Nem tudom most teljesen őszintén azt mondani, hogy "Legyen meg a Te akaratod". Mit javasoltok?
Alapvetően az életem minden területén nagyobb gond nélkül el szoktam tudni fogadni Isten akaratát. Igazán ezt gondolom, még nagyon közeli hozzátartozó, számomra fájdalmas elvesztésekor is.
Most azonban előállt egy helyzet: lehet, hogy úgy alakul az élet, hogy elvesztek egy számomra nagyon-nagyon fontos embert. A vele kapcsolatos "teendőim" az életem egyik célja jelen pillanatban. Nem meghal, csak elmegy, de úgy hogy a kapcsolatot semmilyen formában sem tudjuk majd tartani. Ha ez megtörténik, mert nem biztos még. Nem ezen az illetőn múlik egyébként. Ha megtörténik, úgy érzem az életem céltalanná válik.
Még hónapok mire kiderül. Mióta tudom, hogy ez bekövetkezhet, nincs nyugtom.
Nem vagyok ilyen, hangsúlyozom. Szégyellem is nagyon, de annyira szeretnék valamit, és nem tudom, hogy most kérjek Istentől (nem szoktam kérni Tőle), vagy azon legyek hogy elfogadjam, ami jön. És ezt mégis hogyan? Szeretném, nagyon, ha képes lennék rá!
Igen, erre próbálok gondolni. Hogy akármi lesz, az mind a kettőnknek a legjobb (mégha emberi értelemmel, nekem most nem is így tűnik).
Egyébként nagyon úgy tűnik, hogy elsodródunk egymástól (eddig kicsit több volt a remény), de hiszem, hogy talán útjaink még keresztezhetik egymást.
Tudod kérdező, én ugyanebben a helyzetben vagyok. A páromat lehet, hogy elveszítem, mert úgy érzi, hogy Isten őt szerzetesi életre szólítja. (vagy hogyan is lehet ezt jól kifejezni.. Apáca szeretne lenni...) Évek óta együtt vagyunk, most pár hónapja felvetette ezt a gondolatot, és azóta kétségek közt gyötrődöm. Azt tanácsolták neki, hogy imádkozzon még kicsit és ha továbbra is ilyen erős elhívást érez akkor csatlakozzon.
Nem tudhatom, hogy mi a célja Istennek a kapcsolatunkkal, nehéz feldolgozni, de az imáim segítenek. Nehezen tudom én is kimondani azt, hogy legyen meg a te akaratod. Éppen ezért én az utóbbi időben inkább szabadon imádkozom és sokkal szívesebben használom azt, hogy vezessen minket az utunkon az ő akarata szerint. Talán neked is segíthet ha egyszerűen a legyen ahogy szeretnéd helyett olyasmi megfogalmazást használsz, ami azt mondja hogy rendben ha ezt szeretnéd legyen így, de adj erőt, hogy képes legyek rá.
Számomra ezt kimondani mindig megnyugvással jár, és lassacskán kezdek bízni Istenben, hogy célja van ezzel, hogy jön majd valami ami még ennél is sokkal jobb. Hogy lehet csak azért került az életembe, hogy megismerjem általa Istent.
Imádkozom majd értetek is. Bízom benne, hogy minden a lehető legjobbra fordul az életedben.
Sok erőt és kitartást 😇🙏
Köszönöm a választ! Sugárzik belőle a szeretet és a megértés. Hálás vagyok érte, sokszor ennyi is sokat jelent!!! Én is minden jót kívánok Neked/Nektek!!!
Egyébként heteken belül kiderül, egyszerűen mert muszáj lesz kiderülnie (van hivatalos része). Meg fogom írni mi lett.
Istennek az az emberiség számára az akarata, hogy megszűnjön a szenvedés és a gonoszság. Ennek érdekében már 2 ezer éve megtette az első lépést.
A másikkal van bajod, a rád vonatkozó akaratával. Azt szeretné, ha javadra fordítanád a Biblia útmutatását. Ahhoz, hogy ezt elfogadd, nemcsak ismerni kell őt, hanem megszeretni.
Erre készen állsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!