Valaki? Örök hálám a segítségért.
1- Igaz vagy hamis?
A, Ha az ABCD négyszög téglalap, akkor az átlói felezik egymást.
B, Ha az ABCD négyszög átlói felezik egymást, akkor ez a négyszög téglalap.
C, Ha az ABCD négyszög nem téglalap, akkor az átlói nem felezik egymást. Mi az a jelű állítás megfordítása?
2- Egy derékszögű háromszög befogói 5 cm és 12 cm hosszúak. mekkora a háromszög körülírt körének sugara?
3- Igaz vagy hamis?
a, Van olyan derékszögű háromszög, amelyben az egyik hegyesszög szinusza 1/2.
b, Ha egy háromszög egyik hegyesszögének szinusza 1/2, akkor a háromszög derékszögű.
c, A derékszögű háromszögnek van olyan szöge, amelynek nincs tangense.
d, A derékszögű háromszög bármelyik szögének értelmezzük a koszinuszát.
4- Egy derékszögű háromszög átfogója 17 cm, egyik befogója 15 cm hosszú. Hány cm hosszú a háromszög harmadik oldala?
5- Egy húrtrapéz (egyenlő szárú trapéz) egyik alapjának hossza 7 cm, ezen az alapon fekvő szögei 60°-osak. A trapéz szárai 4 cm-esek. Számítsa ki a másik alap hosszát!
6- Egy derékszögű háromszög köré írható körének sugara 8,5 cm, egyik befogója 2,6 cm. Mekkora a derékszögű háromszög átfogója és a másik befogója?
1-A igaz
1-B igaz,de lehet kocka is,de a kocka is téglalap
1-c ez hamis,mert attól hogy nem téglalap még a négyszög átlói felezhetik egymást
2-A háromszög oldalfelező merőlegeseinek egyetlen közös pontja a háromszög körülírt körének a középpontja.Ehhez viszont hiányzik a harmadik oldal,amit pitagorasz tétellel ki tudsz számolni
3-A igaz
b igaz
c hamis
d igaz
4feladat ugyanaz pitagorasz tétel : tizenhét a négyzeten egyenlő 15a négyzeten meg x a négyzeten számold ki
5feladat most igy hírtelen nem tudom
6feladat rajzolj egy derékszögű háromszöget a középponttól számítva az egyik szembelévő oldalra rajzolj egy egyenest az a kör sugara lehetőleg az az oldal az egyik befogó oldal felénél legyen és az lesz a 2,6cm számold ki :P
Az 1. válaszoló ezt írta "5. feladat most igy hírtelen nem tudom ".
Én itt egy VIDEÓN elmondom neked:
http://www.youtube.com/watch?v=PneZQH_we5U&feature=mfu_in_or..
Első kísérletem, mindenkinek a véleménye érdekelne. Kösz előre is !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!