Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A legeslegelső Biblia az igaz...

A legeslegelső Biblia az igaz Biblia, ami az igaz Istentől származik? Tehát a többi Biblia, azok nem Istentől valók igaz? Tehát a kereszténység az egyedüli Istentől származik, igaz?

Figyelt kérdés
2021. máj. 26. 01:42
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
A kérdés adott.
2021. máj. 26. 01:42
 2/16 anonim ***** válasza:
85%

A Biblia az emberektől származik és nem Isten diktálta le. Több írótól válogatott tekercsek gyűjteménye, amik még csak nem is egyidőben lettek megírva. (a Biblia mint Biblia meg semmit nem variálódott az évek alatt). A kereszténység előtt meg egyébként is léteztek más vallások.

Szóval az "igazi" Isten lényege a szeretet, igazság és bölcsesség.

2021. máj. 26. 01:52
 3/16 A kérdező kommentje:
Akkor úgy kérdezem, nekem fontos: Az egyedüli Istentől egy Biblia létezik, ez 100%?
2021. máj. 26. 01:57
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

A keresztény hit szerint igen.

És ez logikus is. Miért tanítana másoknak mást?

2021. máj. 26. 02:19
 5/16 A kérdező kommentje:
Most ez hit vagy tényleg az egyedüli Istentől jött?
2021. máj. 26. 02:24
 6/16 anonim ***** válasza:
76%
Csak hit
2021. máj. 26. 05:25
 7/16 anonim ***** válasza:
45%

Igen.

A magyar „Biblia” szó latin közvetítéssel a görög bi·bli ʹa szóból származik, amelynek a jelentése ’könyvecskék’.

Ez egységesen egy témát tartalmaz, Isten teremtésétől fogva, az első lázadáson át, a végső megoldásig, ami a jelenések könyvében van.

Mást nem mondott, vagy küldött az emberiségnek.

2021. máj. 26. 05:54
 8/16 szp72 ***** válasza:
100%

A Biblia, mint szó azt jelenti, hogy "könyvek", a kereszténység szent iratait hívják így, mert régebben még egyáltalán nem voltak egyetlen könyvben összekötve, hanem külön-külön tekercseken voltak.

Természetesen más vallásoknak is vannak szent könyvei, akár régebbiek is, mint a Biblia egyes könyvei, csak azokat nem Bibliának hívják.

A Biblia könyvei nem egyszerre jöttek létre, hanem, folyamatosan bővültek az évezredek folyamán kisebb-nagyobb viták közepette. Biblia ma sem egységes, más a Bibliája a zsidóknak, más a keresztényeknek, de a keresztényeken belül is vannak kisebb eltérések. A keresztény Egyház ugyanis sokáig nem tartotta fontosnak a kánon szigorú megállapítását és lezárását, erre csak a reformáció idején került sor.

Olyan nincs, hogy legelső Biblia, legfeljebb első teljes Biblia, de azt már nem lehet tudni teljesen pontosan, hogy mikor és hol állt elő a teljes gyűjtemény, mindenesetre valamikor az Krisztus utáni II-III.században.

2021. máj. 26. 10:26
 9/16 szp72 ***** válasza:
75%

@ "Most ez hit vagy tényleg az egyedüli Istentől jött?"

Az egyedüli Istenbe vetett hit is csak hit, ezt sem fogadja el mindenki, erről sincs mindenki meggyőződve, de sokan igen. A Biblia az Isten kinyilatkoztatása, ebben sokkan hisznek, a keresztények, de egyáltalán nem mindenki, hiszen sokan nem keresztények.

Filozófiailag nézve semmi sem biztos csak az, amit konkrétan megtapasztalsz, amit érzel. Nos én biztosan érzem, hogy számomra szükséges, hogy legyen Isten, ezért is hiszek benne. Én biztosan megtapasztaltam, hogy a keresztény hitben erő van, ezért is vagyok keresztény.

2021. máj. 26. 10:38
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!! Utolsónak is igaza van!!!
2021. máj. 26. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!