ő ezt kérdezte: „Ki vagy, Uram?” Az így szólt: „Jézus vagyok, akit te üldözöl."
Miért írna valótlanságot a Biblia? Lehet abból indulsz ki, hogy ez a világ sajnos össze-vissza hazudik? De a Biblia, Krisztus szavai szerint „A te szavad igazság” János 17:17
Amikor a Bibliát olvasod, nem úgy kellene olvasnod,mint egy regényt, vagy novellát... Jó lenne kérdéseket feltenni magadnak: miért íratta le neked ezt a történetet Isten? Mit tanulhatsz belőle? Mit akart veled tudatni Isten? stb...

Idézek 9-estől "szóval nincs értelme feltételezni".
Olvasd el még hozzá az Occam borotvája wikipedia szócikket.

- Pál apostol életében gyökeres változást hozott az élmény
- megvakult az élmény hatására
- Jézus arra tanította tanítványait hogy ne hazudjanak, tehát nem fogja másnak kiadni magát a tanítványa
- Pált elismerte a többi apostol, Jézus tanítványai apostolnak
Miért is kell feltételezni, hogy nem a feltámadott Jézussal találkozott?
Isten már az Ószövetségben előkészítette a Messiás eljövetelét, és a megváltás tervét. Mivel ez központi projekt volt Isten számára (ószövetségi szimbolika is erre épül), nem fogja megengedni, hogy egy Saul másfelé vigye a kereszténységet és más evangéliumot hirdessen, mint Jézus. Manapság divat kétségbe vonni Pált és bűnbaknak megtenni, hogy miatta ment félre a kereszténység, más evangéliumot hirdetett.
Én nem látok ellentmondást Jézus és Pál között evangélium tekintetében, elolvasva az újszövetségi könyveket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!