Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennybemenetel. "Elmegyek,...

Mennybemenetel. "Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek." Ezek szerint Jézusnak nem csak itt, a Földön volt dolga, hanem a mennyekben is? Miért kellett helyet készítenie? Mit kellett tennie konkrétan?

Figyelt kérdés
2021. máj. 13. 12:34
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
15%

25

Kedves Péter. Jézus esetében az "örökkévalóság atyja" kifejezés, nem az egyenlő Istenségét jelzi az Atyjával. Hanem azért kapta ezt a megnevezést, mert a megváltói feladatával megnyitotta az utat az emberek számára, hogy örökké éljenek. Jézus pedig határozottan kijelentette, hogy az Atyja miatt él, tehát az élete függ az Atyától, aki magasabb rangú Tőle.

(Filippi 2:9) 9 Isten éppen ezért magasabb állásba emelte, és kedvesen megadta neki a nevet, amely minden más név felett áll,

Ha Jézus mindig halhatatlan volt, és egyenlő Isteni rangú, akkor vajon milyen magasabb "állást" adhatott neki az Atya? Annál magasabb állás nincs is.

Tehát Jézus az égi életében, nem volt mindig olyan magas állásba, amit lehet még überezni. Jézust a tetteiért emelte magasabb állásba, mint amilyenben azelőtt volt. Ennélfogva egy Istent hogy lehet magasabb állásba helyezni? És ki az aki magasabb állásba emelhet valakit?

Nyilván olyan személy, aki még annál is magasabb állásban van.

És még így sem kap egyenlő jogokat, mert a királyi hatalmát, majd visszaadja az Atyjának, hogy újra Isten legyen minden mindenkinek.

Ez pedig már nem Jézusról szól.

A másik:

(Cselekedetek 2:33) 33 Mivel tehát felmagasztaltatott Isten jobbjára, és megkapta a megígért szent szellemet az Atyától, kiárasztotta azt, amint látjátok és halljátok.

Ha Jézus egyenlő az Atyjával az isteni rangban és halhatatlanságban, miért kapott olyasmit amivel eleve rendelkezett?

S az Atyától kapta a szent szellemet, és nem a "szent szellemtől". (aki állítólag egyenrangú harmadik személy.) Hát nem érdekes?

Ezeket elfelejted sajnos.

2021. máj. 14. 14:51
 32/32 anonim ***** válasza:
0%

"Én pedig keresztény vagyok, és határozottan kiállok Jézus tanítása mellett, amit Biblia verssel, Jézus szavaival alátámasztok.

Jézus nem hazudik, és megmondta, hogy Mi emberek nem onnan valók vagyunk.

Akkor ez nem keresztény magyarázat?"

Nem, ez egy "keresztény" félre magyarázat!

Amit idéztél Jézustól, abban egyértelműen elmondja a farizeusoknak, hogy:

"János8.23. és (ezt) mondta nekik: ti alulról valók vagytok, én felülről való vagyok, ti ebből a világból vagytok, én nem e világból vagyok, "

Tehát nem a földből, hanem "alulról" valók! Igen, mivel a farizeusok szándéka gonosz és megátalkodott szándék volt, ez tette őket alulról valókká! Az Isten senkit sem teremt rossznak és gonosznak, de akik alulról való, azok a bukott angyalok, akik emberként születnek le a földre.

Ha tehát Te valóban Jézust szeretnéd követni, akkor még igencsak át kell tudnod alakítani a gondolkodási módodat!

Márk1.15. és (ezt) mondta: betelt az idő és (már) közel van az Isten királyi uralma, változtassátok meg gondolkodásmódotokat és higgyetek az evangéliumban (örömhírnek)

"Isten szabadon, mindenkitől függetlenül teremtett meg téged. De mivel saját boldogságára teremtett, ezt már csak a te beleegyezéseddel érhette el. Igen. Szeretni csak szabad döntés alapján lehet! Két lény között a boldogság – és ez Isten és szellemi teremtményeire is áll – a különbözőségek dinamikus harmóniája. Ez áll természetesen két szellemi teremtmény kapcsolatára is.

Azokat a szellemi lényeket, akik igent mondtak az Isten által felkínált boldogság befogadására, angyaloknak nevezitek. Akik pedig nem-et mondtak erre, azok a bukott angyalok.

A bukott angyalok közül azok, akik megátalkodtak a nem-et mondásukban, ördögöknek nevezitek. Ezek vezérét és természetesen csapatát is láttam lehullani az égből (Lukács 10:18). Miután azok számára, akik a nem-et mondó döntésüket megbánták, lehetővé vált a földi élet megteremtése után az, hogy valós bűnbánatuk igazolása jeléül vállalják azt, hogy a Földön visszaszeressenek Engem, Jézust, aki minden rászorulóban ott vagyok (Máté 25:42-46)!

Az eredeti bűn tehát, amelyet Ádám és Éva bűne szimbolizál – az önzés és a felelősség áthárítás –, valójában a ti személyes bűnötök! Olyan Isten nincs, aki más bűnéért bárkit is, s főleg szent Fiát vonná felelősségre! Aki ezt nem fogadja el, az ugyancsak nem meri használni az Istentől kapott értelmét! Aki ezt nem fogadja el, az Istent még egy átlagembernél is gonoszabbnak gondolja!

Tehát azok, akik a megtérés, tehát a gondolkodás-átalakítás szándékával születnek a Földre – vagyis vágykeresztséggel –, lehetőséget kapnak arra, hogy a Szentlélek által újjászülessenek. A mennyek országába csak azok juthatnak, akik újjászülettek! (János 3:3)! Mindaddig újra kell születnetek, amíg újjá nem születtek! Ez alól kivétel nincsen! Veletek és értetek mindent, de helyettetek semmit!"

Minden földi ember minden földi élete lehetőséget kínál arra, hogy a gondolkodás-átalakítás (Márk 1:15) által beérjen arra az újjászületésre, amely nélkül nincs üdvösség (János 3:3)!

Az ősellenségetek két nagyon kívánatos csalival igyekszik akadályozni benneteket abban, hogy célotokat, tehát Engem, Jézust, mint UTAT megéljetek.

Az egyik csali a különböző speciális vallások. A másik a Biblia!

Ezért mondhattam azokra, akik Engem valóban követni akarnak, hogy nem lehet más sorsuk, mint az Enyém volt a Földön (János 15:20). Engem, Jézust nem lehet a prófétáktól elindulva igazán felismerni. Akik ezt megpróbálták, egy sem jutott el közülük Hozzám! Valójában feláldoztak Engem saját igazuk érdekében! De Tőlem elindulva fel lehet ismerni, hogy a próféták hol, mikor és mit jövendöltek, írtak Rólam! Engem csak az evangéliumaimon át lehet helyesen megismerni, ha valaki kéri a Szentlélek segítségét, és használja a józan eszét!"

Jézus; A HANG - könyv 4505

Bizony igaz, hogy nagyon sok jó szándékú léleknek, akik Mellettem döntöttek születésük előtt, éppen a „pályamódosítás” elmulasztása miatt, éppen a Biblia összekuszált értelmezése miatt, éppen amiatt, hogy különböző speciális vallások hatására engedik bebeszélni maguknak azt, hogy nem is kell Engem ÚT-ként vállalniuk, újra meg kell születniük a Földön mindaddig, amíg újjá nem születnek!

Én, Jézus nem vagyok tudathasadásos! Pedig két kijelentésem alapján feltétlenül az lennék, ha nem lenne reinkarnáció. Egyik kijelentésem: „A szűk kapun menjetek be! Tágas a kapu és széles az út, amely a romlásba visz – sokan bemennek rajta. Szűk a kapu és keskeny az út, amely az életre vezet – kevesen vannak, akik megtalálják. (Máté 7:13-14)” A másik pedig: „Én meg, ha majd fölmagasztaltatom a Földről, mindenkit magamhoz vonzok. (János 12:32.)” A kevesen találnak meg és a mindenkit Magamhoz vonzok” ellentétes kijelentéseim az újraszületés elfogadásával könnyen összeegyeztethetők!

2021. máj. 15. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!