Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy magyaráznád el egy 5...

Hogy magyaráznád el egy 5 éves kisgyereknek, hogy Jézusnak miért kellett meghalnia?

Figyelt kérdés

2021. jún. 1. 23:20
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
0%

Amelyik sorozat még nagyon jó a Koort De Kees által illusztrált sorozat:

[link]

Például Jézus feltámadt, Jézus és tanítványai, Az irgalmas szamaritánus, A szőlőmunkások, stb.

2021. jún. 2. 09:29
 22/38 anonim ***** válasza:
82%
Nem mérgezném gyermek agyát ilyen elmebeteg baromságokkal.
2021. jún. 2. 11:05
 23/38 anonim ***** válasza:
83%
Méghogy vége a sötét középkornak...
2021. jún. 2. 12:14
 24/38 anonim ***** válasza:
0%
#21 vagyok aki lepontozott, mi a baja a válaszommal?
2021. jún. 2. 12:32
 25/38 anonim ***** válasza:
90%
Eddig elsősorban vallás alapú válaszok érkeztek, én gyerekközpontúan válaszolnék. Ilyen fiatal korban nem szabad egy gyerek fejébe ilyen szörnyű történetet tölteni. Felnőtt fejjel mi másképp fogjuk fel, de sok gyereknek (nem mindegyiknek) ez életreszóló traumát okozhat. Ha nem érzed az erős kényszert, akkor én várnék vele, míg biztosan jól fel fogja dolgozni.
2021. jún. 2. 12:40
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

16-os, a stílusodból valahogy nem árad a Krisztusi szeretet. Én nem vagyok keresztény, ellenben el tudom fogadni, ha valakinek más a világnézete.

Vallásos nevelés mellett is fognak inni, drogozni, sőt.

5 évesen még nem tud különbséget tenni a mese és a valóság között sem.

2021. jún. 2. 14:19
 27/38 anonim ***** válasza:
14%

"Szóval inkább a Manó Benő és Lili hercegnő apró királyságát nyomasd neki, egymilliószor több értelme van."

Vagy az evolúciót. Leglogikátlanabb mese

2021. jún. 2. 15:44
 28/38 anonim ***** válasza:
16%

Volt egy jó ember! Az emberek viszont gonoszak, önzők, büszkék, gőgösek stb. Nem birták elviselni maguk között a jó embert ezért mindent elkövettek, cselszövés, ármánykodás, árulás, hamis vádaskodás hogy eltávolitsák őt! Mind a mai napig ez a falka szellem uralkodik a világban!

Nem tudták és nem is voltak vele tisztában, hogy ezzel Isten önzetlen és személyválogatás nélküli szeretetét dobták el és utasitották el maguktól, gyakorlatilag a megváltást és az örök életet!!!

2021. jún. 3. 22:45
 29/38 anonim ***** válasza:
74%

28

Te idiota

2021. jún. 3. 23:03
 30/38 anonim ***** válasza:
0%

#29# : "Te idiota"

Miért is lennék idióta??? Te hogyan mesélnéd el kisgyermekednek, hogy Jézusnak miért kellett meghalnia???

Valójában maga a kérdés is mondható annak, hiszen egy kb. 5 éves kisgyereknek halvány fogalma sincs az egészről!!! Tehát magát a kérdést itélted meg és nem az én válaszomat!!!

Köszönöm tisztelettel!!!

2021. jún. 4. 11:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!