Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki? Örök hálám a segítségért.

Valaki? Örök hálám a segítségért.

Figyelt kérdés

1- Igaz vagy hamis?

A, Ha az ABCD négyszög téglalap, akkor az átlói felezik egymást.

B, Ha az ABCD négyszög átlói felezik egymást, akkor ez a négyszög téglalap.

C, Ha az ABCD négyszög nem téglalap, akkor az átlói nem felezik egymást. Mi az a jelű állítás megfordítása?

2- Egy derékszögű háromszög befogói 5 cm és 12 cm hosszúak. mekkora a háromszög körülírt körének sugara?

3- Igaz vagy hamis?

a, Van olyan derékszögű háromszög, amelyben az egyik hegyesszög szinusza 1/2.

b, Ha egy háromszög egyik hegyesszögének szinusza 1/2, akkor a háromszög derékszögű.

c, A derékszögű háromszögnek van olyan szöge, amelynek nincs tangense.

d, A derékszögű háromszög bármelyik szögének értelmezzük a koszinuszát.

4- Egy derékszögű háromszög átfogója 17 cm, egyik befogója 15 cm hosszú. Hány cm hosszú a háromszög harmadik oldala?

5- Egy húrtrapéz (egyenlő szárú trapéz) egyik alapjának hossza 7 cm, ezen az alapon fekvő szögei 60°-osak. A trapéz szárai 4 cm-esek. Számítsa ki a másik alap hosszát!

6- Egy derékszögű háromszög köré írható körének sugara 8,5 cm, egyik befogója 2,6 cm. Mekkora a derékszögű háromszög átfogója és a másik befogója?

2012. febr. 4. 17:00
 1/5 anonim válasza:
38%

1-A igaz

1-B igaz,de lehet kocka is,de a kocka is téglalap

1-c ez hamis,mert attól hogy nem téglalap még a négyszög átlói felezhetik egymást

2-A háromszög oldalfelező merőlegeseinek egyetlen közös pontja a háromszög körülírt körének a középpontja.Ehhez viszont hiányzik a harmadik oldal,amit pitagorasz tétellel ki tudsz számolni

3-A igaz

b igaz

c hamis

d igaz

4feladat ugyanaz pitagorasz tétel : tizenhét a négyzeten egyenlő 15a négyzeten meg x a négyzeten számold ki

5feladat most igy hírtelen nem tudom

6feladat rajzolj egy derékszögű háromszöget a középponttól számítva az egyik szembelévő oldalra rajzolj egy egyenest az a kör sugara lehetőleg az az oldal az egyik befogó oldal felénél legyen és az lesz a 2,6cm számold ki :P

2012. febr. 4. 17:17
 2/5 anonim válasza:
előző vagyok,egyébként ha mindent lerajzolsz akkor nagyon könnyű,utána már látod az összefüggéseket,és a függvénytáblával mindent meg lehet oldani : )
2012. febr. 4. 17:18
 3/5 A kérdező kommentje:
Hálás köszönet! :)
2012. febr. 4. 17:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az 1. válaszoló ezt írta "5. feladat most igy hírtelen nem tudom ".

Én itt egy VIDEÓN elmondom neked:

http://www.youtube.com/watch?v=PneZQH_we5U&feature=mfu_in_or..

Első kísérletem, mindenkinek a véleménye érdekelne. Kösz előre is !

2012. febr. 4. 19:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát ez fantasztikus! Nagyon szépen köszönöm! :) Biztosan fogom használni ezt a megoldást, egyszerű és gyors! Csak így tovább! Köszönöm még egyszer!
2012. febr. 4. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!