Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi értelme az életnek?

Mi értelme az életnek?

Figyelt kérdés
Egy lebegő szilkán élünk ami a végtelen univerzumon száguld keresztül.isten nem létezik, a halál után nincsen semmi, meghalunk elrohadunk, pár évtized, évszázad múlva senki sem fog emlékezni bármire amit tettünk, az univerzum is teljesen elpusztul évmilliárdok múlva .Tulajdonképpen semmi sem számít amit teszünk,az egyetlen dolgunk az lenne hogy megpróbáljuk életünk minden percét kiélvezni,boldogan eltölteni.Ehelyett mindenki ezt a sablonos járj iskolába dolgozz szülj gyereket majd halj meg életet éli.Miért?Tulajdonképpen minden rendszert, kormányt ,szabályt mi emberek találtunk ki. Bármit megtehetnénk de úgy döntöttünk nem élünk vele?

2021. jún. 5. 02:18
1 2
 11/16 KZitus ***** válasza:
51%

Szia

Amit a kérdésed alatt leírtál, az semmi képen sem lehet az élet értelme. Aztán a hozzászólásokból azt is láthatod, mindenkinek másat jelent az élet értelme.

Azt írod nincs Isten. De a kérdésedet mégis a vallás kategóriában írtad ki, ezért ha megengeded a Biblia nézőpontját írom le az élet értelméről.

Tehát mi az élet értelme? Más szavakkal: „Miért vagyunk itt?” Vagy: „Van célja az életemnek?” A Biblia szerint az életünk célja az, hogy Isten barátaivá váljunk. Nézzünk meg néhány alapigazságot, mely a Bibliában található:

Isten a Teremtőnk. „Ő alkotott minket, nem pedig mi magunk” – jelenti ki a Szentírás a Zsoltárok 100:3 és a Jelenések 4:11-ben.

Istennek célja van mindennel, amit teremtett, így velünk is: Ézsaiás 45:18 "Mert így szól Jehova, az ég teremtője, az igaz Isten, a föld megformálója és alkotója, aki megszilárdította, aki nem pusztán a semmiért teremtette, hanem azért formálta meg, hogy lakjanak rajta: „Én vagyok Jehova, és nincsen más."

Isten úgy alkotott meg minket, hogy vannak kérdéseink, például meg akarjuk érteni, hogy mi az életünk értelme ("„Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre, mivel övék az egek királysága." Máté 5:3). És ő szeretné, ha meg is találnánk erre a választ ("Megnyitod a kezed, és minden élőnek megadod, amire vágyik." Zsoltárok 145:16).

Úgy elégíthetjük ki a szellemi éhségünket, hogy barátságot alakítunk ki Istennel. Némelyek talán nehezen tudják ezt elképzelni, de a Biblia erre ösztönöz: „Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” Jakab 4:8; 2:23.

Ha szeretnénk Isten barátai lenni, összhangban kell élnünk a ránk vonatkozó szándékával. Ezt fogalmazza meg a Prédikátor 12:13: „Féld Istent, és tartsd meg a parancsolatait, mert éppen ezért lettünk megteremtve”.

A jövőben teljes mértékben megvalósul Isten eredeti szándéka, amikor megszünteti a bajokat, és örök életet ad a barátainak, azoknak, akik imádják őt: Zsoltárok 37:10, 11 "Egy kis idő még, és nem lesznek többé gonoszok, nézed a helyüket, és nem lesznek ott. Ám a szelídek öröklik a földet, és örömmel tölti el őket, hogy határtalan békében élhetnek"

Ezt kínálja Isten minden embernek. De nem kényszerít senkit semmire, ahogyan Édenben is szabadon engedte: élhettek a szabad akaratukkal...csak vajon érdemes-e?

2021. jún. 5. 16:12
 12/16 munyamunya ***** válasza:
100%

[link]

5. perctől :)

2021. jún. 5. 18:49
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

hé.........valamit kihagytál, a reinkarnációt,

egyfolytában visszajössz, hol ennek, hol annak,

halottam egy történetet, két pappal történt.

1 keresztény pap és 1 buddhista pap, akik amúgy nagyon jó barátok ,egész életükben azon vitatkoznak , hogy mi van a halál után , mennyország vagy reinkarnáció .

és a végén megegyeznek abban , hogy aki előbb eltávozik az élők sorából az valahogy , valamiképpen visszajelez az élő barátjának , és elmondja hova került.

telik múlik az idő és a már szépen megöregedtek , és az egyik napon a buddhista pap rossz-hírt kap a barátjáról.

eltávozott.......

nagyon megszomorodik, meditál is sokat, magába van roskadva és sokat gondol a barátjára.

egyszer csak meditáció közben, nagyon halványan de valaki szólongatja suttogva , itt vagyok ,

itt vagyok,

Ki az ? ki az ?

csak nem Te vagy az ?

én vagyok ! én vagyok !

na, hol-vagy, hol-vagy , mit csinálsz ,

hát elég jó élet van itt, suttogja a barátja ,

na ,hogy-hogy ,

képzeld ,

reggel felkelünk , reggelizünk és megyünk és dugunk egy nagyot.

ne má, tényleg ? ........... és utána ?

délbe.......

megyünk, ebédelünk egy nagyot és utána megint dugunk egy oltárit.

na jólvan , tényleg ne má, és este ?

azt ne mond , hogy este is.

este......?

megyünk vacsorázunk , és utána megint egy oltári nagy reszelés.

na jólvan,..... akkor tényleg létezik a mennyország ?

dehogyis , dehogyis .

miért , hol vagy ?

hol-vagyok , hol-vagyok ,

itt vagyok a gödöllői állami gazdaságban ,

és fedező baknyúl vagyok.

és így aztán, nem is olyan unalmas az élet.

2021. jún. 5. 20:11
 14/16 anonim ***** válasza:

Az elme egy azon diszműködését kell megérteni amit hamis egónak nevezünk.

A tévképzete alapján az ember képes kívülállónak tartani magát mindentől ami van és képes azonosulni a testével és az elméjével,eként " ez vagyoknak" definiálva magát.

Ha elvesszük az elmét és az anyagot mivan? Minden.

2021. jún. 5. 22:58
 15/16 anonim ***** válasza:
10%
Az élet értelme Jézus Krisztus
2021. jún. 8. 13:44
 16/16 anonim ***** válasza:
44%

Tudatosság kellene. Az embereket tudatlanságra nevelik.

Te megválaszoltad a kérdést. A tapasztalás, boldogság az értelme.

Isten létezik, benne élsz, a létezés vég nélküli, nem úgy mint a fizikai létezés.

2021. júl. 23. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!