Hogyan néz ki egy pap átlagos hete?
Elnézést kérek, ha rossz kategóriában tettem fel.
Hogyan néz ki egy pap hete vagy napja? Miket csinál?
Hát ez kb. olyan kérdés, mint hogy "hogyan néz ki egy étel?"
:-))))
Egyesével pedig senki nem fogja neked leírni az összes felekezet papjait...
Nem kell az összes vallás 1 példának is nagyon örülnék.
Nyílvánvaló mindig változó így általánosságra gondolok, hogy miket szokott csinálni.
Falusi plébános, szerzetes, egyéb...?????
Nagyon más a napirendjük.
illetve Kormos Endre, aki egy rovid ideig anglikan pap volt Angliaban, utolag igy foglalja ossze:
"Egy átlagos, “jól sikerült” hétköznapom mondjuk úgy telt, hogy reggel felkeltem, elmondtam a reggeli zsolozsmámat, majd mondjuk misét mondtam valamelyik templomban, ezután beugrottam vagy látogatni, vagy az iskolába. Otthon ebéd után lehallgattam a rögzítőt, esetleg temetést szerveztem, vagy keresztelőkkel, esküvőkkel kapcsolatos megkeresésekre reagáltam. Advent vagy Nagyböjt ideje alatt általában valamilyen kurzust vagy imaalkalmat szerveztem, vagy vezettem. Ezután elmondtam az esti zsolozsmámat, vagy a főnökömmel, vagy egyedül, és másnapig letettem a reverendát, hacsak nem volt valamilyen esti program még, vagy nem hívtak ki sürgősen (bár ez ritka volt). De csináltam emellett podcastot is (sajnos az epizódok már nem elérhetőek), vagy Gregorián dallamokat kottáztam, vagy régi misekönyveket bújtam… Soha sem a szolgálat hétköznapjaival volt a gond, azt rendkívül élveztem."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!