Mennyi az egészséges, normális "időarány" a kisgyerek (2,5 éves) nagyival és otthon a szüleivel töltött idő tekintetében? mit gondoltok az alábbi helyzetről?
Az mennyire egészséges, elfogadható, hogy a kisgyerek délelőtt is van a nagyival, náluk is alszik úgy, hogy a nagyi altatja, aztán a délutáni levegőzést is a nagyival tölti, majd késő délután vagy kora este viszik haza a gyereket a szülőkhöz?
Ez hetente több nap van így, kb 4 nap a hétből.
Az apa home office-ban dolgozik, az anyuka pedig szintén otthon van, a második babát várja. Tehát nem dolgoznak, és nem, nem zavarná az apukát sem a munkájában, mert olyan a ház kialakítása.
Ő dolguk. Egy 2,5 éves közösségben is lehetne egész nap, és akkor se látná napközben a szüleit, a nagyinál meg csak jó helyen van (gondolom).
Férjem egyébként határozottan örülne, ha nem lenne itthon egy gyerek se napközben, mert egyáltalán nem tud úgy dolgozni tőlünk, hiába van "olyan a lakás".
Gondolom azt varod szidjuk oket, nem?
Elsovel is egyet ertek valamilyen szinten, a szuloknek akik pl otthonrol dolgoznak ez tok jo kikapcsolodasi lehetoseg. Az a kerdes hogy utana a szulok foglalkoznak e meg otthon aktivan a gyerekkel estenkent, es hogy kesobb hogy valtozik meg ez az idotartam a suliban majd pl.
Na mert hasznos ido a mi csaladunkban szulokkel peldaul nem volt. Kis korombol CSAKIS a mamammal vannak emlekeim. Semmi nem maradt meg anyamrol, vagy apamrol. Max egy ket nyakleves. :D
En le voltam passzolva nagymuterhoz ugyanugy, es kb akkor o jelentette nekem az Istent. Aztan persze ezt anyamek egy ido utan meguntak, es suli utana (7-8 eves lehettem) egybol haza kellett mennem (ugyanugy nem foglalkoztak velem).
Igy vissza gondolva szomoru gyerekkorom volt, mert ahogy felnottem kiderült, hogy a kedves mama egy mergezo boszorkány volt mindvegig, es mindemellett meg a szuleimmel kapcsolatban sem lett egyetlen maradando emlekem sem.
En nem passzolnam le ennyi idore a gyerekemet, akkor se ha jo helyen van. Az en feladatom is hogy neveljem, mellette legyek, aktivan reszt vegyek az eleteben, es ne a mama legyen az anya szerepeben.
Ha bölcsis lenne, akkor is kb ennyi időt töltene a szülei nélkül.
Hogy otthon vannak a szülők, az nem mérvadó.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Kiegészítés részemről:
"Ő dolguk." #1
Igen, az ő dolguk, csak engem érdekelne, hogy egészen mások milyennek látják ezt az időarányt.
"Gondolom azt varod szidjuk oket, nem?" #2
Igazad van abban, hogy ezt Te gondolod. Nekem eszembe sem jutott.
Akkor nem nyitottan tettem volna fel a kérdést, ha csak megerősítést várnék és nem mások meglátása érdekelne.
"Az apa home office-ban dolgozik" " Tehát nem dolgoznak"
Tehát a home office-ban végzett munka szerinted nem munka?
Nálunk a lányom, amíg nem ment bölcsibe, napi 5 órát volt anyukámmal. Az öcsém meg napi 8,5 órát a nagypapámmal, bölcsi helyett.
Sok információ kimaradt.
Anyukát a második terhessége mennyire viseli meg? Esetleg veszélyeztetett terhesség? Mettől meddig van a nagyinála gyerek? Nagyon nem mindegy, hogy 7-5-ig, vagy 10-4-ig.
A nagyi foglalkozik vele?
Otthon van minőségi idő?
A nagyinak teher ez?
Ki vagy te a történetben?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!