Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves emberek, vannak olyan...

Kedves emberek, vannak olyan dolgok amivel nem értetek egyet a Bibliában? A kereszténységgel?

Figyelt kérdés
2021. máj. 20. 15:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
2%
pl a rabszolgasággal. Az nem kedves.
2021. máj. 20. 15:39
 2/11 anonim ***** válasza:
13%

Igen van. Például hogy Krisztus állítólagos halálával megváltotta az embereket bűneiktől. Muszlim vagyok. :)

Abdullah

2021. máj. 20. 15:52
 3/11 A kérdező kommentje:
1# milyen rabszolgaság ra gondolsz?
2021. máj. 20. 15:58
 4/11 anonim ***** válasza:
26%

#3: hogyhogy milyenre? Tele van vele. Egybe sem botlottál bele?

(Mózes II. könyve 21:20-21)

Ha pedig valaki úgy üti meg szolgáját vagy szolgálóját bottal, hogy az meghal keze alatt, büntettessék meg.

De ha egy vagy két nap életben marad, ne büntettessék meg, mert pénze ára az.

(Mózes III. könyve 25:44-46)

Mind szolgád, mind szolgálóleányod, a kik lesznek néked, a körületek lévő népek közül legyenek: azokból vásárolj szolgát és szolgálóleányt;

Meg a zsellérek gyermekei közül is, a kik nálatok tartózkodnak, azokból is vásárolhattok, és azoknak nemzetségéből, a kik veletek vannak, a kiket a ti földeteken nemzettek; és legyenek a ti tulajdonotok.

És örökül hagyhatjátok azokat a ti utánnatok való fiaitoknak, hogy örökségül bírják azokat, örökké dolgoztathattok velük; de a ti atyátokfiain, az Izráel fiain, egyik a másikán senki ne uralkodjék kegyetlenül.

(Mózes V. könyve 22:28-29)

Ha valaki el nem jegyzett szűz leánynyal találkozik, és megragadja azt, és vele hál, és rajta kapják őket:

Akkor a férfi, a ki vele hált, adjon a leány atyjának ötven ezüst siklust, a leány pedig legyen feleségévé. Mivelhogy meggyalázta azt, nem bocsáthatja el azt teljes életében.

2021. máj. 20. 16:04
 5/11 anonim ***** válasza:
28%

"Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."

"Mózes 2. könyve, a kivonulásról 21:20-21 Ha valaki rabszolgáját vagy rabnőjét úgy üti meg bottal, hogy az meghal a keze között, annak bűnhődnie kell. De ha egy-két napig még életben marad, ne bűnhődjék az ura, hiszen a saját pénzéről van szó."

"Efezus 6:5 Szolgák! Félelemmel és rettegéssel engedelmeskedjetek földi uraitoknak, olyan tiszta szívvel, mint a Krisztusnak."

Abdullah

2021. máj. 20. 16:05
 6/11 anonim ***** válasza:
33%
A házasság előtti szex tiltásával nemhogy nem értek egyet, de semmi racionális okot nem tudok rá, hogy miért bűn. Kinek ártunk vele?
2021. máj. 20. 16:06
 7/11 anonim ***** válasza:
60%
A kérdező a kereszténységről érdeklődött, nem a muszlimok imádott tankönyvének alapja iránt, az Ószövetségről.
2021. máj. 20. 16:06
 8/11 anonim ***** válasza:
3%

#7:

"Efezus 6:5 Szolgák! Félelemmel és rettegéssel engedelmeskedjetek földi uraitoknak, olyan tiszta szívvel, mint a Krisztusnak."

Krisztusról tesz említést, hogy ne hozzam összefüggésbe a kereszténységgel ???

Abdullah

2021. máj. 20. 16:08
 9/11 KZitus ***** válasza:
62%

Szia

Mivel Krisztus tanítása Istentől van, semmi olyat ne találtam, amivel nem értek egyet. „Ismertek engem, és tudjátok, honnan való vagyok. Én nem a magam kezdeményezéséből jöttem. Aki küldött engem, az valóságos, és ti nem ismeritek őt. Én ismerem őt, mert a képviselője vagyok, és ő küldött el engem” János 7:28, 29

János 7:16, 17

"Jézus erre így válaszolt nekik: „Amit tanítok, az nem tőlem van, hanem attól, aki küldött engem. Ha valaki cselekedni szeretné az Isten akaratát, tudni fogja, hogy a tanítás Istentől van-e, vagy a saját gondolataimat mondom."

Szerinted lehet NEM egyet érteni Krisztussal?

2021. máj. 20. 19:00
 10/11 BGB ***** válasza:
66%

Nem igazán kedvelem a kiragadásokat szöveg és történelmi környezetből de nyilván a kereszténységet máshogy nem lehet támadni. Mert pár sorral lejjebb az urakat inti hogyan bánjanak a beosztottaikkal.

"Ti is urak, ugyanazt cselekedjétek ő velük, elhagyván a fenyegetést; tudván, hogy a ti Uratok is mennyben van, és személyválogatás nincsen Ő nála"

Tehát a keresztény elvek szerint a szolgákat még fenyegetni sem lehet. Sőt Pál felhívja figyelmet, hogy Istennél nincs személyválogatás.Nem különbek az urak a szolgáiktól attól, hogy ők úrnak születtek.

Igen ezt valóban összefüggésbe lehet hozni Krisztussal

"Ti urak, ami igazságos és méltányos, a ti szolgáitoknak megadjátok, tudván, hogy nektek is van Uratok mennyekben.(Kol 4:1)

Ma is mint minden korban, vannak szolgák. Ma alkalmazottaknaK hívják őket és egy menő cég szolgálatában állni jó dolog.

A keresztény elvek a mai korra is érvényesek. Az alkalmazottak végezzenek jó munkát az urak meg bánjank jól alkalmazottaikkal. Nagy félelemmel mivel Istent képviselik. Öröm legyen egy keresztény alkalmazott és öröm legyen egy keresztény tulajnál dolgozni.

"A szolgákat [intsed], hogy az ő uraiknak engedelmeskedjenek, mindenben kedvüket keressék, ne ellenkezzenek, >>

Tit 2:10 Ne tolvajkodjanak, hanem teljes jó hűséget tanúsítsanak; hogy a mi megtartó Istenünknek tudományát ékesítsék mindenben."

2021. máj. 20. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!