Mi köze a vallásnak ilyen személyes magánügyekhez?
Az abortuszhoz semmi köze. Ateista is elítélheti az abortuszt igen kényes téma.
Azért hagyd meg, hogy mindenkinek legyen meg a magánvéleménye az abortuszról ok? Szerintem az abortusz egy rossz dolog elég belegondolni mi történik. De mégegyszer mondom rengeteg intelligens ember köztük rengeteg orvos elítélik az abortuszt és ez nem olyan téma amit elő kell húzni a keresztények meg Németh Sanyika fikázására. mert nem a szektásokat járatod le, hanem te süllyeszted magad oda közéjük ha beleállsz az abortusz körüli szardobálásba.
1) A vallás Isten szolgálata, Isten pedig mindenható, erkölcsi "álláspontja" abszolút. Mindenhez köze van. Nem kell vele egyetérteni, de egy vallásos így gondolkodik. Ahogy neked is abszolút rossznak számít pl. a lopás, egy vallásosnak is abszolút rossznak számíthat az abortusz, akkor pedig próbál beleszólni.
2) Vallástól függetlenül sokak szerint az abortusz nem magánügy, mert a magzatot külön embernek tekintik fogantatástól.
3) Miért ne lenne más lehetőség? Megszülni nem lehetőség? :)
Elhagyta a barát? Törvényileg lehet kötelezni a gyereknevelésre a barátot.
Túl fiatal? A szexhez nem volt az?
Igen, mindenki eldöntheti, de ha a többség azt akarja, hogy ne legyen abortusz, akkor nem lesz abortusz, hiszen szerinted is mindenki eldöntheti :) Ha pedig a többség szerint elfogadható, akkor lesz abortusz, ennyi :)
Nem a vallásnak van köze, sajnos ezt folyamatosan eltévesztik némelyek.
A lány pedig nem keresztény, tehát nyilvánvalóan ha eddig sem vette figyelembe Isten útmutatását, ezután sem fogja, és kioltja a megfogant gyermek életét.
Isten nem engedélyezi az abortuszt, mert minden ami élő és megfogant, az szent, és aki kiolt egy életet, azt gyilkosnak nevezi.
Egy keresztény pedig, ezért nem fekszik le senkivel házasság előtt, mert itt a következménye annak, hogy nem vette figyelembe Isten erkölcsi törvényeit.
Miért érdekli az illetőt Isten törvénye, ha a paráznaságot illetően sem foglalkozott Isten elveivel?
Ölje meg a gyermekét, és utána élje tovább az életét úgy ahogy eddig, és ne foglalkozzon Istennel.
Itt pedig nem csak Németh Sándorról beszélünk, akivel nem értek egyet abban amit csinál. Ő is azt mondja ezzel kapcsolatban, amit Isten leíratott. Hogy ezt a könyvet nem fogadja el Isten szavának, az az Ő dolga.
Az abortusz szerintem inkább emberjogi kérdés mit sem vallási, ateistaként mondom. Az hogy melyik tábor melyik oldalon foglal helyet.. na az már 1 másik kérdés. Abortuszról meg az a egyéni véleményem hogy a lehetőség fenttartása szükséges mivel ahogy a kérdező írta, bármi lehet az előzménye. Plusz az nem ment meg senkit sem, ha a gyerekvállalást elvégezni nemtudó család, legyen az akár a kereset miatt, akkor ne nyomorba szülessen le a gyermek és éljen a család.
Az már más aki minden 2 hónap megfordul ezért a klinikán,mert nem védekezik. Na az már megint más kérdés hoogy ilyen emberrel mi lenne a teendő.
Ahogy írták, az abortusz etikailag megosztó kérdés, és ehhez nem kell vallásosnak lenni. És azért nem magánügy, mert két életről szól.
"a pap meg a Pásztor(Németh Sanyika) biztos nem fogják a gyereket eltartani"
Nálunk pl. (katolikus vagyok) elég sok szervezet foglalkozik a gyerekek eltartásával, illetve egész pontosan az abortusztól megmentetett babák örökbe adásával olyan pároknak, akiknek nem lehet gyerekük. De hozzáteszem, ezzel sem csak egyházi alapítványok foglalkoznak. Senki nem mondja, hogy aki megszülte, az nevelje is föl. Nyilván az ideális az, hogyha a gyermek kívánt, és a szülei örömmel vállalják, de ahol krízis történt, ott egyértelműen jobb az örökbe adás, mint az abortusz.
Egyébként attól még, hogy a keresztény etika bűnnek mondja az abortuszt, még nem jelenti azt, hogy az ilyen nőket ki kéne nézni. Ellenkezőleg, érzékenyen kell állni ehhez a témához. Egyedi esetek vannak, pl. egy megerőszakolt nő érthető módon lehet olyan rossz lelki állapotban, hogy csak az abortuszt látja menekülési útnak. Ettől még maga az abortusz etikailag egy helytelen módszer, de egyáltalán nem csak a nőt terheli felelősség.
"Ha valaki abortuszra megy, elveteti a gyerekét, és ha nincs más lehetőség? Elhagyta a lányt a barátja vagy túlfiatal az illető? Mi köze ezekhez is a vallásnak?"
És ha elhagyta, akkor már gyilkolhat, ugye? Tudtad, hogy sok ilyen fiatal inkább mégis megszülte a gyerekét, mert nem akarta megölni? És a vallás nem szólt bele. Ha el akarod vetetni, akkor magaddal számolj el, ha lelkifurdalásod van, ne kend másra
"Mindenkinek van saját személyi igazolványa"
Nekem is van személyim, akkor megölhetlek?
"akiről semmit se tudunk plane amit a biblia elmond amit emberek írtak"
Mégis kik írták volna? Húsvéti nyulak?
Hát ez pont nem személyes magánügy. Mivel nem magánügy kategória, hogy valaki megöli-e a gyerekét vagy sem. Egy megszületett csecsemő megölése bűncselekmény, amiért börtön jár. Éppen ezért nagyon kényes kérdés, hogy és mi van a még meg nem született ember gyerekekkel? Őket megszabad öli? Mikortól ember az ember? Mikortól van joga élni valakinek?
Én a rossz körülményeket alapvetően nem tekintem elfogadható magyarázatnak. Mivel, ha ezzel takarózunk, alapvetően szimplán csak elvesszük az esélyt az életre egy embertől. Árvaházból, szegénységből is származtak már nagy és értékes emberek. A rossz körülmények változhatnak. Ráadásul a szegénység alapvetően nem feltétlenül jelent boldogtalanságot is, ahogy a relatíve jó körülmények sem. Ennyi erővel a szegényebb országok lakosai ne is éljenek? Ők is így gondolnák? Szerintem joguk van eldönteni, hogy élni akarnak-e vagy sem.
Én úgy gondolom, hogy bizonyos esetekben, a terhesség korai szakaszban az anya jogai előrébb valók. pl. ha az anya életveszélyben van vagy megerőszakolták. Ilyenkor joga van eldönteni, hogy mit akar. De, alapvetően nem támogatom az abortuszt, mivel a gyerek is egy élőlény, egy ember. Az hogy hülye voltam és összefeküdtem fűvel-fával és nem is védekeztem, nem ez a kategória. Ha nem akarja eltartani, akkor mondjon le róla, rakja be inkubátorba vagy adja örökbe valakinek. Milyen társadalom az ahol egy gyerek élete egyáltalán nem számít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!