Mennybemenetel. "Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek." Ezek szerint Jézusnak nem csak itt, a Földön volt dolga, hanem a mennyekben is? Miért kellett helyet készítenie? Mit kellett tennie konkrétan?
" Nem keresztény vagy, hanem jehovás (jehova Tanúja, ha így jobban tetszik"
DE keresztény vagyok, mert Jézus tanítványának, követőjének tartom magam.
Azt pedig, hogy Jézus Atyját, Istenét, Jehovának hívom, és Őt tartom a mindenható, teremtő Istennek, még Krisztus tanításának megfelelően élek, akit Jehova nevezett ki királynak.
Ellenben nem idézném a szavait, tetteit, tanításait, és nem igyekeznék annak megfelelően élni.
Jehova arra szólítja fel az embereket, hogy fogadják el a Fiát, akit kiválasztott, ismerjék el, mint akinek fontos messiási szerepe van Jehova szándékában.
"leleplezted magad"
Soha nem tagadtam, és nem bujkáltam, mindig is vállaltam, hogy Jehova népéhez, és Krisztus királyságának a támogatásához tartozom.
Nem vagyok Jehova Tanúja, de neki is joga van válaszolni, és kifejteni a nézeteit, kedves kérdező, akár tetszik nekünk akár nem.
Átugorhattad volna, ha nem értesz egyet vele, és akkor egy sértéssel és veszekedéssel volnánk kevesebbek.
Egymás címkézése helyett szerintem többre megyünk, ha a tartalommal foglalkozunk, és nem egymás személyével. Semmi nem lesz eleve rossz attól, hogy ez vagy az a személy mondja.
Ilyeneken ne veszekedjünk, nem ér ez annyit.
"Mivel a kérdés a kereszténységgel kapcsolatos"
Hogy milyen kis gonoszka vagy. Minket, akik elismerjük Jézust, az uralmát, a tanítását, csak azért mert az atyját Jehovának tartjuk, és hívjuk, kizársz bennünket a keresztény megnevezésből.
Vajon milyen megnevezéssel illetnél bennünket? Mert minden amit teszünk és hiszünk, Jézussal kapcsolatos.
Erre a kérdésemre, soha nem adott senki választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!