Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magyarázzátok el, hogy mi az...

Magyarázzátok el, hogy mi az egyéni/személyes, a családi és a közösségi kenet? Mi az a kenet?

Figyelt kérdés
Hogy lesz az embernek kenete?

2021. márc. 27. 07:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden közösségnek van egy légköre amely vagy vonzó vagy taszitó. De itt nem mások bemondását értem ez alatt, hogy szerinte ez a felekezet ilyen, az olyan, hanem amikor elmész személyesen és megtapasztalod. Én amikor elmentem először a közösségembe úgy éreztem mintha hazaértem volna a családomhoz. Ez azon a közösségen lévő kenet miatt volt. Ez egy szellem ami lehet teljesen jó és tiszta is, de lehet valami kevert katyvasz is.
2021. márc. 27. 08:05
 2/9 anonim ***** válasza:
40%
A kenet, amit az ember testnyílásaiból vesznek, és laborban ellenőrzik a váladék összetételét.
2021. márc. 28. 19:10
 3/9 anonim ***** válasza:
54%

"Kenet" Ezt a szót a karizmatikus körökben szeretik használni!

Valójában nincs olyan, hogy egyéni, személyes meg családi stb. kenet!!!

Régen régi szokás szerint a királyokat kenték fel szertartás szerűen olajjal a szolgálatra!!!!

Ma, ha valakin Isten áldása van és a családján, azt úgy modjuk, hogy Isten kegyelmében, Isten áldásában, Isten szeretetében van!!!

A Szent Írás nem felkentekről beszél, hanem elhívottakról!!! Ki miben és mire elhívatott!!!

Úgyhogy szerintem hanyagolni kellene ezt a karizmatikus "kenet" megnyílvánulást és szó szaporítást!!!

2021. márc. 30. 18:17
 4/9 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy "karizmatikus"?
2021. márc. 30. 18:20
 5/9 anonim ***** válasza:
60%

#4#: "Mi az, hogy "karizmatikus"?"

Kedves Kérdező! Te hoztad szóba és te tettél említést az "egyéni/személyes, a családi Kenetről"!!!

Honnan vetted ezt az"egyéni/személyes, a családi Kenet" meghatározást, megnevezést???

Nos léteznek un. "karizmatikus" irányzatok mint pl. Pünkösdisták, Hit gyülekezete, Agapé gyülekezet stb. és itt most nem is említeém az Amerikai gyökereket, ahonnan származik ez a fertőzés!!!

Gyakorlatilag a karizma szó jelentése nem más, mint egyéni különleges képesség, tehetség, isteni ajándék, stb.

Ezen kezdtek el lovagolni hajdanán az un. nagy Amerikai tanítók kezdve akár Oral Robert-től, aki még karizmatikus Egyetemet is alapított Tulsa-ban (Oklahoma).

2021. márc. 31. 08:26
 6/9 A kérdező kommentje:
Egy videóban hangzott el - onnan vettem. (De karizmáról nem volt szó.)
2021. márc. 31. 10:13
 7/9 anonim ***** válasza:
59%
Elso kérdésedre válaszolva kenet az szent szellemmel felkent hivo pl kenet mindenkepp szent szellem re utal oszovben papi királyi ill prófétai kenet volt es csak isten bizonyos általa kiválasztott embereket kent fel szolgálat céljából az Újszövetség ben mar hit altal vesszük s szent szellemet de betoltekezeskor illetve szolgálat celjabol isten felruhaz erővel v kenetteljes embereket higy tudjanak szolgálni szent szellem keresztség is van ez egy allimas a hivo eletben jele a nyelveken szólás karizmatikus szo ajándékot jelent tehat ez le van irva erő ajándékok nyelv ajándékok stb mai történelmi egyházak szerint a karizmakat isten mar visszavonta szerintük ma mar nincs gyogyulas nincs nyelveken szólás stb de a karizmatikus ok pl hit gyuli szerint van de ha véleményemet kerdezed szerintem sincs sehol ilyen a bibliaban h ezeket visszavonta volna ma is gyógyul meg kenet altal sok ember
2021. márc. 31. 19:38
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. ápr. 1. 06:33
 9/9 anonim ***** válasza:

János beszél egy helyen az Istentől való kenetről, amikor is az ember már megtért és újjászületett Isten Szent Szellem által és megismerte az Élő Istent és az igazságot általa, maga az ujjászületést, betöltekezést, Jézus beköltözése az emebri szívbe és tudatba ez jelenti a felkenetést, elhívást, kiválasztást, elpecsételést stb. Tehát jelképes szavak, melyek egyet jelentenek. Isten bennünk a Szent Szellem által és mi Jézus által Istenben vagyunk. Gyakorlatilag ez a kenet. Egyfajta felhatalmazás, meghatalmazás, megbízatás, elhivatottság stb.

Ez pedig ajándékként adatik IStentől a Bűnök bocsánatára!!! ISten pedig lelki ajándékokat oszt meg ezáltal, kinek ezt-kinek azt. Ez a karizma! Ezek az ajándékok nem szűnnek meg, mert ISten nem a visszavonás IStene, hanem mindent a maga idejében a maga Isten akarata szerinti megfelelő alkalomkor hasznosít és alkalmaz!!!

2021. ápr. 19. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!