Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem tudom most teljesen...

Nem tudom most teljesen őszintén azt mondani, hogy "Legyen meg a Te akaratod". Mit javasoltok?

Figyelt kérdés

Alapvetően az életem minden területén nagyobb gond nélkül el szoktam tudni fogadni Isten akaratát. Igazán ezt gondolom, még nagyon közeli hozzátartozó, számomra fájdalmas elvesztésekor is.

Most azonban előállt egy helyzet: lehet, hogy úgy alakul az élet, hogy elvesztek egy számomra nagyon-nagyon fontos embert. A vele kapcsolatos "teendőim" az életem egyik célja jelen pillanatban. Nem meghal, csak elmegy, de úgy hogy a kapcsolatot semmilyen formában sem tudjuk majd tartani. Ha ez megtörténik, mert nem biztos még. Nem ezen az illetőn múlik egyébként. Ha megtörténik, úgy érzem az életem céltalanná válik.

Még hónapok mire kiderül. Mióta tudom, hogy ez bekövetkezhet, nincs nyugtom.

Nem vagyok ilyen, hangsúlyozom. Szégyellem is nagyon, de annyira szeretnék valamit, és nem tudom, hogy most kérjek Istentől (nem szoktam kérni Tőle), vagy azon legyek hogy elfogadjam, ami jön. És ezt mégis hogyan? Szeretném, nagyon, ha képes lennék rá!

2021. máj. 14. 14:22
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
0%
Ne.legyen meg a te akaratod .
2021. máj. 14. 14:32
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

"most kérjek Istentől (nem szoktam kérni Tőle), vagy azon legyek hogy elfogadjam, ami jön"

Isten nem egy dzsinn, bár sokan keverik a kettőt. Inkább erőt kérj ahhoz, hogy megoldd a helyzetet és újraépítsd az életed.

2021. máj. 14. 15:03
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

"Legyen meg a Te akaratod"

A hit többek között azt is jelenti, hogy elfogadod, hogy ennek a helyzetnek is felsőbb célja van, még ha nem is érted.

2021. máj. 14. 15:09
 4/23 KZitus ***** válasza:
21%

Szia

Amit kérdeztél, írtál, az a mintaimának egy része?

Talán mond úgy, ahogyan az le van írva a Máté 6:9-13 verseiben

2021. máj. 14. 15:20
 5/23 anonim ***** válasza:
72%

De hisz nem tudod, hogy mi az ő akarata.

Teljesen megértelek, vannak az ember életében nehéz helyzetek. De bármikor előállhat valami új fejlemény, ami miatt egészen másképp fog alakulni minden, mint ahogy jelenleg tűnik. Nem akarok akkora közhelyeket puffogtatni, mint hogy "Isten útjai kifürkészhetetlenek", de tényleg történhet még hónapok alatt bármi, vagy bárminek az ellenkezője

Egyébként azt szokták mondani, hogy Istennek 3 lehetséges válasza van a kéréseinkre:

1. Igen

2. Még nem

3. Jobb ötletem van. :)

2021. máj. 14. 15:40
 6/23 anonim ***** válasza:

Nálam ez úgy van, minél jobban azon gondolkodom, vajon mi lehet Isten akarata ebben a szituban annál inkább elbizonytalanodom.

Egyszer volt egy depis időszakom, és úgy próbáltam kúrálni magam, hogy elmentem egy több hetes túrára. Amolyan saját zarándokútra. Arra kértem Istent adjon erőt, hogy jól érezzem magam, és szeressem azt a helyet ahol élek és akikkel vagyok.

Túra alatt rengeteget elmelkedtem és imádkoztam és az út után pont ellentétje történt amit kértem. Ahelyett, hogy magabiztosabb lettem volna amikor megerkeztem mégjobban elszomorodtam. Éreztem, hogy egy valamit akarok, ami nem ez az élet.

Isten arról adott meggyőződését, hogy nem letelepednem kell, hanem továbbállni. Szóval nálam ez így jött össze, így derítettem ki mit akarhat 🙂

Igaz nem éreztem magam könnyebben, de változások nagyon nehezek.

Nálad fogalmam sincs mit akarhat, de lehet valakit el kell engeded vagy valamin változtatnod, ezért háborog a lelked belül.

2021. máj. 14. 17:14
 7/23 anonim ***** válasza:
0%
Mert, miért nem tudjátok tartani? Terrorista lesz, vagy mi?
2021. máj. 14. 17:25
 8/23 anonim ***** válasza:

#7: Eltávozik, remélhetőleg Isten mellé kerül. Neki így lesz jó.

Kedves kérdező, akkor csak ő nem tud veled kommunikálni, viszont ő láthat téged, és akár a gondolataidat is megismerheti. Minden nap elmondhatod neki, hogy szereted.

Neked lesz nagyon nehéz. Egyelőre hagyd a Miatyánkot, ehelyett kérd Istent, hogy adjon neked erőt a további élethez.

2021. máj. 14. 18:11
 9/23 A kérdező kommentje:
Nem meghal, hanem egy gyerekről van szó és a környezete nem fogja hagyni, hogy tartsuk a kapcsolatot. A gyermek sem szeretné, hogy így történjen, de ha így dönt az anyja, akkor nem lehet mit tenni. Próbálom elfogadni, ha így alakul, csak érzelimeg nagyon kötődünk egymáshoz.
2021. máj. 14. 19:54
 10/23 anonim ***** válasza:
És miért nem fogja engedni amúgy??
2021. máj. 14. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!