Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Segítséget szeretmék kérni!...

Segítséget szeretmék kérni! Rettegek az örök élettől! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
ziasztok! A koronavírus alatt sokmindent átgondoltam, a halál is eszembe jutott rengetegszer, agyaltam rajta rengeteget és a hit is képbe jött. Különféle hitekbe tettem energiát és segített megválaszolni sokmindent. A félelmem az, hogy miután méltó módon lezárom az életem, leélem ahogy kell, méltó módon majd meghalok utána örökös tudatos létezés fog jönni máshol. Nagyon jó dolog ez és nagyon örömteli, hogy nem veszett el minden, de az örök szó ami engem megijeszt és egyszerűen gúsba köt nap mint nap, hogy belecsöppentem egy olyan dolgokba aminek se a kezdetét, se a végét nem látom, soha nem lesz vége és bármennyi dolgot csinálok, bármennyi időt is töltök, akkor is marad a végtelen idő számomra. Tudnátok valamivel segíteni légyszíves?

2021. jún. 1. 15:40
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Remélem, ezt a humor kategóriába szántad.

Ha mégsem, akkor kérdezd meg erről a papot / tiszteletest / rabbit / gurut, akihez jársz.

2021. jún. 1. 16:10
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Tekintve, hogy az ember nem képes felfogni az örökkévalóságot és végtelent, nincs semmi meglepő azon, hogyha megpróbálod elképzelni, akkor megrémiszt.

De, egyébként ettől nem kéne félned. Ugyanis, ha tényleg létezik az örökélet, akkor az nem egy kellemetlen állapot, még akkor sem, ha jelenleg nem értjük meg, nem tudjuk elképzelni. A halál sem megnyugtatóbb alternatíva. Képzed el, hogy meghalsz, nem érzel semmit és soha nem ébredsz fel, örökké. Attól is bepánikolsz, ha ezt megpróbálsz rendesen elképzelni, végig gondolni. Ha két alternatívát nézzük, az örök életet és az örök halált, akkor az élet sokkal kívánatosabb, mint a halál. Az élet, ha célja van az embernek, szeret másokat, kötelékei vannak, egészséges, boldog, akkor nem egy terhes dolog. Amikor boldog valaki, akkor nem azon gondolkodik, hogy megakar halni. "Jaj, de kár, hogy még 50 évig kell élnem, vagy 100 évig stb." Ilyet senki nem gondol, hanem egyszerűen él. Az öröklét nem feltétlenül jelent, örök semmittevést, ahol halálra unja magát az ember és várja, hogy mikor lesz már vége.

Én úgy vélem nem az életét unja meg az ember, hanem a körülményeit. Azt, hogy nincs célja, hogy boldogtalan, hogy fájdalma van, nincsenek mellette a szerettei stb. Az öngyilkos sem az életét akarja igazából eldobni, hanem rettenetesen szenved valami miatt és véget akar vetni a szenvedéseinek, változást akar és egyszerűen mivel beszűkült tudatállapodba van, ezért nem lát más kiutat, mint hogy megöli magát. Ezért lehet az öngyilkosság széléről segítséggel visszahozni embereket. Mert ha felismerik és belátják, hogy van más választásuk, hogy a dolgok nem kilátástalanok, a látszat ellenére vannak alternatívák, változhat a helyzet, javulhatnak a dolgok, ha nem is most, de a jövőben, akkor az életösztön felülírja a halált. Mert tulajdonképpen az ember élni akar, mindenki.

2021. jún. 1. 16:11
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Végezetül pedig, csak azt tudom mondani, amit a testvéremnek is, amikor azon morfondírozott, hogy "Vajon lesz videójáték a mennyben?": Előbb élj úgy hogy egyáltalán oda kerülhess és ha nem tetszik amit ott találsz, akkor majd ráérsz panaszkodni.
2021. jún. 1. 16:26
 4/10 anonim ***** válasza:
47%
Hát, ha Jézus nincs az életedben, akkor ettől nem kell félned.
2021. jún. 1. 16:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az örök életet ne úgy képzeld el hogy tudni fogod majd számokban mérni.Nem fogod érzékelni az idő múlását,így örökkévalóságnak sem fogod megélni.
2021. jún. 1. 18:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Add nekem, ha nem kell. Szívesen megőrzöm neked...
2021. jún. 1. 21:45
 7/10 anonim ***** válasza:
64%

Miért rettegsz?

Ez nem egy normális dolog.

Azt elhiszem, hogy nem tudod elképzelni - más se nagyon tudja. Hívők különösen nem.

De ettől miért kell rettegni?

2021. jún. 1. 22:22
 8/10 anonim ***** válasza:
Én se rettegek. Csak a haláltól.
2021. jún. 3. 07:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Isten meg tudja azt is oldani, hogy az örökkévalóság ne legyen félelmetes.
2021. jún. 6. 10:59
 10/10 anonim ***** válasza:

Az örök nem egy folyamat, hanem egy villanás. Amikor az emberek dmtznek, és átélik, hogy örökké léteztek, akkor sem volt időérzékelés.

Meg a végtelen létezés előtt még van pár csilliárd évnyi szolgálat.

2021. júl. 23. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!