Hogy magyaráznád el egy 5 éves kisgyereknek, hogy Jézusnak miért kellett meghalnia?
Kedves kérdező!
Szerintem nagyon egyszerűen mondd el neki, a saját szavaiddal, de nemem gondolom, hogy meg is fogja érteni. Már csak az előző kommentekből is látszik, hogy még a felnőttek se értik sokan.
Sehogy, nem tanítanék neki baromságokat. Majd ha felnő, van saját kialakult értékrendje és világnézete beszélgessetek erről.
Milyen poén lenne, ha te ilyenekkel traktálod a gyereket, majd 10-15 év múlva kijelenti, hogy ateista és köszöni szépen, hogy a baromságot tanítottad neki. Vagy mi van ha más vallás fogja érdekelni? Muzulmán vallások? Keleti vallások? Akkor majd isten összehasonlító verseny lesz? Vagy létösszegző kibeszélő?
"Jézusnak miért kellett meghalnia"
Még a halál fogalma is zavaros lehet egy öt évesnek! A másik a bűntudatkeltés, az egyik legalpáribb dolog, amit egy kisgyerekkel mentálisan tenni lehet. Miért legális direkt zaklatni és lelki traumát okozni a saját gyerekünknek? 16-os korhatáros filmeket is nézetsz vele? (És igen, tudom, hogy nem érted, hogy hogy jön ez ide.)
Szerintem 5 évesen már elég ivarérett ahhoz,hogy elvidd egy paphoz aki majd jó szaftosan megmagyarázza neki ezt a fontos kérdést...
Ha lehámozzuk a sok elmebajt,akkor oda jutunk,hogy jézus a szeretet tanította.A szeretet egy olyan alapprivilégium amit nem kell tanítani,egy gyerek ösztönösen tudja ezt.Ha jó szülő vagy.
Ha mindenáron jézussal akarod megzavarni az agyát akkor sem a halálát kéne elmagyarázni neki,hanem az életútját.
Mégis mit gondoljon arról,hogy gyakorlatilag az apja ölette meg,mert utál minket és ennyire duzzog ránk.
Ha Krisztus isten volt, akkor a keresztre feszítésben nincs semmi magasztos, csak nevetséges.
Ejha?! Jól elszabadultak az indulatok!
Azért köszönöm, hogy írtatok.
Jézus él.
Isten Fiát küldte, hogy szeretetre tanítsa az embereket. De az ellenségei, vallási vezetők, előkelők üldözték és a népet is felbujtották ellene, hogy öljék meg.
Gyermekbibliából olvasnék neki. Legjobb az Omega Kiadó Gyermekbiblia (Pat Alexander).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!