Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy mai átlagos fiatal aki...

Egy mai átlagos fiatal aki gimibe szakközépbe stb jár mit gondol a kereszténységről? gondolkozik-e a kereszténységről egyáltalán?

Figyelt kérdés
főképp fiatalok véleményét várom
2021. máj. 12. 11:06
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
100%
Keresztény vagyok, fiatal és szerintem sok ember félreérti Isten tanítását és ezt a hitoktatók továbbviszik a fiataloknak a fiatalok meg fellázadnak a tanár ellen, hogy ez nagyon nem így van és betudják ezt annak, hogy ez a keresztény vallás része, pedig nem az.(pl.:nő/férfi egyenjogúság téma a leggyakoribb amit láttam, hallottam) Jobban megkéne válogatni a hitoktatókat csak ezt nem lehet egyesével megtenni ezért kikerülnek az iskolákba és tanítják a baromságot.
2021. jún. 9. 13:12
 22/28 A kérdező kommentje:
21 es kifejthetnéd bővebben is amit írtál esetleg 1-2 példával alátamasztva
2021. jún. 9. 13:53
 23/28 anonim válasza:
Olyat is hallottam, hogy "a keresztények szerint a föld lapos", vagy "a kereszténység csak érthetetlen imákból áll"
2021. jún. 9. 21:39
 24/28 A kérdező kommentje:
ez a bővebb kifejtés?
2021. jún. 9. 23:15
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

21-es hozzászólónak teljes mértékben igaza van. Sokan rosszul értelmezik az egész vallást, példái mellé hozzá tenném azt is, hogy sokan azt gondolják, hogy a keresztények szerint pl. az evolúció nem létező dolog, merthogy Isten 6 nap alatt teremtett meg mindent. Arra nem gondolnak, hogy ami Istennek 6 nap volt, lehet, hogy nekünk 6 milliárd év emberfejjel :D Valamint azt sem zárja ki az egész ,,teremtésesdi”, hogy az élőlények fejlődtek, átalakultak utána. Lényegében tehát a keresztény tanítások nem zárják ki az evolúció tényét, és az evolúció ténye sem zárja ki a keresztény felfogást. Ezt csak azért tettem hozzá, mert anno bioszon amikor az evolúciót vettük, elkezdték cikizni a keresztényeket, hogy haha 6 nap alatt lett minden és abban a formában mint most, mekkora id*óták a hívők haha. Hát a többdiplomás tanárnak kellett elmagyarázni nekik, hogy a kettő nem zárja ki egymást, ők meg csak nevettek mert nem fogták fel:DD

Tehát dióhéjban nem kell szó szerint venni a Bibliát, szerintem sokszor csak azzal van a probléma, hogy szó szerint értelmezik egyesek a tanításokat. Pedig kifejezetten inkább képletesek ezek a szövegek.

2021. jún. 10. 01:10
 26/28 A kérdező kommentje:
Nem.... a tanitasokat nem ertelmezi a tobbseg a bibliat nem olvassa a tobbseg a tobbsegnek csak vam egy elkepzelese hogy milyen lehet ez a keresztenyseg es mivel tobben vannak rola negativ velemnnyel igy az atlag ember is beall a sorba es elutasitja azt
2021. jún. 10. 07:13
 27/28 anonim ***** válasza:
Ugyanezt mondtam, van egy hamis elképzelésük. De valóban, divat is lett szidni a kereszténységet így a 21. században, birkaeffektus, beállnak a sorba. Sajnos igazad van.
2021. jún. 10. 11:45
 28/28 anonim válasza:
25, 27 válaszolónak igaza van, igaz én nem hiszek az evolúcióban, mert csak feltevések és nincs bizonyíték, de nem mondom, hogy isten 6 nap alatt teremtette a világot, én úgy hiszem hogy isten teremtette a világot, de nem 6 nap alatt.
2021. jún. 12. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!