Mihez képest milyen? Alapvetően egy békés vallás, viszont politikai célokra is gyakran felhasználták. Ha sokat cseszegették a követőit, akkor pedig egy idő után ők is agresszívan visszavágtak. (Iszlám hódítások É. Afrikában + Iszlám hódítások a közel keleten + Szent föld elfoglalása és keresztények kirugása = keresztesháborúk)
2021. máj. 17. 20:49
2/22 anonim válasza:
Egy bűntudaton, kétszínűségen és szégyenkeltésen alapuló undorító vallásnak tartom, semmivel se jobb a többinél.
2021. máj. 17. 20:55
3/22 anonim válasza:
Nagy üzlet.
2021. máj. 17. 21:16
4/22 anonim válasza:
Látszik, hogy nem ismered a vallást. A keresztény az egyetlen vallás ahol a Teremtő közösséget vállal az emberrel. Pont azt hirdeti, hogy bár bűnös vagy, mégis elnyerheted az örök életet. Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy keresed Istent és imádkozol.
2021. máj. 17. 22:04
5/22 anonim válasza:
Régen még valódi volt, ma már...?
2021. máj. 17. 22:11
6/22 anonim válasza:
Nem tudom, én csak embereket minősítek.
A keresztény jelentése meg annyi, ahány család van.
2021. máj. 17. 22:36
7/22 anonim válasza:
Muszlimként nézve:
Szerintem olyan vallàs aminek a mindennapi felfogàsa elképesztően sokat vàltozott az évszàzadok alatt. A középkorban egész màst jelentett kereszténynek lenni.
Véleményem szerint a "papsàg" kulcs szerepet jàtszik a kereszténység fenttartàsàban. A Biblia rendkívül ellentmondásos, ezért folyamatosan szükség van azokra akik "megmagyaràzzàk".
A 21. szàzadra eluralkodott a szeretet központúsàg a kereszténységen, ezért sok keresztény adakozó, és felkarolja az elesetteket.
Abdullah
2021. máj. 17. 22:43
8/22 anonim válasza:
Nem ellentmondásos. Mondj egy példát. Szerintem valamit félre értettél.
2021. máj. 17. 22:44
9/22 anonim válasza:
Az "eredeti" kereszténység követőitől igen nagy önmegtagadàst vàrt el. Például szexuàlis élet csak gyereknemzés céljàból.
Igen kevesen tartjàk màr ezt közülük.
Abdullah
2021. máj. 17. 23:00
10/22 anonim válasza:
Nem várt el. Nem értem ezt az "eredeti kereszténység" dumát. Miért, te éltél 2000évvel ezelőtt amikor az "eredeti kereszténység" létezett??? Az Újszövetségben egyértelműen le van írva, hogy házasságon belül nem bűn a szex, amíg a partnerednek is örömet okoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!