Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolsz a kerészténységrő...

Mit gondolsz a kerészténységről? Milyen vallás?

Figyelt kérdés
2021. máj. 17. 20:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
41%
Olyan vallás, ami nem képes tudomásul venni, hogy más népek, kultúrák, vallások és istenek is vannak (vagy azok sincsenek - ez most mindegy is) rajtuk kívül. Miért nem lehet tudomásul venni, mint valami multiverzum-elméletnél, hogy más buborékokban is megjelenhetnek istenek és teremthetnek földrésznyi világokat, vagy létezhetnek spirituális világok ábrahámihoz hasonló istenség nélkül is?
2021. máj. 18. 00:08
 12/22 anonim ***** válasza:
91%

Azért mert a keresztény vallás alapja, hogy az embert Isten teremtette és nem más.

Annyira bírom amikor véleménye a kereszténységről mindenkinek van, de tudása/információja az nincs. De ez nem a keresztények szegénységi bizonyítványa.

2021. máj. 18. 00:21
 13/22 A kérdező kommentje:
12# te oszt má tudod láttad ott voltá a biblia is írhat akármit amit a papok a középkorban meg az ókorban bele írtak hiszek Istenben én is de senki se tudja a 100%os igazat
2021. máj. 18. 02:50
 14/22 anonim ***** válasza:
67%

# 12 Nézd, ez a judaizmusból maradt meg a kereszténységben. Hiszen benne van az Ótestamentumban is, “nincs más Isten rajtam kívül”. És ezt nem a papok írták bele a középkorban, a Holt tengeri tekercsek miatt tudjuk, hogy nem lettek megváltoztatva az Ótestamentum könyvei.

Elismerni például a hinduk istenségeit ellentmondásos lenne a keresztény hitre emiatt. A vallási szinkretizmus meg szerintem inkább egy katyvasz mintsem valódi meggyőződés.

Persze emiatt nem kellene azt mondani, hogy a többi vallás az az Ördögtől való, ez nagy tudatlanságra vall és sértő is. De egy szobor akkor is csak szobor, nem lát, nem hall, nem beszél, nem tud segíteni rajtunk, akkor se ha Krisna szobra, akkor se ha Mithrász szobra, stb.

2021. máj. 18. 05:13
 15/22 anonim ***** válasza:
60%

Jézus és a Biblia írói megmondták, hogy lesznek, akik kiforgatják a Biblia igazságait. Ezeknek megkell történniük, ellenben Isten szava hiteltelen lenne. Miért is kell ezeken csodálkozni?

Sajnos a kereszténység kialakulása helytelen utat választott, és a tanításaival, a világba való belesüllyedésével, betöltötte a megjövendölt szerepét. Ezt nevezi a Biblia a pogányok meghatározott idejének.

Jézus már akkor elvetette a "kereszténységet", aminek a helytelen részét látjuk, mikor még megsem alakult. ezt mondta Pilátusnak:

(János 18:35, 36) 35 Pilátus így válaszolt: „Talán zsidó vagyok én? A saját nemzeted és a magas rangú papok szolgáltattak ki nekem. Mit tettél?” 36 Jézus így válaszolt: „Az én királyságom nem része e világnak. Ha a királyságom része volna e világnak, a szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Az én királyságom azonban nem innen való.”

A messiási királyság, a tagjaival együtt, még ha a világban kell élniük is, nem képezheti részét Sátán világának, minden esetben semlegesnek kell lenniük. Két királyt nem lehet támogatni.

Ezért a keresztény betartja az emberek által hozott törvényeket, DE CSAK ADDIG míg Isten törvényébe nem ütközik.

A keresztény elsősorban a legfelső hatalomnak, Istennek köteles engedelmeskedni, ezért az emberi hatalom bár felül írja Isten törvényét, de a messiási királyság tagjai, nem alkusznak meg. Inkább vállalják a börtönöket, vagy a halált is.

2021. máj. 18. 07:19
 16/22 anonim ***** válasza:
71%
14, én katolikus vagyok, valóban úgy tanultuk hittanon, hogy egy Isten van, de az is a "vallásfilozófia" része, hogy minden embernek szabad akarata van, és azt senki el nem veheti. Tehát ha a budhista Istenekben akar hinni, lelke rajta. Hajrá.
2021. máj. 18. 09:51
 17/22 anonim ***** válasza:
74%

"Az "eredeti" kereszténység követőitől igen nagy önmegtagadàst vàrt el. Például szexuàlis élet csak gyereknemzés céljàból."

Ezt tőled hallom először, van rá komoly forrásod is? Mert én például olvastam olyan középkori kódexről, ami az örömszerzés tényleges mikéntjéről írt.

2021. máj. 18. 11:08
 18/22 anonim ***** válasza:
85%
Persze, hogy nincs neki. Mint akik "eredeti bibliáznak"... Miközben tisztán benne van a holttengeri tekercsekben. Fogalmuk sincs, hogy miből áll a biblia csak azt, hogy az "eredeti" tök más volt. Vagy pedig a középkori papok vissza mentek az időben, hogy átírják...
2021. máj. 18. 13:50
 19/22 anonim ***** válasza:
73%
17 nincsen forrássa, miért is lenne? Persze amikor meg mi idézünk a koránból szexista szöveget forràssal, szó szerint, az meg a korán "félreértelmezése"...
2021. máj. 18. 14:06
 20/22 anonim ***** válasza:
50%

Keresztényseg nem csak változott a középkor ótaxhanem reformálódott is. El hagyták a babonás dogmatikus gondolkodásmódot.

Ez kéne az iszlámnak is végre. Kikerülni a középkorból. Reformálni kell az iszlámot ahogy ezen a kereszténység is átment. (És nem csak a protestánsok reformalodtak hanem a katolikusok is a maguk módján)

2021. máj. 18. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!