Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy rendezzem a hit kérdését?...

Hogy rendezzem a hit kérdését? (kereszténység)

Figyelt kérdés
Úgy érzem nem tudok azonosulni a vallással, a gondolkodásmódom nem tudom összeegyeztetni ezekkel a hitbeli dolgokkal. A legszívesebben abban hinnék, hogy minden értelmetlen, és a halál után nincs semmi, nem létezik bűnös és bűntelen, ezek a társadalom által alkotott normák, és nem egyetemes igazságok. Így érzek, és ezzel tudok lélekben azonosulni, ezek pedig nem keresztényi gondolatok. De mégis ott van a fejemben, hogy mi van, ha van Isten. Vallásos családomban nőttem fel, ez az oka. A kiskoromból rámragdt hittől nem tudok szabadulni, nem tudom elengedni, mert ilyen az emberi természet, a hitbeli dolgokat alig lehet kiírtani. Próbáltam már elengedni ezt, nem sikerült, ott maradt a stressz, hogy mi van, ha mégis. A hittel meg az a bajom, hogy nem tudok az ilyen életformával, gondolkodásmóddal azonosulni. Úgy érzem az ilyen vallásos gondolkodásmód olyan érzelmeken alapul, amikkel én nem tudok azonosulni. Két szék közt pad alá estem és nem tudom mit csináljak, viszont szeretném rendezni.

2021. jún. 1. 20:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"elkanyarodnánk ettől az egy problémától"

Ez hárítás, ezt próbáld meg elkerülni. Nem jó neked.

"megpróbálna a pszichológus egy másik útra terelni, hogy megváltozzak"

A mostani korszerű pszichológia nem így működik. Nem akar téged betörni, hogy mindenképpen "normális", vagyis átlagos legyél, hanem azt próbálja kideríteni, hogy mi az, ami káros a gondolkodásodból, és ezzel próbál valamit kezdeni.

Egy példával: ha te szeretsz rózsaszín pónin meztelenül lovagolni, az a pszichológus szerint nem baj.

A baj az, ha ezt a fő utcán szereted, és embereket akarsz eltaposni.

Főleg nem akarja a pszichológus elnyomni a személyiségedet, mert abból csakis baj lehet, ez minden pszichológia alaptétele.

És nélküled nem csinál semmit, vagyis mindent megbeszél és egyeztet veled, semmi olyat nem tesz, amit te nem akarsz.

2021. jún. 1. 23:20
 12/14 A kérdező kommentje:
Megpróbálom majd.
2021. jún. 1. 23:26
 13/14 anonim ***** válasza:
Írd majd meg, drukkolunk neked!
2021. jún. 1. 23:36
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi a drukkolást, de még nem tudom mikor megyek.
2021. jún. 1. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!