Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hisznek az Istenben...

Gallits Gábor CsabaPalple kérdése:

Miért hisznek az Istenben akik hisznek?

Figyelt kérdés
Egy hölgy nekem azt mondta, hogy ő azért hisz az Istenben,mert őt erre nevelték és érdekelne mit mondanak erre mások.

2021. jún. 11. 11:41
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
16%
Logika és indirekt a természettudomány egyértelműen bizonyítja Isten létét. A Biblia pedig azt, hogy az Isten a Biblia Istene.
2021. jún. 11. 11:55
 2/27 anonim ***** válasza:
36%

Szilárd meggyőződésem, hogy az életnek és mindennek ami körbe vesznek bennünket, van egy forrása.

Mivel létrehozott minket, és az élethez szükséges dolgokat, ezért biztos, hogy "használati útmutatást is " adott mellé.

2021. jún. 11. 12:35
 3/27 Molyember ***** válasza:
93%
Lelki alkat (és mint írtad: nevelés) kérdése, a hithez nem lehet logikai úton eljutni. Egyetlen istenérv sem támadhatatlan, egyik sem bizonyíték. Ezért hívják hitnek és nem tudásnak. Tűnhet úgy, hogy valamelyik megdönthetetlen logikai bizonyítást nyújt, de ez csak azt jelenti, hogy az illető nem olvasott eléggé utána.
2021. jún. 11. 14:03
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Olyan dolgokat úsztam meg karcolás és tragédia nélkül, amire tényleg nincs logikus magyarázat, nem is egyszer. Én nem térítek senkit, nem is traktálok a saját nézeteimmel senkit, és a családom sem erőltette rám a vallást. Egyszerűen így alakult, hogy hiszek, viszont a szervezett egyházzal meg a vallásokkal már komoly problémáim vannak.
2021. jún. 11. 15:20
 5/27 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem valamit megpróbálnak magyarázni Isten létezésével amit nem tudnak más esetben, illetve a vallás kitűnő menedéket nyújthat aki vágyik rá. De fontos hogy ne essünk túl a ló másik oldalára.
2021. jún. 11. 15:22
 6/27 anonim ***** válasza:
24%
Az életben a legnagyobb félelem a halál de, a hit miatt az ember örök életű lehet (a mennyben).
2021. jún. 11. 16:31
 7/27 anonim ***** válasza:
26%

Vannak esetek amikor az ember születése előtt eldől a dolog Isten hitet helyez az emberbe már akkor mikor még nem született meg és nincs a tudata kifejlődve.

Zsolt 22:11 Születésem óta gondod volt rám, anyám méhétől fogva te voltál Istenem.

Ján 15:16 Nem ti választottatok ki engem magatoknak, hanem én választottalak ki titeket magamnak, és én rendeltelek arra, hogy elmenjetek, gyümölcsöt teremjetek, s a gyümölcsötök megmaradjon - azért, hogy amire csak megkéritek az Atyát a nevemben, megadja nektek.

2021. jún. 11. 16:34
 8/27 anonim ***** válasza:
75%
Viszont 7-es ez azt is bizonyítja, hogy a hit nem döntés kérdése, nem választás, tehát értelmetlen téríteni és kárhoztatni embereket olyan dologért, ami nem az ő döntésük. Többek közt ezért is kerülöm a vallást, tele van ellentmondásokkal.
2021. jún. 11. 16:42
 9/27 anonim ***** válasza:

Mondjuk úgy, hogy "érzem", hogy Allah létezik. Ugyanakkor az Ő létezése a természet megfigyeléséből is következik.

Engem sohasem neveltek kifejezetten vallàsosnak. Van úgy hogy valakit Allah az "egyenes útra" akar vezetni. Remélem közéjük tartozom.

Abdullah

2021. jún. 11. 18:54
 10/27 anonim ***** válasza:

8-as válaszadó!

De döntés kérdése is mert nem mindenkit választ Isten különleges feladatokra mint például az apostolokat vagy Dávid királyt. De mindenki számára megadatott lehetőség a megtérésre vagyis az Istennel való kapcsolat rendezésére:

Apcs 17:30 E tudatlanságnak idejét azért elnézvén az Isten, mostan parancsolja az embereknek, mindenkinek mindenütt, hogy megtérjenek:

1Tim 2:4 aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság ismeretére.

Tit 2:11 Hiszen az Isten megmentő kegyelme megmutatkozott minden embernek,

2021. jún. 12. 07:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!