Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisznek az Istenben...

Gallits Gábor CsabaPalple kérdése:

Miért hisznek az Istenben akik hisznek?

Figyelt kérdés
Egy hölgy nekem azt mondta, hogy ő azért hisz az Istenben,mert őt erre nevelték és érdekelne mit mondanak erre mások.

2021. jún. 11. 11:41
1 2 3
 11/27 anonim válasza:
100%
Én személy szerint nem hiszek istenben, szerintem lehetetlen sőt földönkívüli lenne az mind amit vele kapcsolatban összehordanak. A világ létrejöttére van hihető, természeti bizonyíték. Ezektől függetlenül nem itélem el azokat akik hisznek istenben, elfogadom, az ő döntésük, egyszerűen nem értek velük egyet. Az a sok dolog amiket előttem már írtak, hogy valami megvédi őket a rosszaktól, azokat mindenki saját magának csinálja. Ha hisz az ember abban, hogy képes rá, akkor képes is rá. Nem kell ehez egy valakinek igen valakinek nem létező ember segítsége. Én ebben hiszek.
2021. jún. 12. 12:17
 12/27 anonim ***** válasza:
Dehogy döntés kérdése a hit 10-es... Vagy tudsz hinni, vagy nem. Ez olyan, mintha azt mondanám, a vak azért vak, mert úgy döntött, és térjen meg és lásson színeket. Nonszensz. Max. kierőltetik az ilyenek az emberből, hogy hazudja azt, hogy hisz, de igazából nem lesz hívő, ennek meg így nincs értelme. Megjegyzem az eleve elrendelés elve (predesztináció) kizárja a hit döntés teóriát élből.
2021. jún. 12. 12:28
 13/27 anonim ***** válasza:

Márpedig az Ige kijelenti hogy Isten mindenkit akar látni az ő országában viszont nem mindenki hozza meg ezt a döntést, és az is igaz hogy nem mindenkiből lett király vagy apostol.

Úgy gondolom,hogy az eleve elrendelés az a különleges el hívásoknál igaz egyéb esetben nem kézenfekvő hanem az egyén döntésére van bízva.

Lásd előzőleg be a három felsorolt Igét amit bemásoltam és azt a gyakorlatot,hogy Pál apostol személy válogatás nélkül mindenkinek hirdette az Igét azoknak is akik nem fogadták el ilyenkor tovább ment az alkalmas embereket keresve.

2021. jún. 12. 14:54
 14/27 anonim ***** válasza:
Akkor te így hiszed, de a reformátusok nem így, hanem egyáltalán mindenkire vonatkoztatva hisznek az eleve elrendelés elvében. Erre mondom, hogy nem egységes ez az egész. A hit pedig sosem volt döntés kérdése. Aki nem tapasztalja meg, az nem tud hinni, olyan, mint vaktól elvárni, hogy lásson színeket. Szerinted mit ér az, ha valaki kényszerből azt mondja, hogy igen, hisz, belül azonban nem érez semmi ilyet? Semmit, ez csak hazug képmutatás.
2021. jún. 12. 14:58
 15/27 anonim ***** válasza:
Amiről te beszélsz, az csak a nyitottság, ami szimpla beállítottság csak. (14. voltam)
2021. jún. 12. 14:59
 16/27 anonim ***** válasza:

Róm 10:13-16:

13 Mert mindenki, aki segítségül hívja az Úr nevét, üdvözül.

14 De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hittek? És hogyan higgyenek abban, aki felől nem hallottak? És hogyan hallanának igehirdető nélkül?

15 És hogyan prédikálnak, ha el nem küldik őket? Amint meg van írva: Mily szépek a jó hírt hirdetőknek lábai!

16 De nem mindenki engedelmeskedett az evangéliumnak. Mert Ézsaiás azt mondja: Uram, ki hitt a mi beszédünknek?

17 Azért a hit hallásból van, a hallás pedig Krisztus beszéde által.

2021. jún. 12. 15:02
 17/27 anonim ***** válasza:

Értem már mit akarsz mondani, hogy van eleve elrendelés ez igaz is de viszont az Isten által kijelölt személynek igennel kell felelnie, hogy megvalósuljon az életébe Isten akarata.

Róm 8:30 Akiket pedig eleve elrendelt, azokat el is hívta, és akiket elhívott, azokat meg is igazította, akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette.

1Kor 1:21 Mert minekutána az Isten bölcsességében nem ismerte meg a világ a bölcsesség által az Istent, tetszék az Istennek, hogy az igehirdetés bolondsága által tartsa meg a hívőket.

2021. jún. 12. 15:16
 18/27 anonim ***** válasza:
Az odáig oké, nem is azt mondtam, hogy a reformátusoknak van igazuk, csak azt, hogy a hit nem döntés. Aki nem tud hinni, az max. azt hazudni tudja, hogy hisz. Aztán olyan is van, aki hisz, de valamiért kiábrándul, vagy nagy ateista valami személyes történés / tapasztalás hatására hinni kezd. De egyik sem úgy megy végbe, hogy egy nap azzal kel fel, hogy ő eldönti, hogy onnantól kezdve hisz, hanem tapasztal valamit. Az pedig tudományos tény, hogy a hívő ember és a nem hívő ember agya másként működik.
2021. jún. 12. 15:33
 19/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,én bevallom őszintén hogy én nem hiszek az Istenben,mert én személy szerint a Természetben és a minket körülvevő Mindenségben hiszek,már csak azért is mert egy Világhírű Tudós is elmondta hogy ha Isten létezik,akkor csak is a Mindenség létre jöttének meghatározott időszakában jöhetett létre,de ha gondoljátok megkeresem Nektek, egyébként az Édesanyám anyai nagyapjának a neve Papp János volt és ő zsidó származású,de református vallású személy volt ahogyan az Édesanyám is Nyugodjon Békében!
2021. jún. 13. 11:58
 20/27 anonim ***** válasza:
22%

A természetből fel kellene ismerned azt hogy van Isten mert logikatlan volna a természet létezése teremtő nélkül, valamint zsidó származású lévén először neked (is) szól az Evangélium.....

Róm 1:20 Mert ami benne láthatatlan, tudniillik az ő örökkévaló hatalma és istensége, a világ teremtésétől fogva alkotásaiból megérthető és meglátható. Nincs tehát mentség számukra,

Róm 1:16 Mert nem szégyenlem az örömhírt. Hiszen Istennek hatalma az minden hívőnek megmentésére, zsidónak is, sőt annak először, meg hellénnek is.

2021. jún. 13. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!